Haberler

Sağlık Bakanlığı haftalık verileri paylaştı! Koronavirüs vaka sayıları yüzde 50 artış gösterdi

Güncelleme:

Türkiye, 11 Mart 2020'de ilk vakası tespit edilen koronavirüsle mücadelede yavaş yavaş sona yaklaşırken, bu hafta vaka sayılarında dikkat çeken bir artış yaşandı. Haziran'ın ilk yarısında 7 bin civarında seyreden vakalar bu hafta yüzde 50 artış göstererek 11 bine ulaştı.

Haftalık Koronavirüs Tablosu "covid19.saglik.gov.tr" sitesinden açıklandı. Buna göre, 13-19 Haziran'da 10 bin 954 kişinin testi pozitif çıktı, 19 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 7 bin 653 oldu.

VAKA SAYILARI BU HAFTA YÜZDE 50 ARTTI

Haziranın ilk yarısında 7 bin 500 civarında seyreden haftalık vaka sayılarında, bu hafta yaklaşık yüzde 50 artış hesaplandı.

TOPLAM ÖLÜ SAYISI 100 BİNE YAKLAŞTI

Türkiye'de ilk Kovid-19 vakasının tespit edildiği 11 Mart 2020'den bu yana görülen vaka sayısı 15 milyon 96 bin 696'ya yükselirken, 99 bin 15 kişi hayatını kaybetti. Bugüne kadar uygulanan toplam aşı miktarı ise 147 milyon 818 bin 598 doza ulaştı.

AŞI İSTATİSTİKLERİ DE ORTAYA ÇIKTI

18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranı en yüksek 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak oldu. En az iki doz aşı uygulananların oranı en düşük iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.

Kaynak: AA / Güncel

Koronavirüs Tablosu Haberler

500

Yorumlar (7)

Arslan Doğan:

Ne endişesi ya!? 85 milyon nüfuslu memlekette 1 haftada 19 kişi öldü diye yaygara kopartmayın! Ölenlerin yaş ortalaması da 75'ten aşağı değildir! N'apalım şimdi? Eve kapanalım, ekonomiyi daha da çökertelim! Hayvanlar gibi ağızlıkla dolaşıp kanser olalım! Hayatı zehir edelim öyle mi!?

54
17
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Durun daha neler olacak neleeeerrrr! Ben hala maske takmakta ve çok kalabalık yerlerde bulunmaktan kaçınmaktayım.... Bekleyin, yakında ''salık makamı'' yine çok kötü haberler verebilir....

23
34
yanıtYanıtla
Seray Mert:

Aman sakın dışarı çıkma, maskeni evin içinde de tak. Dünyanın sonu gelecekmiş!

yanıt7
yanıt1
MUSTAFA SAMET:

ELDE KALAN AŞILARI NASIL KULLANACAKLAR BÖYLE YALAN HABER YAPARAK

36
13
yanıtYanıtla
osmanlı:

Sadece grip ten bile dirençsizler bu sayının en az 10 katı ölüyor... geçin bu işleri..

38
10
yanıtYanıtla
Kenan Tetik:

Ellerinde kalan aşıları bitirecekler insan sağlığı kimin umurunda kalpten ölenlerin sayısı daha fazla

43
4
yanıtYanıtla
Aydın Şenol:

şu anki ekonomik kriz gribal enfeksiyon coronadan çok daha büyük ve tehlikeli 2 yıldır dünyada üretimleri durdurup ekonomileri çökelttiniz zaten çekin kirli ellerinizi millet evine ekmek götürme derdinde tekrardan tiyatro oynayıp iş yerlerini kapatmaları kimse kaldıramaz artık

20
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title