Haberler

Nükleer santralde meydan savaşı! İşçilerin taşlı-sopalı kavgasını jandarma güçlükle önledi

Güncelleme:

Mersin'de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler arasında çıkan taşlı-sopalı kavganın görüntüleri sosyal medyada büyük ses getirdi. Yaklaşık 15 dakika süren kavgayı jandarma güçlükle önlerken, Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan yazılı açıklamada kavgaya neden olan kişilerin gözaltına alındığı ve iki kişinin hafif şekilde yaralanmasına sebep olan olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.

Mersin'in Gülnar ilçesindeki Büyükeceli Mahallesinde inşaatı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin şantiyesinde işçiler birbirine girdi. İddiaya göre Aydıner ve Sinerj isimli taşeron şirket elemanları, kendilerine ait malzemeler yüzünden tartıştı. Tartışma bir anda büyüyerek kavgaya dönüştü.

15 DAKİKA SÜREN KAVGAYI JANDARMA GÜÇLÜKLE ÖNLEDİ

Demir, tahta, sopa ve taşların kullanıldığı kavgada, inşaat alanı adeta savaş alanına döndü. Yaklaşık 15 dakika devam eden kavga, güvenlik elemanları ile jandarmanın araya girmesiyle güçlükle önlendi.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ: OLAYA SEBEP OLAN KİŞİLER GÖZALTINA ALINDI

Akkuyu Nükleer AŞ, Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşaat sahasında yaşanan ve sosyal medyada görüntüleri paylaşılan gerginlikle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Akkuyu NGS şantiyesinde bugün taşeron şirketlerin iki çalışanı arasında, bir grubun da desteklediği gerginlik yaşandığı belirtildi.

Güvenlik görevlileri ve jandarma ekipleri tarafından olaya anında müdahale edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı; "Yaşanan gerginlik kontrol altına alınmıştır. Olaya sebep olan kişiler gözaltına alınmış olup iki kişinin hafif şekilde yaralanmasına neden olan olayla ilgili soruşturma sürmektedir. Akkuyu Nükleer AŞ'nin güvenlik birimi, olayın soruşturmasını gerçekleştiren makamlara gerekli tüm desteği sağlamaktadır. Yaşanan durum Akkuyu NGS şantiyesindeki çalışma programını etkilememiştir, tüm çalışmalar her zamanki gibi devam etmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Akkuyu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (13)

Rasim Karakaya:

İlerde santral bitince canımızın kimlere emanet olacağının küçük bir göstergesi. İşçiyle ne alakası var demeyin. Daha yapım aşmasında böyleyse, ciddiyetsizliğin faaliyete geçtiği döneme de sarkacağını tahmin edebiliriz

139
56
yanıtYanıtla
Serkan Yörük:

Kardeşim yanlış anlama doğulu insanları çalıştırıyorlar orada yani çoğu çalışan düşük gelirli, ve orta gelirli diyebiliriz o yüzden böyle iç çatışmaların olması muhtemel ileride böyle sorun olmaz.

yanıt7
yanıt7
Turgut Reis:

Suriyeli daha çalışkan Turkiyeli çok konuşur

20
164
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Hollanda gibi ülkeleri var ya. Haklısın Suriyeli çok çalışkan

yanıt3
yanıt1
Mikail arman:

Kabahat, suç böyle önemli bir santral'a bu kafada yabani, ilkel ve kavgacı türde işçileri alanlardadır.Sonuçta tuvalete bekçi almıyorsunuz !

116
13
yanıtYanıtla
Ceyhun ATAKUMAN:

nukleer santral insaatina " nukleer fizik uzmani insaat iscisi" mi alinacakti ? gereksiz bir yorum.

yanıt1
yanıt0
ismail bey :

Taşeron ucuza, suriyeli getirmiştir.

104
21
yanıtYanıtla
özen66:

klavye delıkanlıgı yapacagına gıt calıs

yanıt4
yanıt0
Halil çağrı Çevik:

Devletin suçu

3
23
yanıtYanıtla
Kamil Buyrat:

Japon Kore var iken Rus mala güven diler. Cernobili unutulur galiba. İçme suyumuz gidamiz zehir zemberek evlatlarına bıraktığın çöplük gururunuz batsın

9
8
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title