Haberler

ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 18 Ağustos 2022

Güncelleme:

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Kulubayev, AA'ya konuştu: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Ukrayna'daki arabuluculuk politikasını destekliyoruz.

6 Nisan 1920

1- Kırgızistan Dışişleri Bakanı Kulubayev, AA'ya konuştu:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Ukrayna'daki arabuluculuk politikasını destekliyoruz. Ukrayna limanlarından buğday ihracatı büyük bir başarıdır"

"Ekonomimizin büyümesindeki rolünde Türk devletinin yardımı büyüktür. Türkiye, bize uluslararası kuruluşlarda destek sağlıyor ve Türkiye devletinin tecrübesine ihtiyaç duyuyoruz. Bu nedenle iki ülke arasındaki iş birliğinin geleceğini düşünüyoruz ve birlikte çalışmaya çok ilgi gösteriyoruz"

(Mustafa Deveci-Nazir Aliyev Tayfur/Ankara-Bişkek) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Tarımsal üretimde "jeotermal seracılık" seferberliği

İzmir'in Dikili ilçesinde yarın temeli atılacak Avrupa'nın en büyük jeotermal ısıtmalı seracılık yatırımıyla Türkiye ekonomisine yıllık 1,6 milyar lira katkı sağlanacak

Jeotermal kaynaklı 13 tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesine yönelik yatırımların gerçekleştirilmesi için çalışmalar devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci: "Jeotermal kaynakların endüstriyel seralarda üretimde kullanılmasına büyük önem veriyoruz. Bu alandaki yatırımları memnuniyetle karşılıyoruz"

(Zeynep Duyar Canlı/Ankara)

3- "Beyaz Reform" ile aynı işi yapan hekimler arasındaki ücret adaletsizliği sona erdi

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz:

"Sağlık çalışanlarının maaşları, memur maaşı, sabit ödeme ve taban ödeme olarak 3 grupta, tek kalemde sınıflandırıldı. Böylelikle hastane gelirine bağlı ödeme farkı ortadan kaldırıldı"

"Yeni düzenlemeler bizler için birçok önemli kazanımı getirdiği gibi sahadaki adaletsizlikleri ortadan kaldırmanın da önünü açtı, düzenlemelerin sağlık çalışanlarının ve hastaların da memnuniyetini artıracağını düşünüyorum"

(Burcu Çalık/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Bölgesel ve etnik ayrımcılık, dünyada insani yardıma adil erişimi engellemeyi sürdürüyor

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Bağışçı İlişkileri Direktörü Mark Manly:

"Birçok ülkede siyasetçiler, halktan baskı görüyor ve halk da medyanın yansıttıklarına göre tavır alıyor. Bunun sonucu olarak bazı krizler yakinen takip edilirken, bazı krizler de gereğinden az alaka görüyor"

"Avrupa ülkeleri, sınırlarını açarak Ukraynalı sığınmacıların girişini sağladı ve hükümetlerin yanında toplumlar da krizin çözümü için uğraştı. UNHCR olarak görmek istediğimiz, diğer milletlerden mültecilere de benzeri yardımların yapılmasıdır"

(Ömer Faruk Yıldız/Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Makine ihracatı 7 ayda 14,2 milyar dolara ulaştı

En fazla makine ihracatının gerçekleştiği iki ülke arasında yer alan Almanya ve ABD'ye yapılan satışların toplamı 2,5 milyar doları bulurken, Rusya'ya ihracat yüzde 22,1 arttı

Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu:

"Türkiye'nin makine ihracatı içinde Avrupa'nın payının son 5 yılda yüzde 55'ten yüzde 60'lara kadar gelmesi ve yükselişin avro-dolar paritesindeki düşüşe rağmen sürmesi (Avrupa'nın Türk makine sektörüne) yönelişinin en güçlü ifadesidir"

(Uğur Aslanhan/İstanbul)

6- Yürümeyen merdivenler, çalışmayan asansörler İstanbulluları bezdirdi

İBB'nin toplu taşıma duraklarında yürüyen merdivenlerin 153'ü, asansörlerin ise 27'si çalışmıyor

İstanbulluların en çok yorulduğu hat ise Yenikapı-Hacı Osman ve Kadıköy-Tavşantepe metro hatları. On binlerce kişinin kullandığı bu iki hatta toplam 85 yürüyen merdiven, 12 asansör ve 4 yürüyen bant kullanılamıyor

(Ekip/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Deniz kaplumbağaları "Mavi" ve "Deniz" tedavi edilip mavi sulara uğurlandı

Hatay'da, yaralı yeşil deniz kaplumbağası ile hasta ve bitkin bulunan caretta caretta, Deniz Kaplumbağaları İlk Yardım ve Tedavi Merkezi'nde sağlıklarına kavuştu

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ:

"Yaralı ve hasta deniz kaplumbağalarını, yılın her sezonunda tedavilerini yaparak doğal ortamlarına bırakmaya çalışıyoruz"

(Salim Taş/Hatay) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Rıza Kayaalp, yeni şampiyonluklarla Türk güreş tarihine geçmeye çalışacak:

"Bir şampiyonluk daha kazanırsam Türk güreş tarihinde en çok dünya şampiyonluğu kazanan sporcu olacağım. Bu da ayrı güzel olur"

"Avrupa şampiyonluğunda Karelin'e yetişir, onu geçersem benim için inanılmaz gurur verici olur. 'Demek ki rekorlar geçilebilir' denilir. Bunu dedirtebilmek en büyük hayalim"

(Halil İbrahim Avşar/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mevlüt Çavuşoğlu Kırgızistan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title