Haberler

Kılıçdaroğlu, Akşener, İmamoğlu ve Yavaş tek tek rakip gösterildi! Son anketin sonucu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak

MetroPOLL Araştırma cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur senaryoları üzerine anket hazırladı. Ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına Millet İttifakı'nın olası adayları olarak görülen Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Merak Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu çıkarıldı. Erdoğan, bu 4 adayın hiçbirine karşı üstünlük sağlayamadı.

Türkiye 2023 seçimleri doğru giderken anket araştırmaları da hız kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 seçimlerinde aday olacağını açıklamasına rağmen Millet İttifakı'ndan henüz bir adaylık kararı gelmedi. Muhalefet kanadındaki aday belirsizliği devam ederken MetroPOLL Araştırma, Millet İttifakı'ndan öne çıkan 4 ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında aday olarak göstererek anket hazırladı.

MANSUR YAVAŞ FARKLA KAZANDI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur senaryoları üzerine araştırma yapan şirket, vatandaşlara "Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalırsa hangi adaya oy verirsiniz?" sorusunu yöneltti. Ankette ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında muhalefetin adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gösterildi. Erdoğan'ın yüzde 35.6 oy aldığı ankette Yavaş, yüzde 54 oranında oy topladı.

YÜZDE 50'NİN ÜSTÜNDE SEÇMEN "İMAMOĞLU" DEDİ

İkinci bir senaryoda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında muhalefetin adayı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gösterildi. Vatandaşların yüzde 37.7'si iki aday arasından Erdoğan'ı destekleyeceğini belirtirken yüzde 51.7'lik kısım ise İmamoğlu'na oy vereceklerini dile getirdi.

AKŞENER DE ERDOĞAN'I GERİDE BIRAKTI

Her ne kadar "Ben başbakan olacağım" dese de Meral Akşener de bu ankette kendisine yer buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meral Akşener'in ikinci tura kalması durumundan ankete katılanlardan yüzde 38.8'i Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanı olarak görmek istediklerini söylerken yüzde 48'lik kısım Akşener'i cumhurbaşkanı olarak görmek istediklerini vurguladı.

ERDOĞAN'IN FARKI EN ÇOK KAPATTIĞI İSİM KILIÇDAROĞLU

Ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında aday olarak gösterilen diğer bir isim ise Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ikilisi aday olması ve seçimin ikinci tura kalması halinde vatandaşların hangi adaya oy verecekleri soruldu. Katılımcıların yüzde 39.8'si böyle bir durumda Erdoğan'ı seçeceklerini söylerken Kılıçdaroğlu'na oy vereceklerini söyleyenlerin oranı ise yüzde 46.1 olarak ölçüldü.

İşte paylaşılan ankete ilişkin sonuçlar:

MetrolPOLL Araştırma'dan dengeleri değiştirecek anket! Erdoğan karşısına çıkan 4 adayın da gerisinde kaldı

Kaynak: Haberler.com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu Meral Akşener Mansur Yavaş Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (39)

elif yildiz:

TABİ Kİ ERDOĞAN

109
153
yanıtYanıtla
Melek :

Yıllarca oy verdim ak partiye son başkanlık seçimide dahil ama önümüzdeki seçim kendim ve ailemde oyumuzu vermeyeceğiz sebebide orta direği son beş yılda bitirdiler

134
97
yanıtYanıtla
umurka 06:

Bunlardan birisi Erdoğan karşısında başkanlık kazanacak ha!!! :)))))))))

113
67
yanıtYanıtla
bekir yapici:

umurka 06 BU MILLETIN TAMAMI SAF VEYA APTAL DEGILDIR 20 YILDIR HER SECMEMIZDEN SONRA BOGAZIMIZA TAKTIKLARI ILMIGI BIRAZ DAHA SIKTILAR ARTIK NEFES ALAMAZ DURUMDAYIZ BIR SECIM DAHA KAZANDIRIRSAK KENDI IPIMIZI KENDIMIZ CEKMIS OLACAGIZ O YÜZDEN TEK SANSIMIZ BUNLARI DEGISTIRMEK:

yanıt14
yanıt26
umurka 06:

bekir yapici: Haklısın da HDP sever Kemal ile siyaseten ne yaptığı belirsiz Meralden devlet yöneticisi olmaz. Son derece donanımsız ve demodeler. Çok boş konuşuyorlar. Ortada "işte budur" denecek kerli ferli vatansever biri de yok.Ok?

yanıt23
yanıt4
BAŞKOMSER ZEKİ:

Bu nasıl bi anket.Anketin doğruluğunu olasılık olarak değerlendirmek isteyenler kılıçdaroğlu ile erdoğan arasındaki oy oranına baksın.Düpedüz düzmece bir anket.Sanırım bu anketi yapanlara ARPASI fazla gelmiş.

107
61
yanıtYanıtla
Orhan Yıldırım:

Bu anket chp binasının önünde yapılmıştır :)

81
53
yanıtYanıtla
Ahmet Hançer:

Binanın içinde yapsalar gene o sonuç çıkmaz kendileri bile güvenmiyor birbirlerine safi rüzgar

yanıt53
yanıt20
Mavi Mavi:

Tv 100 de tartışma programını izlerken Barış Yarkadaş"anketlerde kılıçdaroğlu,Erdoğana fark attı yükselişde"dedi ya...Programın diğer konuğu Mehmet Metiner ve ben aynen bu durumdaydık ; :):):):)

56
73
yanıtYanıtla
oguz:

anketlere olan güvenim sıfır tarafsız olduklarına ben inanmıyorum ancak 1 oyum var onuda akp ye vermeyecegim kesin ben bunu bilirim

76
40
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title