Haberler

Son dakika haber: Ümit Özdağ, AKP'lileri Gözaltına Alan Polis ve Bekçilerin Açığa Alındığını, Amirlerin Sürüldüğünü İddia Etti

Güncelleme:

Edinilen son dakika gelişmesine göre Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kavgaya karışan 4 AKP Gençlik Kolları üyesini gözaltına alan 1 polis ve 2 bekçinin açığa alındığını ileri sürdü. Özdağ, “Bu işlem Türk polisini, HDP’li milletvekilinin Türk polisine attığı tokattan daha fazla yaralamıştır. Siz Türk polisini şamar oğlu mu zannettiniz?.. Emniyet Teşkilatı, AK Parti’nin özel koruma ordusu değil, büyük Türk milletinin polisidir… Dün gece bu olayın ortaya çıkmasıyla birlikte iki amirin tayinlerinin Ağrı ve Şırnak’a çıktığını duydum” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kavgaya karışan 4 AKP Gençlik Kolları üyesini gözaltına almak isteyen 1 polis ve 2 bekçinin açığa alındığını ileri sürdü. Özdağ, "Bu işlem Türk polisini, HDP'li milletvekilinin Türk polisine attığı tokattan daha fazla yaralamıştır. Siz Türk polisini şamar oğlu mu zannettiniz?.. Emniyet Teşkilatı, Ak Parti'nin özel koruma ordusu değil, büyük Türk milletinin polisidir… Dün gece bu olayın ortaya çıkmasıyla birlikte iki amirin tayinlerinin Ağrı ve Şırnak'a çıktığını duydum" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bugün İstanbul Zeytinburnu'ndaki İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Özdağ, şunları söyledi:

POLİSİMİZ SARAY REJİMİNİN BASKISI ALTINDA GÖREVİNİ YAPAMAZ DURUMA GELMİŞTİR: Türk milletinin iç güvenliğini sağlamak ile sorumlu polisimiz saray rejiminin baskısı, mobingini altında görevini yapamaz duruma gelmiştir. Polis teşkilatı muhalefete oy veren seçmenlere, sıradan sokaktaki Ak Parti'ye oy veren seçmenlere karşı zaman zaman yasaları amacı aşan bir şekilde uygulamaya zorlanırken AK Parti seçkinleri ve AKP seçkinlerinin koruması altındaki Suriyelilere karşı eli kolu bağlanmaktadır.

SUÇ İŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU: Kısa bir süre Hatay'daydık. Hatay'da Anayasanın 23'üncü maddesi, jandarma ve polis aracılığıyla Süleyman Soylu ve vali tarafından çiğnendi. Bir milletvekili, bir genel başkan ve parti divanı bir ilimize sokulmadı. Bu Cumhuriyet tarihi boyunca ikinci kez oluyor. İlki Kayseri'de rahmetli İnönü'ye uygulanmıştı. Şimdi aynı uygulamayı İçişleri veya daha doğru bir ifadeyle suç işleri bakanı Süleyman Soylu yaptı.

AKP'LİLERİ GÖZALTINA ALANLAR AÇIĞA ALINDI, ÖZÜR DİLETİLDİ: Bugün burada Zeytinburnu'nda olmamızın nedeni Zeytinburnu'nda Türk polisine ve bekçisine terbiyesizce saldıran, huzur bozan AK Parti Gençlik Kolları üyesi dört kişi hakkında işlem yapılmasının suç işleri bakanı Süleyman Soylu tarafından engellenmiş olmasıdır. Gözaltı işlemleri yapan polislere suçlulardan özür diletilmiş, kelepçe takan bir polis ve iki bekçi açığa alınmıştır. Bu arada duyuyoruz ki AKP İlçe Başkanı, polis arkadaşı aramış 'merak etme seni bir hafta sonra göreve geri iade edeceğiz' demiş. Ben buraya gelmeden önce bazı teşkilat mensubu arkadaşlarımızın kulağına 'böyle bir olay olmadı' diye fısıldanmış. Bakın resmi evraklar benim elimde, sakın böyle bir numara çekmeye kalkmayın, çok mahcup olursunuz. Sakın ha Süleyman, resmi evrakların tamamı elimde ona göre.

SOYLU ZİHNİYETİNİN BASKILARI, TÜRK POLİSİNDE BÜYÜK SAYIDA İNTİHARLARA NEDEN OLMAKTADIR: Bu işlem Türk polisini, HDP'li milletvekilinin Türk polisine attığı tokattan daha fazla yaralamıştır. HDP'linin kim olduğu belli zaten. Hatay Dörtyol'da AKP'li milletvekilinin oğlundan ve arkadaşlarından özür diletiyorsunuz Türk polisine. Antalya'da bir AK Parti milletvekili terbiyesizce Türk polisine saldırıyor. Şimdi de Gençlik Kollarını polisin elinden alıyorsunuz. Siz Türk polisini şamar oğluna mı zannettiniz, Türk Emniyet Teşkilatı sizin, AK Parti'nin özel koruma ordusu mu? Hayır, Emniyet Teşkilatı büyük Türk milletinin polisidir, bunu size öğreteceğiz. Türk polisini Süleyman Soylu'nun keyfi uygulamaları karşısında korumasız bırakmayacağız. Soylu zihniyetinin baskıları, Türk polisinde büyük sayıda intiharlara neden olmaktadır.

Elindeki belgeleri göstererek konuşmasını sürdüren Özdağ, şu şekilde konuştu:

EMNİYET TEŞKİLATI, AK PARTİ'NİN ÖZEL KORUMA ORDUSU DEĞİL, BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN POLİSİDİR: Bakın arkadaşlar sadece 2021'de gerçekleşen intiharlar dört sayfa, 100'ün üzerinde polis intihar etmiş. Bir yandan hırsız, uğursuz, tecavüzcü, katil; diğer yandan 'aman dokunmayın' dedikleri Suriyeli, Afgan'ıyla uğraşan polis; bir de Soylu zihniyetinin baskıları altında evlatlarını intiharlarda kaybetmektedir. Zafer Partisi Genel Başkanı olarak; buradan sesleniyorum, yıllarca polis akademisinde öğretim üyeliği yaptım. Binlerce polis amiri öğrencim oldu. Sizin dertlerinizi ve polis teşkilatının bütün dertlerini, sorunlarını gayet yakından biliyoruz. ve Türk devletini, Türk milletine geri vereceğiz. Emniyet Teşkilatı, AK Parti'nin özel koruma ordusu değil, büyük Türk milletinin polisidir. Polisi ezdirmeyeceğiz."

"DÜN GECE BU OLAYIN ORTAYA ÇIKMASIYLA BİRLİKTE İKİ AMİRİN TAYİNLERİNİN AĞRI VE ŞIRNAK'A ÇIKTIĞINI DUYDUM"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özdağ, tutanakları paylaşıp paylaşmayacağı sorusu üzerine "Zamanı gelirse paylaşırım ama şu aşamada paylaşmayı düşünmüyorum. Ama durum ne yazık ki mide bulandırıcı" dedi.

Polislerin açığa alınmasıyla ilgili soru üzerine Özdağ, "Son tayinlerde tayini olmayan buradan dün gece bu olayın ortaya çıkmasıyla birlikte iki amirin tayinlerinin Ağrı ve Şırnak'a çıktığını duydum. Resmi evrak hazırlandı mı bilmiyorum ama galiba hazırlanıyordu resmi evrakta. Durum bu merkezde" yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ümit Özdağ AK Parti Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title