Haberler

İsveç Dışişleri Bakanı Linde, terör örgütü PKK propagandası yapan Sol Parti'ye sert tepki gösterdi

Güncelleme:

NATO üyeliği yolunda Türkiye'nin isteklerini yerine getirmek için mutabakat imzalayan İsveç'te, PKK yandaşı vekiller ortalığı karıştırıyor. Bir etkinlikte PKK paçavrası açan vekillere ise en sert tepki Dışişleri Bakanı Ann Linde'den geldi. Bir zamanlar makamında PKK'lıları ağırlayan Linde, "Bu kesinlikle kabul edilemez, PKK, 1984 yılında terörist örgüt ilan edilen ve birçok masumun canına kıyarak vicdanları yaralayan bir örgüttür. Sol parti PKK eylemini derhal bırakmalıdır." dedi.

NATO'ya üye olmak için başvuruda bulunan İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin restiyle karşılaşmıştı. Teröre destek veren bu ülkelerin NATO'da yeri olmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, somut adımlar atılması gerektiğini söylemişti.

MUTABAKAT İMZALANDI

Bu gelişmelerin ardından geçtiğimiz hafta Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında üçlü muhtıra imzalanmıştı. Buna göre ülkeler teröre desteklerini kesecek, bazı teröristleri Türkiye'ye teslim edecek ve uygulanan ambargoları kaldıracak. Ancak özellikle İsveç meclisindeki PKK yandaşı bazı milletvekilleri bu durumdan rahatsızlık duydu.

BAKAN, PAÇAVRA AÇANLARA TEPKİ GÖSTERDİ

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ise 'Almedalen Politika Forumu'nda terör örgüt PKK'yı simgeleyen paçavralarını açıp propagandasını yapan Sol Partiye tepki gösterdi. Bir zamanlar makamında PKK'lıları ağırlayan Linde'nin mutabakattan sonra söylemlerinin bu denli değişmesi ise dikkat çekti.

"PKK MASUMLARIN CANINA KIYAN BİR ÖRGÜTTÜR"

Linde, Twitter hesabından Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson'u da etkileyerek, "Bu kesinlikle kabul edilemez, PKK, 1984 yılında Olof Palme hükümeti tarafından terörist örgüt ilan edilen ve birçok masumun canına kıyarak vicdanları yaralayan bir örgüttür. Sol parti PKK eylemini derhal bırakmalıdır." ifadelerini kullandı. Aynı ifadeleri Twitter hesabından Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson da kullanarak Sol Parti'yi uyardı.

İsveç Dışişleri Bakanı Linde, terör örgütü PKK propagandası yapan Sol Parti'ye sert tepki gösterdi

PROPAGADA YAPMIŞLARDI

İsveç'in Gotland Adası'nda 'Almedalen Politika Forumunda Sol Parti milletvekilleri Daniel Riazat, Momodou Malcolm Jallow ve Lorena Delgado Varas, terör örgütü PKK'yı simgeleyen paçavralarını açarak, PKK'nın terör örgütü olmadığını yönünde propaganda yapmıştı.

Öte yandan, YPG/PKK destekçisi Sol Parti Milletvekili Daniel Riazat, haziranda terör örgütü FETÖ destekçilerinden Enes Kanter'e İsveç Meclisi'ni gezdirerek ve İsveç'in NATO üyeliğine başvurmaması için kulis yapmıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Mevlüt Çavuşoğlu İsveç PKK Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500

Yorumlar (5)

Nurullah Ak:

Avrupa da Aslan gibi kükreyen Pkklı teröristler neden dağa çıkıp Mehmetçiğimizin karşısına çıkmıyorsunuz eee korkunun ecele faydası yok hepinizin inene indik ineceğiz sizleri dünyada barındırmayacağız

18
2
yanıtYanıtla
ENGİN :

tiyatro yapıyorlar.

10
2
yanıtYanıtla
Mehmet Ümit:

6'lı masaya basit bir soru. Hani Türkiye taviz verip, istediğini alamamıştı? Siyasetten anlamıyorsunuz, anlamadığınız gibi engel oluyorsunuz. Bu yüzden seçmiyor halk sizi.

1
6
yanıtYanıtla
Lanİsmail:

Aferin İsveçli Bakana .PKK!nın gerçek yüzünü gördü ve anladı ki zararından neresinden dönerse kardır.

4
1
yanıtYanıtla
necmettin durmaz:

Erdoğanın dik duruşu daha çok devlete diz çöktürecek

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title