Haberler

MAHKEME CANİ DAMAT İÇİN CEZAİ EHLİYET İNCELEMESİ İSTEDİ

Güncelleme:

ESENYURT'ta, kayınpederi ve kayınvalidesini öldürdükten sonra cesetlerini parçalayıp, derin dondurucuda saklayan İran uyruklu Mohammad Khodarahmi'nin (35), cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp incelemesi istendi.

ESENYURT'ta, kayınpederi ve kayınvalidesini öldürdükten sonra cesetlerini parçalayıp, derin dondurucuda saklayan İran uyruklu Mohammad Khodarahmi'nin (35), cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp incelemesi istendi.

Bakırköy Adliyesi 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuklu sanık Mohammad Khodarahmi, SEGBİS ile katıldı. Davada tutuksuz sanık olarak yargılanan, öldürülen çiftin kızları Shırın Galeh Bakhtıarı (40) ve Shahrazad Galeh Baktıarı (39) ile taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

"SÖYLEYECEK BİR ŞEY YOK"

Duruşmada söz verilen sanık Mohammad Khodarahmi, söyleyecek bir şeyinin olmadığını belirtti. Sanıklar Shırın ve Shahrazad Baktıarı ise anne ve babalarının naaşlarını İran'a götürmek istediklerini belirterek "Bu babamın vasiyetiydi. Adli Tıp Kurumu raporlarında anne ve babamın ölüm nedeni 'adli vaka' olarak kayıtlara geçtiğinden cenazeleri İran'a götüremiyoruz. Bunun için raporda düzeltme yapılması gerekiyormuş. Mahkemenin bu yönde karar vermesini istiyoruz" dedi.

AVUKATIN TALEBİYLE AKIL SAĞLIĞI İNCELEMESİ

Sanık Khodarahmi'nin avukatı müvekkilinin cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için rapor alınmasını istedi. Mahkeme sanığın cezai ehliyetine ilişkin inceleme yapılması ve çiftin ölüm belgelerinin düzeltilmesi için Adli Tıp Kurumu'na yazı yazılmasına karar verdi.

KORKUNÇ CİNAYETİ İHBARLA İTİRAF ETTİ

Esenyurt'ta, kayınpederi ile kayınvalidesini öldürdükten sonra cesetlerini parçalayıp derin dondurucuda saklayan İran uyruklu Mohammad Khodarahmi(35) hakkında 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede ölenlerin kızları olan Shırın Galeh Bakhtıarı(40) ve Shahrazad Galeh Baktıarı'nın (39) da, çifte cinayete karıştıkları gerekçesiyle 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Korkunç cinayet İran İstanbul Başkonsolosluğu tarafından 12 Mayıs 2020'de Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ihbarla ortaya çıkmıştı. İhbarda, Mohammad Khodarahmi'nin kayınvalidesi Fatemeh Alıdadıshamsabadı(63) ve kayınpederi Sıavash Galeh Bakhtırı'yi(70) 3 ay önce öldürdüğü, cesetleri parçalara ayırarak buzluğa koyduğunu itiraf ettiği belirtildi. Kayınpederi ve kayınvalidesini öldürmeyi iki hafta önce planladığını söyleyen Khodarahmi, birer gün arayla ellerini ve ağızlarını plastik kelepçe ve koli bandıyla bantlayıp, boğarak öldürdüğünü anlattı. Şüpheliler 14 Mayıs'ta tutuklanmıştı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Esenyurt Adli Tıp İran Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title