Haberler

Ankara'daki selde hayatını kaybeden genç kızın son sözleri! Annesini arayıp "Boğazıma kadar suyun içindeyim" demiş

Güncelleme:

Dün Ankara'da meydana gelen sel nedeniyle bodrum katta yaşayan 21 yaşındaki Busenur Doğanay yaşamını yitirdi. Doğanay'ın akrabaları komşuların genç kızı kurtarmak için seferber olduğunu ama başaramadıklarını anlattı. Öte yandan Doğanay'ın son anlarında annesini arayıp "Boğazıma kadar suyun içindeyim" dediği öğrenildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sarı kodlu uyarı yaptığı iller arasında yer alan Ankara'da dün akşam saatlerinde sağanak yağış etkili oldu. Özellikle Keçiören, Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Sürücüler suyla kaplanan yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar suda sürüklendi. Birçok noktada binaların giriş katlarında bulunan ev ve iş yerlerini su bastı. Vatandaşlar, kendi imkanlarıyla suyu boşaltmaya çalışırken, itfaiye ekipleri de su tahliye etmek için çalışma başlattı.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yenimahalle ve Keçiören ilçelerinde ev ve işyerlerinin alt katlarında su baskınları yaşandı. Ani su baskınının bir binanın bodrum katına dolması sonucu Busenur Doğanay (21) hayatını kaybetti. İtfaiye ekiplerinin uzun çalışması sonrası Doğanay'ın cansız bedeni çıkarılarak Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Ankara'daki selde hayatını kaybeden genç kızın son sözleri! Annesini arayıp 'Boğazıma kadar suyun içindeyim' demiş

ANNESİNE "BOĞAZIMA KADAR SUYUN İÇİNDEYİM" DEMİŞ

Ankara'da evini basan sel suları nedeniyle yaşamını yitiren Busenur Doğanay'ın akrabası Fatih Soylu, genç kızın babasına ölüm haberini veremediklerini aktararak, "Bodrum katta oturdukları için aniden su basmış, birdenbire gövdesini aşacak seviyeye gelmiş. Annesini aramış 'Boğazıma kadar suyun içindeyim' demiş, komşuların da yardım etmesine rağmen açamamışlar kapıyı. Babasına haber verdik ama babası şu anda yaşıyor diye biliyor, yolda çünkü. Antalya'da yaşıyor" dedi.

Ankara'daki selde hayatını kaybeden genç kızın son sözleri! Annesini arayıp 'Boğazıma kadar suyun içindeyim' demiş

"KOVALARLA SUYU TAHLİYE ETMEYE ÇALIŞTIK"

Mahalle sakinlerinden Fatma Ceylan da olaya ilk müdahale edenlerden olduklarını, suyu kovalarla tahliye etmeye çalıştıklarını belirterek, "Su baskını olduğunu duyunca koşarak buraya geldim. Geldiğimde yaşayan genç kız yardım istemiş 'boğuluyorum' demiş. Benim gelinim beline ip bağlamış yardım etmeye çalışmış ama su basıncı o kadar yüksekti ki, olmadı. Biz önce kendi imkanlarımızla suyu tahliye etmeye çalıştık. Kendimiz kovalarla suyu tahliye etmeye çalıştık" diye konuştu.

Ankara'daki selde hayatını kaybeden genç kızın son sözleri! Annesini arayıp 'Boğazıma kadar suyun içindeyim' demiş

"221 İHBARDA BULUNULMUŞTUR"

AFAD'dan yapılan açıklamada ise Ankara genelinde 112 Acil Çağrı Merkezine 221 ihbar yapıldığı ifade edilerek, "Ankara'nın Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde yaşanan yoğun yağış neticesinde su baskınları meydana gelmiştir. İncirli'de bir apartmanın bodrum katını su basması sonucu bir kişi hayatını kaybetmiştir. Vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Ankara İl AFAD Müdürlüğümüze 112 Acil Çağrı Merkezi'nde 221 ihbarda bulunulmuştur. Ekiplerimizin çalışmaları ile İvedik'te 8 vatandaşımız mahsur kaldıkları yerlerden kurtarılmıştır" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Bodrum Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500

Yorumlar (6)

TT:

Bodrum kat diye bir yaşam alanı olamaz, Bazı belediye başkanları ve müteahitlerin daha fazla para kazanılsın diye izin verdiği,insanca yaşam hakkına ters bir iştir bu.Maddi durumu iyi olmayanları yeraltında yaşamaya mahkum edenleri lanetle kınıyorum.

288
4
yanıtYanıtla
Musa Mut:

Belediyede adamın oldu mu bodrum katını ikiye ayırıp kiraya verirsin

92
5
yanıtYanıtla
Rana Aynur:

Kaçıncı yüzyıl da yaşıyoruz, yazıklar olsun.

87
5
yanıtYanıtla
Halil çağrı Çevik:

Bı kızı kurtaramadiniz bencil toplum

19
1
yanıtYanıtla
özen66:

zemın katlara daıre yapmakdan ne zaman vazgececegız..

17
0
yanıtYanıtla
Ayaz Karahanlı:

ankarada daha önce akpli vardı o yapmadı için ölenler oldu şimdi mahsur yavaş var sel için önlem almalı gerekirse daha çok gider yapılmalı giderler sorunlu ise onarılmalıdır oda yapmazsa suçlusu yusefer o olacaktır

7
9
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title