Haberler

Son Dakika! Bahçeli'den Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu'nu sempozyuma çağıran İstanbul Türk Ocakları teşkilatına tepki: Bu gaflete nasıl kapıldınız?

Güncelleme:

Türk Ocakları'nın kuruluşunun 110. yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) işbirliğiyle "Günümüz İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları 2" başlıklı sempozyum düzenledi. Fatih Ali Emir Kültür Merkezi'nde dün başlayan ve üç gün sürecek sempozyumun açılışına CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

İSTANBUL ŞUBESİ YÖNETİM KURULU GÖREVDEN ALINDI

Öğlen saatlerinde sempozyum açılışı ile ilgili Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun konuşmaları basına yansıdı. Türk Ocakları Genel Merkezi ise dün gece iki saat ara ile iki ayrı açıklama yaptı. Gece yarısı yapılan son açıklamada İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu'nun söz konusu sempozyumun bitmesinin ardından görevden alınacağı açıklandı. Türk Ocakları'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; "Türk Ocakları İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu 30 Haziran 2022 tarihinden geçerli olmak üzere görevden alınmıştır. Türk Ocakları Genel Merkez Yönetim Kurulu" denildi.

"FARKLI PARTİLERDEN VEKİL VE YÖNETİCİLER TOPLANTILARIMIZA KATILMAKTADIR"

Türk Ocakları Genel Merkezi'nden gece 22.07'de yapılan ilk açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Türk Ocakları Genel Merkezi ve Şubeleri olarak Türk milletine hizmet amacıyla faaliyet yapıyoruz. Kurucularımızın temel ilkelerinden biri olan 'parti siyasetinin dışında olmaya azami özeni göstermekteyiz. Genel Merkez ve Şubeler olarak faaliyetlerimizde doğal olarak devletimizin ilgili kurumları ve mahalli idarelerden destek taleplerimiz olmaktadır. Bu bağlamda ölçütümüz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez bütünlüğü konusundaki tavırdır. Belediyeler tarafından tahsis edilen bazı şube binalarımızın açılışlarına, ilgili belediye başkanının mensup olduğu siyasi parti dahil, farklı partilerden milletvekilleri ve il/ilçe yöneticileri, toplantılarımıza birlikte katılmaktadır. Ocak'ın bu kapsayıcı, kucaklayıcı ve parti siyasetine mesafeli tutumu açık ve kesindir.

"DEVLETE 'SERİ KATİL' DİYENLERİN TOPLANTIMIZDA BOY GÖSTERMESİ KABUL EDİLEMEZ"

27 Haziran 2022 tarihinde, İstanbul Şubemizin İstanbul Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle düzenlediği bir sempozyum, Türk Ocaklarının partiler üstü konumunu kesinlikle etkileyemez. Türk Ocakları Genel Merkezi, bu konudaki samimi, hasbi ve tavizsiz tutumuna halel getirilmesine izin vermeyecektir. Devlete 'seri katil' diyenlerin Türk Ocakları toplantılarda boy göstermesi kabul edilemez. Bir yıl içinde yapılacak olan seçimlerin giderek artan sıcak atmosferinde, Ocak şubelerimizin bu konulara her zamankinden daha fazla özen göstermesi zorunludur. Türk Ocakları Genel Merkezi olarak şube başkan ve yöneticilerimizden, bu süreçte yanlış anlamalara yol açabilecek veya iyi niyetli olmayan kişi ve çevrelerin çarpıtmalarına zemin oluşturacak söylem ve eylemlerden kaçınmalarını bir kez daha ihtar ediyoruz. Siyaset, millete hizmet açısından son derecede önemli bir alandır. Önümüzdeki seçimlerde aday olmayı düşünen Ocak yöneticileri, siyasi faaliyetlere girişmeden önce yönetim ve denetim kurullarından istifa edeceklerdir; etmeyenler Genel Merkez tarafından görevden alınacaktır."

BAHÇELİ'DEN ÇOK SERT TEPKİ: BU GAFLETE NASIL KAPILDINIZ?

Bugün partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu'nun etkinliğe katılması üzerine İstanbul Türk Ocakları Teşkilatı'na veryansın etti. Bahçeli, "Türk ocakları göz nurumuzdu, bir nevi mektebimizdi, ilk sevdamızdı. 1931'den 1949 yılına kadar kapalı olduğu dönemi kenara koyarsak 1911'den 25 Mart 2012'den itibaren Türk'ün, Türk milliyetçiliğinin beşiğiydi. Herkes elini vicdanına koyup düşünsün, Kılıçdaroğlu'nun Türk Ocakları'nın kuruluşunun 110. yılında ne işi vardır? Biz bu hazin manzarayı nasıl okuyalım? Davet ede ede, böylesi bir dönemde Kılıçdaroğlu mu edilmiştir? Benim sözüm Türk Ocakları'nın 3-5 yöneticisinedir. Bu gaflete nasıl kapıldınız? Bu hazin manzarayı nasıl yorumlayalım? Bunu nasıl yaptınız? O salondan mesela Ziya Gökalp yerine Marx'ın görüşlerinin kamuoyuna yansımasını nasıl içinize sindirdiniz? Ben çok üzüldüm, dalıp dalıp uzaklara gittim acaba Türk Ocakları yönetimi hiç mi üzülmedi? Bizim asıl ocağımız teslim olmuş bir ocak değildir. Kaynağını, Türk İslam ülküsünde bulmuş, Türk milliyetçiliği bizim damarlarımızda dolaşan kanımız, fikir namusudur. Türk Ocakları 110 yıl önce kurulmuştu ama 110 yıl sonra zillete ev sahipliği yaparak bizim ciğerimizi dağlamıştır." dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Canan Kaftancıoğlu Devlet Bahçeli Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (11)

ERKAN :

her yerden türk yazısı kalktı türk ocaklarından ne zaman kaldırırsınız. güya türk milliyetçisisiniz ya

120
74
yanıtYanıtla
Salih Kara :

Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alanlarla ortak ol, sonra milliyetçilik timsali kesil.. hadi oradan hadi hadi..

114
38
yanıtYanıtla
osmanlı:

Açılım saçılım saçmalıkları ile Ak partiden sogumuştum. AK partiyi milliyetçi çizgiye sokan MHP ve bahçeli ye yeşekkürler. MHP AKP lileşmedi. AKP MHP lileşti. Bundan böyle oyum AKP ye değil MHP ye. Devlet bahçeli dır...

32
112
yanıtYanıtla
Salih ÇAKIR:

Sayın Bahçeli, Anayasa mahkemesini kapatalım diyen kişi MHP'nin genel başkanlığına yakışıyorsa herkes her yere yakışır. Hem, sizi büyük ihtimalle çağırmışlardır, fakat gitmemişsinizdir diye düşünüyorum.

52
35
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

bu ülkeye en büyük kötülüğü yapanlar neden vatanseverim diyorlar anlamıyoruz. ve üzerinede arkasından giderek medet umanlar var. kesinlikle çıkar menfaat ilişkileri.mhpyi bitiren bir siyasetci.iyi partiye transferler yakında başlar.

46
32
yanıtYanıtla
gngr xxx:

Sayın bahçelinin uslunu bu ülkeye yakışmıyor gerçekten bukadar diyim

46
28
yanıtYanıtla
Kamne Nasis:

Bahceliyi seviyorum. Gunumuz Turk gencliginde milliyetci ruh kalmadi. Senin okudugun kadar kitap daha hic bir siyasetci okumamistir.

20
37
yanıtYanıtla
Hsn:

Özellikle Kaftancıoğlu gibi bir devlet düşmanının orada işi yok bu konuda haklı bahçeli

27
27
yanıtYanıtla
osmanlı:

Karl marx in ruhu yorumculara nakşetmış belliki.

27
16
yanıtYanıtla
Fatihan:

Her türlü milliyetçiliğe karşıyım.. muslumanim ve ben ummetciyim...vatan sevgiside imandandır.. ama turklugumle de gurur duyuyorum...her müslümanım diyenin itikadına bu şekil olması gerek...nokta

11
22
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title