Haberler

Sarhoş müteahhit, tüm şehrin kişisel verisini kaybetti!

Güncelleme:

Japonya'nın Amagasaki şehrinde çalışan bir müteahhit, sarhoş olunca kazara şehir genelinde bir veri skandalı yarattı.

Kişisel veriler hayati önem demektir, özellikle de ticari olduklarında. Bir Japon müteahhit, içkiyi fazla kaçırınca hiçbir müşteriye açıklayamayacağı bir hata yaptı. Tüm şehirdeki vatandaşların verilerini tek bir USB bellekte tutan müteahhit, sarhoş olunca eşyalarına hakim olamadı ve koca şehirdeki insanların verileri USB bellek ile birlikte kayboldu. Japonya'da yaşanan enteresan olay, yüz binlerce vatandaşta paniğe neden oldu.

Putin istemişti: Hackerlar, Avrupa ülkesinin altyapısı çökertti

Sarhoş müteahhit, şehir çapında veri skandalı yarattı

Japonya'nın 465 bin nüfuslu Amagasaki kentinde çalışan bir müteahhit, tüm şehirdeki insanların verilerini flash belleğinde tutuyordu. Bir gece sarhoş olduktan sonra kendini mekanın yakınındaki bir sokakta bulan Japon müteahhit, flash belleğin çantasında olmadığını çok geçmeden anladı. Olayın şokunu atlatmanın ardından polise giden müteahhit, tüm şehrin verilerini kaybettiğini polise ifade etti.

Müteahhitin USB belleğindeki veri başka yetkililerde bulunsa da sorun bu verilerin kaybolması değil. Asıl sorun, bu bellekte şehirdeki tüm insanların kişisel verilerinin olması. İsim, doğum tarihi, yerleşme tarihi, cinsiyet ve adres bilgilerinin olduğu bu belleğin şehirde bir yerde kaybolması büyük bir gizlilik sorunu teşkil ediyor. Ayrıca vatandaşların 360 bin civarının vergi bilgileri de bu bellekte bulunuyordu.

Olayın en trajik kısmı ise müteahhit, bu verileri belediye dışında işleyebilmek için gerekli yetkiye sahipmiş. Bu da USB belleği bulan birisinin, tüm şehirdeki vatandaşların bilgilerine erişebileceği anlamına geliyor. Neyse ki bellekte bir şifreleme sistemi varmış, ancak haberi alan vatandaşlar bu sisteme güvenip hiçbir şey olmamış gibi yapmak istemedi.

Kısa sürede şehirdeki hatlara 30.000 civarı sahte arama geldiği rapor edildi ve polisler tüm vatandaşları sahte aramalara ve şantajlara karşı bilgilendirmek için harekete geçti. Bir çalışanın sarhoş olmasıyla tüm bu olayların gelişmesi arasında sadece günler var. Müteahhit ve şehrin belediye başkanı özür metni yayınlamış olsa da şu an bunlar yeterli görünmüyor.

Kaynak: Shiftdelete / Güncel

Vladimir Putin Japonya Japon Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title