Haberler

Son Dakika! Türkiye harekete geçti, İsveç ve Finlandiya'ya teröristlerin iadesi için resmi yazı gönderildi

Güncelleme:

Son dakika: Türkiye'nin NATO'ya katılmalarına karşı çıkmasının ardından ülkelerindeki teröristleri iade etme sözü veren İsveç ve Finlandiya'ya PKK ve FETÖ mensuplarının iadesine ilişkin yazı gönderildi.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılma talepleri, teröre destek verdikleri gerekçesiyle Türkiye tarafından tepkiyle karşılanmıştı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in İspanya'daki zirvede Türkiye ve iki ülkeyi uzlaştırma çabaları sonuç vermiş, İsveç ve Finlandiya'nın teröristleri iade etmeyi kabul etmesinin ardından Türkiye tarafından iki ülkenin NATO'ya katılımına olumlu yanıt verilmişti.

TÜRKİYE RESMİ ADIMI ATTI

Bu gelişmelerin ardından Türkiye de resmi adımı attı. İsveç ve Finlandiya'dan PKK ve FETÖ mensuplarının en kısa sürede Türkiye'ye iade etmeleri talep edildi.

"SOMUT DELİLLER VAR"

Konu hakkında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Taleplerimizi büyükelçiler ve dışişleri üzerinden takip edeceğiz. Gönderdiğimiz dosyalarda somut deliller var" dedi. Bozdağ, İsveç ve Finlandiya'nın ise teröristlerin iadesi konusunda somut adımlar atmadığına vurgu yaparak, talep yazılarının karşılığının bekleneceğini belirtti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Finlandiya İsveç Nato Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (2)

Idris Bozkurt:

Evet ülkemiz için hayırlı olsun... İnşallah bunun devamı gelir

23
14
yanıtYanıtla
bekir yapici:

GECMISE MAZI DENIR ELIMIZE GECEN ABD VE NATO´YU DIZE GETIRECEK BU FIRSAT DEGERLENDIRILMEDI HER ZAMANKI GIBI ESTILER GÜRLEDILER BU ÜLKELERIN INSAN HAKLARI MÜLTECI VE IRTICACI KANUNLARINI DIKKATE ALMADAN AMA BIZE SÖZ VERDILER DIYEREK NEYE KARSILIK OLDUGU BELIRSIZ NATO´YU BAGLAMAYAN BIR KAGIT IMZALANDI ZAFERMI KAYIPMI YASAYIP GÖRECEGIZ.

16
13
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title