Haberler

Barış Manço - Sarı Çizmeli Mehmet Ağa kimdir, hikayesi nedir? Sarı Çizmeli Mehmet Ağa gerçekte kimdir, nereli, ne zaman vefat etti?

Güncelleme:

Kim Milyoner Olmak İster'de bugün 400 bin TL'lik sorunun cevabı Sarı Çizmeli Mehmet Ağa oluyor. İzleyiciler soruda geçen Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'nın gerçek hikayesini merak etti. Peki, Barış Manço - Sarı Çizmeli Mehmet Ağa hikayesi nedir? Sarı Çizmeli Mehmet Ağa gerçekte kimdir, nereli, ne zaman vefat etti? İşte detaylar...

Barış Manço - Sarı Çizmeli Mehmet Ağa hikayesi merak ediliyor. Peki, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa kimdir, nerelidir, kaç yaşında vefat etti, mezarını kim yaptırdı? Ayrıntılar sizlerle...

Barış Manço - Sarı Çizmeli Mehmet Ağa kimdir, hikayesi nedir? Sarı Çizmeli Mehmet Ağa gerçekte kimdir, nereli, ne zaman vefat etti?

KİM MİLYONER OLMAK İSTER 400 BİN TL'LİK SORU VE CEVABI NEDİR?

Barış Manço 1982'de kimin mezarının yeni baştan yapılmasına katkıda bulunmuştur?

A-) Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'nın

B-) Kul Ahmet'in

C-) Gülpembe'nin

D-) Hala kızı Zehra'nın

Doğru Cevap : A şıkkı

SARI ÇİZMELİ MEHMET AĞA HİKAYESİ NEDİR?

AHaber'de yer alan bilgiye göre Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'nın hikayesi şu şekilde:

"Yıl 1971 Barış Manço fırtına gibi esiyor. Manço Kıbrıs'a konser vermeye gelir ve Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'yı bu konser sırasında Kıbrıslı Türkler'den duyar. Bu hikayeden yola çıkarak yazdığı şarkı 1979'da ortalığı yıktıktan sonra Manço 1982'de tekrar adaya gelir. Bu defa yanında kameramanlarıyla… Sarı Çizmeli'nin akrabalarıyla buluşur. Mezarını ziyaret eder ve yeni bir mezarın yapılmasına katkıda bulunur. Şimdi Mehmet Ağa'nın Göçeri köyündeki mezar taşında, "Barış Manço ile bütünleşen Sarı Çizmeli Mehmet Ağa. 1800'lü yıllar Ruhuna Fatiha" yazıyor."

SARI ÇİZMELİ MEHMET AĞA GERÇEKTE KİMDİR?

Merhum sanatçı Barış Manço'nun Mançoloji albümünde çıkış yaptığı "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa" şarkısının yaşanmış bir hikayeden esinlenerek yazıldığı ortaya çıktı.

MEZARI LEFKOŞA'DA BULUNUYOR

Kim olduğu bilinmeyen kişiler için kullanılan Sarı Çizmeli Mehmet Ağa, bugün adını unutulmaz şarkı sayesinde duyursa da bir öyküsü var. Şarkının kahramanı Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'nın efsane olmadığı sanılanın aksine 1800'lü yıllarda KKTC'nin Göçeri köyünde yaşadığı öğrenildi. 1971 yılında Kıbrıs'a konser vermek için gelen Manço, köylülerden Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'nın hikayesini öğrenmesiyle şarkıyı yazdı. Manço, şarkının geniş kitlelere ulaşmasının ardından 1982 yılında Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'nın mezarını yaptırdı. Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'nın mezarı Lefkoşa yakınlarındaki Göçeri köyünde bulunuyor.

SARI ÇİZMELERİNİ HİÇ ÇIKARMAZMIŞ

Göçeri köylüleri doğum ve ölüm tarihleri net olarak bilinmeyen ancak 1800'lü yıllarda yaşadığı kaydedilen Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'nın köyün toprak ağası olduğunu ve sarı çizmelerini hiç çıkarmadığını ifade ediyor. Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'nın köydeki tüm bekarları evlendirdiğini ifade eden köylüler, ömrünün son günlerine kadar bu şekilde yaşadığını kaydetti.

BARIŞ MANÇO 1971'DE ZİYARET ETMİŞ

Göçeri köyü muhtarı Mustafa Göçeri, Barış Manço'nun 1971 yılında Kıbrıs'a geldiğini ve Göçeri köyünü gezdiğini ifade ederek, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'nın hikayesini dinleyip şarkıyı yazdığını 1982 yılında da mezarını yaptırdığını kaydetti.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Barış Manço Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title