Haberler
BBC

Ukrayna: Rus füzeleri Odesa'da 19 kişiyi öldürdü

Güncelleme:

Ukraynalı yetkililer, ülkeinin güneyindeki Odesa bölgesinde düzenlenen Rus füze saldırısı sonucu aralarında bir çocuğun da bulunduğu en az 19 kişinin öldüğünü açıkladı.

Ukraynalı yetkililer, ülkeinin güneyindeki Odesa bölgesinde düzenlenen Rus füze saldırısı sonucu aralarında bir çocuğun da bulunduğu en az 19 kişinin öldüğünü açıkladı.

Ukrayna Acil Durumlar Hizmetleri (DSNB) neredeyse tüm kurbanların, Serhiyivka köyündeki 9 katlı bir binada olduklarını duyurdu.

Aralarında bir çocuğun da bulunduğu en az iki kişinin de, ayrı bir saldırıda köydeki bir dinlenme tesisinde can verdikleri kaydedildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov ise yine Rusya'nın sivil hedefleri vurduğu iddialarını reddetti.

DSNS, füzelerin Serhiyivka'ya gece saatlerinde isabet ettiğini bildirdi.

Kuruluş, dokuz katlı binanın enkazında hayatta kalanları bulmaya çalışan itfaiyecilerin görüntülerini yayımladı.

Görüntülerde ayrıca bir ceset torbası içinde taşınan bir saldırı kurbanı da görülüyor.

DSNS, saldırılarda aralarında altı çocuğun da bulunduğu 38 kişinin yaralandığını açıkladı.

Odesa bölgesindeki DSNS Sözcüsü Marina Martinenko, Ukrayna televizyonuna yaptığı açıklamada, binanın dış duvarının hasar gördüğünü, ayrıca saldırıdan sonra yakındaki bir dükkanın da yandığını bildirdi.

Yangının söndürüldüğünü bildiren sözcü, 60 kurtarma görevlisinin enkazda çalıştığını ve binada 150 kişinin yaşadığına inanıldığını belirtti.

Otelde hayatını kaybeden çocuğunsa 12 yaşında olduğu belirtildi.

Yakındaki bir binada yaşayan görgü tanıklarından 60 yaşındaki Yulia Sondar "Üç patlama duyduk. Dinlenme merkezinden geriye hiçbir şey kalmadı. Köy çok sessiz. Böyle bir olay yaşanabileceğini asla düşünemezdik" dedi.

Ukraynalı yetkililer, Karadeniz üzerinde uçan savaş uçaklarından üç füze fırlatıldığını belirtti.

Odesa bölge yönetimi sözcüsü Serhiş Bratçuk, Sovyetler Birliği döneminden kalan X-22 füzelerinin kullanıldığına inanıldığını belirtti.

Rusya'nın stratejik önemdeki Yılan Adası'ndan çekilmesinin ardından, Ukrayna en büyük Karadeniz limanı Odesa ve genel olarak bölgeye yönelik tehdidin azalmasını umuyordu.

Rusya ise, Ada'dan "iyi niyet göstergesi" olarak çekildiklerini ve Odesa ve Ukrayna limanlarından tahıl ihracını engellemediklerini kanıtlamak istediklerini söylemişti. Ancak Ukrayna bunu reddetmiş, Moskova'nın tahil depolarına ateş açmaya devam ettiğini savundu.

Ukrayna'daki diğer gelişmelerde ise:

BBC

Ukrayna Kremlin Rusya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title