Haberler

Putin istemişti: Hackerlar, Avrupa ülkesinin altyapısı çökertti

Güncelleme:

Rusya, Avrupa ülkelerine hack girişimlerinde bulunmaya başladı. Rus hackerların son hedefi ise Litvanya oldu.

Hackerlar, Avrupa Birliği'nin Rusya için aldığı yaptırım kararlarına sessiz kalmadı. Rusya, Avrupa için hack kampanyasını resmen başlattı. Daha önce Almanya'nın aşı veritabanına yönelik yaptığı saldırılarıyla bilinen Rusya merkezli Killnet grubu bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Rusya'nın hacker grubu Killnet, Litvanya'yı hedef aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, siber dünyaya da savaş açmış gibi görünüyor. Killnet grubu tarafından gerçekleştirilen son saldırı Litvanya'yı hedef aldı. Saldırıyı üstlenen grup, hükümete bağlı web sitelere DDOS saldırısında bulundu.

Microsoft uyardı: Türkiye her an siber savaşa girebilir!

Avrupa Birliği geçtiğimiz dönemde aldığı yaptırımlar kapsamında Rusya ticaretini azaltmayı hedefledi. Litvanya'nın başkenti Vilnius üzerinden Rusya'ya ithalat yapılmamasında karar kıldı. Fakat AB yaptırımlarına karşı yeni hamle Killnet korsanlarından geldi.

Litvanya'ya yönelik saldırıyla ilgili Reuters'a konuşan grup sözcüsü, yakın zamanda AB'yi de hedef alacaklarını belirtti. Bakanlığın ve kar amacı gütmeyen kuruluşların altyapısına zarar veren Killnet, 1652 web kaynağının altyapısını sildiklerini söyledi.

Reuters'a verdiği demeçte sözcü, "Rusya'nın Avrupa için hack girişimi, Litvanya ablukayı kaldırana kadar devam edecek. 1652 web kaynağını yok ettik. Şimdilik hepsi bu kadar, ama durmayacağız" ifadelerini kullandı. Grubun yeni saldırısını hangi ülkeye yapacağı şimdilik belirsiz.

İthalat yaptırımına ek olarak AB, Rusya'dan çimento, metal veya inşaat malzemelerinin kara yoluyla alınmayacağını söyledi. Bu durum karşısında Rusya, Litvanya'yı ortak elektrik şebekesinden çıkardığını açıkladı.

Fakat siber saldırılar sadece Rusya cephesinden gelmiyor. Ünlü bilgisayar korsanlığı ekibi Anonymous'tan gelen yeni açıklamada, Rusya'nın insansız hava araçlarının hacklendiği iddia edildi. Grubun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Rusya ordusuna insansız hava aracı üretmekten sorumlu şirketin ağlarına sızıldığı aktarıldı.

Peki siz Rusya ve Avrupa arasındaki hack girişimleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete / Güncel

Avrupa Birliği Vladimir Putin Litvanya Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title