Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şubat-Mart aylarında enflasyonu kontrol altına alacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen Geçmiş Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

"SON DÖNEMDE ORTAYA ÇIKAN HAYAT PAHALILIĞINI BİLİYORUZ"

Ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Ülkemiz dünyanın en gelişmiş 10 devleti arasındaki seçkin yerini almaya her zamankinden daha yakındır. Elbette sıkıntılarımız, sancılarımız, ödediğimiz bedeller mevcuttur. Son dönemde ortaya çıkan hayat pahalılığını biliyoruz. Ülkemizin imkanlarını, finansal ilizyonlarda değil, istihdamda artırmak için kullanma tercihinde bulunduk. Asgari ücretler, sabit gelirlilerin gelir seviyesine arttırarak yaşadığımız sıkıntıları hafifletmeye çalışıyoruz. Belediye başkanlarının maaşlarında iyileştirmenin de hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"İNSANLARIMIZIN ALIM GÜCÜ YÜKSEK ENFLASYON SEBEBİYLE BİR MİKTAR DÜŞTÜ"

Dünyanın resesyonun eşiğinde bulunmasının Türkiye'yi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yönüyle büyütme esasına dayanan programın ne kadar isabetli olduğunu gösterdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanlarımızın alım güçleri belki yüksek enflasyon sebebiyle bir miktar düştük. Kimseyi işsiz, aç, açıkta bırakmadık. İnşallah önümüzdeki Şubat-Mart aylarıyla birlikte enflasyonu da kontrol altına almış olarak yolumuza devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE'Yİ HAK ETTİĞİ KONUMA ANCAK BİZ GETİRDİK BİZ GETİREBİLİRİZ"

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti; "İnsanların siyasi tercihlerinde ekonomi önemli bir belirleyicidir ama asla tek belirleyici değildir. Milletimize 20 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimizi anlatacağız. Demokratik ve ekonomik kazanımları eskiyle mukayeseli bir şekilde ortaya koyarak hafızaları sürekli canlı tutmalıyız. Bu altyapı ile ülkemizi nereye ulaştırmak istediğimizi anlatacağız. Dünyanın yeniden yapılandığı süreçte Türkiye'yi hak ettiği konuma ancak biz getirdik, biz getirebiliriz. Karşımızdaki güruhun ülkemizin ve insanımızın geleceğine nasıl zarar verebileceğini hep beraber biz anlatacağız. Koalisyon dönemlerinin ülkemize maliyeti ve ödediği acı bedeller ortadadır."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

Salih ÇAKIR:

Problemin sebebi, aynı zamanda çözümü olamaz. Enflasyonun düşmesi, ekonominin düzelmesi için bir sebep göremiyorum.

48
7
yanıtYanıtla
özen66:

Sana Güveniyoruz

3
39
yanıtYanıtla
Hakan:

40 yıllık hayatımda bu ülkeye dair öğrendiğim birşey varsa şudur; Bu ülkede artan hiçbir şey bir daha inmez.

32
1
yanıtYanıtla
Adem Celebi:

Enflasyonun düşmesi için tek çare yek çare son çare sandık bu sandiklada değişim şart

13
4
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

Temmuzda toparladık Ocak ta biter bu iş ekonomi düzene girer okadar virüs vardı yangınlar savaşlar dünyada ekonomi berbat durumda Avrupa'da marketler bomboş bizde fırsatçılar da olsa devletimiz gerekli önlemleri alıyor hamdolsun

2
14
yanıtYanıtla
Murat ÖREN:

Bu günlerimize hamdolsun. Çok şükür biraz pahalılıkta olsa refah devam ediyor çok şükür.

1
15
yanıtYanıtla
Alioz:

Alım gücü bir miktar düşmedi, alım gücü sadece bir miktar kaldı. Tarih verip duruyorsunuz. İnşallah la maşallah la olmuyor bu işler. Şubat marta kadar ne yapilacakta bu enflasyon, dolar düşecek icraat yok ortada. Mart ayında da seçimi kazanalım enflasyon eksi 20 olacak diyeceksiniz.

15
0
yanıtYanıtla
Hasan Korkmaz:

Ne bir miktarı, markete gitmeye korkuyorum. Günlük değil, saatlik fiyat değişiyor herhalde.

13
1
yanıtYanıtla
Abdullah :

Hep tarih veriliyor zaten hedef 2023

12
0
yanıtYanıtla
Med Cezir:

O zamana kadar nasıl dayanacagiz

9
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title