Haberler

Osmaniye'de 35 Afgan, sığınmacı kampından kaçtı! Valilik'ten ilk açıklama geldi

Güncelleme:

Osmaniye Cevdetiye'deki mülteci kampında bulunan Afgan sığınmacıların kaçtığı anlara ait görüntüler yayınlandı. Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi'nden firar eden 35 kişinin tamamının yakalandığını duyurdu.

Osmaniye'nin Cevdetiye ilçesinde bulunan sığınmacı kampında yaşananlar büyük yankı uyandırdı. Kampta bulunan Afgan sığınmacılar henüz belirlenemeyen bir şekilde firar etti. Kaçış anlarına ait görüntüler de sosyal medyada paylaşıldı.

Osmaniye'de 35 Afgan, sığınmacı kampından kaçtı! Valilik'ten ilk açıklama geldi

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, haziran itibarıyla ülkede yeni geçici koruma başvurularının gerekli tahkikat ve mülakatlarının yapılarak geçici barınma merkezlerine alınması uygulamasının başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi'nde bulunan bir grup yabancı, saat 22.00 sıralarında firar girişiminde bulunmuş, geçici barınma merkezi özel güvenliği ve jandarma tarafından gerekli müdahalede bulunularak durum kontrol altına alınmıştır. Olayın ilk anında 35 yabancı tellerden atlayarak merkezden firar etmiş olup, İl Jandarma Komutanlığı tarafından civarda yapılan çalışmalar sonucu ilk etapta kamptan firar eden 24 şahıs yakalanmış, geri kalan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Geçici barınma merkezinde halihazırda herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir."

Osmaniye'de 35 Afgan, sığınmacı kampından kaçtı! Valilik'ten ilk açıklama geldi

TAMAMI YAKALANDI

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi'nden firar eden 35 kişinin tamamının yakalandığını duyurdu.

Osmaniye'de geçici barınma merkezinden kaçan 35 göçmenden 24'ü yakalandı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdinç Yılmaz Osmaniye Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (10)

Ahmet AKGÜL:

Afganlar çok tehlikeli. suriyeliler yine modern. afganların tamamını sınır dışı etmek lazım.

98
23
yanıtYanıtla
Erdem Taner:

Bu sığınmacı meselesi ülkenin başını çok ağrıtacak.Bir an evvel bu işe hükümet bir son vermeli.

116
1
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Hükümet de artık başedemez oldu bunlarla kontrolden çıktılar her gün mülteci haberleri yer gök mülteci doldu memleket nasıl geliyorlar anlaşılır gibi değil ve hükümet bunlara son veremeyecek mülteciler hükümete son verdirecek gibi görünüyor ,,

yanıt0
yanıt0
Muammer Mizrak:

Afganlar kasap vahşi ülkemde işi yok

90
3
yanıtYanıtla
Halit:

bu sığınmacılar arasında en huysuzları ve güvenilmezleri afganlardır asla güvenmeyin çoban yaparsınız hayvanınız kaybolur

88
5
yanıtYanıtla
Mete HAN:

Kabile ülkesinden beteriz.Geçenlerde de yüzbinlerce sığınmacının kaydının olmadığını açıklamıştı resmi kaynaklar!Ülke Allaha emanet!

41
0
yanıtYanıtla
ismail bey :

Vursaydılar..

1
0
yanıtYanıtla
ismail bey :

Kaçarken önce kafalarından, sonra ayaklarından vursalardı..

1
0
yanıtYanıtla
Mustafa Can Kandemir:

Sadece afganlar değil bütün mültecileri kapı dışı edicen

0
0
yanıtYanıtla
Brütüs:

Dönsünler ülkelerine. Bir standart olsun artık. Avrupa vize için burnumuzdan getiriyor. Biz gelene geç. Bize ne faydası olacak.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title