Haberler

Kırkpınar yağlı güreş şampiyonu kim oldu? Kırkpınar şampiyonu kaç para alıyor?

Güncelleme:

1-2-3 Temmuz tarihleri arasında Edirne'de gerçekleşen 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlık finalinde Mustafa Taş ve Cengiz Şimşek karı karşıya geldi. Peki, Kırkpınar yağlı güreş şampiyonu kim oldu? Kırkpınar şampiyonu kaç para alıyor? İşte detaylar…

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞ ŞAMPİYONU KİM OLDU?

Mustafa Taş'ı yenen Cengizhan Şimşek, Kırkpınar'ın bu yılki başpehlivanı oldu. Başpehlivan Şimşek'e altın kemerini Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu taktı.

KIRKPINAR ŞAMPİYONU KAÇ PARA ALIYOR?

Edirne Belediyesi başpehlivan olan güreşçiye 75 bin TL para ödülü, altın madalya ve kupa, başpehlivan ikincisine 48 bin TL, gümüş madalya ve kupa, başpehlivan üçüncüsü olacak 2 güreşçiye de 25'şer bin TL para ödülü, bronz madalya ve kupa verecek.

Diğer kategorilerde dereceye girenler de kategorilerine göre belirlenecek olan para ödülü ve madalya kazanacak. Bu kapsamda Edirne Belediyesi 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde tüm kategorilerde ilk üç dereceye girecek pehlivanlara toplam 442 bin 300 TL para ödülü dağıtacak.

DEV İSİMLERİ YENEREK FİNALE ÇIKTILAR

Edirne'de bu yıl 661'incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlık finalinde Mustafa Taş ile Cengizhan Şimşek karşı karşıya geldi. Finale Salih Dorum, Faruk Akkoyun, Osman Aynur, Hüseyin Gümüşalan ve Ertuğrul Dağdeviren'i yenerek çıkan Mustafa Taş ile finale Mederes Saltık, Orhan Okulu, Tanju Gemici ve İsmail Balaban'ı yenerek çıkan Cengizhan Şimşek arasındaki maç, karşılıklı hareketlerle geçti.

KIRKPINAR BAŞPEHLİVAN LİSTESİ

  • 2010 649. Mehmet Yeşil Yeşil Finalde Ali Gürbüz'ı yenerek unvanı aldı.
  • 2011 650. Ali Gürbüz Finalde Recep Kara'yı yenerek unvanı aldı.
  • 2012 651. Ali Gürbüz 2. kez Finalde tekrar Recep Kara'yla karşılaşarak unvanı aldı.
  • 2013 652. İsmail Balaban Ali Gürbüz dopingli ilan edildi ve unvanı alındı.
  • 2014 653. Fatih Atlı Finalde İsmail Balaban'ı yenerek unvanı aldı.
  • 2015 654. Orhan Okulu Finalde Osman Aynur'u yenerek unvanı aldı.
  • 2016 655. Recep Kara Finalde Mehmet Yeşil Yeşil'i yenerek unvanı aldı.
  • 2017 656. İsmail Balaban Finalde Orhan Okulu'yu yenerek unvanı aldı.
  • 2018 657. Orhan Okulu Finalde Şaban Yılmaz'ı yenerek unvanı aldı.
  • 2019 658. Ali Gürbüz Finalde Orhan Okulu'yu yenerek unvanı aldı.
  • 2020 659. - COVID-19 pandemisi'nden dolayı düzenlenmedi.
  • 2021 660. Ali Gürbüz Finalde İsmail Koç'u yenerek unvanı aldı.
  • 2022 661. Cengizhan Şimşek Finalde Mustafa Taş2ı yenerek unvanı aldı.
Yakupcan Aydemir
Haberler.com - Gündem

Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title