Haberler

Dışişleri Bakanlığı, belediye başkanlarının diplomatlarla görüşmesini izne bağladı! İmamoğlu veryansın etti

Güncelleme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyelerin Türkiye'deki diplomatik misyon temsilcileriyle yapacağı görüşmelerin Dışişleri Bakanlığı'nın iznine bağlanmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, "Benim büyükelçiliklerle görüşmem konusunda bana kısıt getirmeye karar verdiler ve derhal mektup yazdılar bu hafta. Bu hamlelerin, sadece ve sadece merkezi idarenin, toplum nezdindeki ne yazık ki çürümüşlüğünü göstermek konusundan başka bir sürece dair anlamı yoktur" dedi.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vizyon 2050 Strateji Belgesi'ni Florya'daki İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Özlem Türeci-Uğur Şahin Kampüsü'nde kamuoyuna tanıttı. Önceki dönemde belediye başkanlarına tahsis edilen villalar, İmamoğlu döneminde halkın kullanımına açılarak dönüştürüldü. Florya'daki İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Kampüsü'nün resmi açılışı, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla dün gece yapıldı. Eşi Dilek İmamoğlu ve kızı Beren İmamoğlu da etkinlikte İBB Başkanı'nı yalnız bırakmadı.

"ÜÇ YIL ÖNCE YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPMAK ÜZERE YOLA ÇIKTIK"

Konuşması öncesinde İPA Kampus içindeki stantları ve yapımı tamamlanan özel tasarım kütüphaneyi gezen İmamoğlu, "Vizyon 2050-Geleceğin İstanbul'u Sunumu"nu açık havada konumlandırılan 360 derecelik bir platform üzerinde yaptı. İmamoğlu, "Binlerce yıldır arşınlanan bu sokaklarda, medeniyetlerin, imparatorlukların başkenti İstanbul'da, üç yıl önce yeni bir başlangıç yapmak üzere yola çıktık" dedi.

"BÜYÜKELÇİLİKLERDE GÖRÜŞMEM KONUSUNDA BANA KISIT GETİRDİLER"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyelerin yabancı temsilcilerle yapacağı görüşmelerin Dışişleri Bakanlığı'nın iznine bağlanmasına ise tepki göstererek "Dünyanın en önemli metropollerinden biri konumundaki İstanbul'un tarihi, siyasi, iktisadi, mali, sanayi, turizm, ulaşım, iklim, gençlik, kültür, iklim krizi ve çevresel anlamlarda lider şehir olacak potansiyeli var. Yerel yönetimlerin bölgesel ve küresel ölçeklerde kent diplomasisi işbirliği ve ortak çalışmalar yürütebilmesine yönelik yetkilerin genişletilmesi, bu reformun ana başlıklarını oluşturacaktır. Tam da herhalde bunu söyleyeceğini duydular, benim büyükelçiliklerle görüşmem konusunda bana kısıt getirmeye karar verdiler ve derhal mektup yazdılar bu hafta. Bu hamlelerin, sadece ve sadece merkezi idarenin, toplum nezdindeki ne yazık ki çürümüşlüğünü göstermek konusundan başka bir sürece dair anlamı yoktur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA / Politika

Dışişleri Bakanlığı Ekrem İmamoğlu İstanbul Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu?
500

Yorumlar (36)

Hamit Gündoğdu:

Laik ve demokratik olan ve yönetimler kanun ve tüzükler ile belli olan yarı resmi bir yerel yönetim şekli olan belediyelere devlet baskısı hiç demokratik değil. Acilen geri çekilmesi gerekir bu uygulamanın. Belediye devlet yönetmeliğine göre iç tüzük ilkekerince her görüşmeyi yapabilir.

25
65
yanıtYanıtla
Idris Bozkurt:

Laiklik ve demokratik olan belediye yönetimlerin ne zamandan beri ülke içinde olan sorunların dışarıya aktarmış olup başkasının maşalığını yapmışlar. Bana bunun cevabını verir misiniz Hamit beyefendi...

yanıt16
yanıt6
Ahmet AKGÜL:

hayırdır. elçilerle senin hiçbir iyi niyetli bir işin olmaz. doğru karar

69
14
yanıtYanıtla
mehmet can:

Senin ne işin var büyükelçilerle. İstanbulu büyükelçiler mi yönetiyor? İstabullu toplu taşımalarda kan ağlıyor. millet üst üste gidiyor. 10 dakikada gelen otobüs saatte 1 olmuş. işe gitmek ayrı bir dert eve dönmek ayrı dert. hizmet desen her konuda sıfır.

54
19
yanıtYanıtla
hakan Karadağ:

Senin işin şehrin işine bakmak elçiler ile ne işin var

58
14
yanıtYanıtla
Say Ahmet:

doğru karar

44
15
yanıtYanıtla
Başka Murat:

Ekrem senin belediye başkanı olarak İngilizlerle ne işin var sen onu desene. İstanbul da 3 yıldır icraat yok. Sen belediye başkanı ne yaparsa onu yap.

40
9
yanıtYanıtla
by nokta :

devlet en doğru kararı almış. senin büyükelçiyle ne işin var git metro inşaatını yap. kar yağdığında yollar felç olduğunda millet yollarda perişan olmasın diye çalışmak yerine balıkçıda oturma be kardeşim. işini yap işini yap

38
10
yanıtYanıtla
Muammer Mizrak:

Hersey güzel oldu kesilen ağaçlar yanan metrobusler yolda kalan otobüsler hersey güzel rakı balıklar gelsin

34
13
yanıtYanıtla
Bahri :

İstanbul halkının Ekrem'e şunu özellikle sorması ve cevabını alması lazım. İBB Koltuğuna oturduğunuz o günden bugüne yaklaşık 3 yıl 1 ay geçti. Bu süre zarfında Projesini , ihalesini kendiniz yaparak bitirdiğiniz bir Projeyi bu millete göstere bilirmisiniz.??? EL CEVAP KOCAMAN SIFIR

36
10
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title