Haberler

Peugeot'dan İki Dünya Prömiyeri

Güncelleme:

Peugeot için, 2010 yılında başlatılan atak devam ediyor.

Frankfurt Fuarı'nda Peugeot'dan iki dünya prömiyeri

Kendine özgü duruşu ile dizel hibrid 508 RXH ve çok yönlü konsept araç HX1

Peugeot için, 2010 yılında başlatılan atak devam ediyor ve 2011 yılında uluslararası genişleme ve gamda yükseliş olmak üzere iki stratejik kaldıraçla daha da güçleniyor. Bu dinamiği ortaya koyarken Peugeot, 3008 HYbrid4'te başlattığı dizel hibrid teknolojisini 508 RXH'de de uyguluyor; radikal bir stil ve çevreye saygı açısından mükemmelliğin birleşimi olan HX1'i tanıtıyor; 508, 3008 HYbrid4, RCZ gibi premium modellerini sergiliyor; çevreye saygı konusundaki liderliğini tekrar teyit ediyor ve yeni otomobil vizyonunu sunuyor.

 508 RXH : hibrid dizel ve kendine özgü duruş

Peugeot, 508 programında üçüncü modelini ve tamamen kendine özgü bir ürün olan 508 RXH'yi tanıtıyor.

• Peugeot'nun gam yükselişinin bir ifadesi

508'in ilk lansmanından bir yıl sonra, 2012 ilkbaharında pazara sunulduğunda, 508 RXH modern ve Peugeot'dan boyutlarıyla olduğu kadar kendine has görsel kimliğiyle de farklı, güçlü teknolojik içeriğe sahip hibrid dizel tek motor seçeneği ve zengin ekipmana sahip tek ekipman seviyesi ile gamda yükselişin somut hale gelişi demek olan başlı başına bir ürünü oluşturacak.

Görsel imzası, özel ön tasarımı, kanat uzantıları, DRL ışıklı imzası ve yeni özel kasa rengiyle daha da güçlendirildi.

Aynı farklı hassasiyet, özel renklerin ve malzemelerin uyumlu şekilde bir araya geldiği 508 RXH'nin iç mekanının tasarımını da yönlendirdi.

Genişletilmiş iz genişlikleri, 18 inç lastikleri, güçlendirilmiş yapısı ile 508 RXH, her yola uygun araç dünyasından esinlenen bir duruş sunuyor. Öte yandan, HYbrid4 aktarma organıyla, araç alternatif, sorumlu ve akıllı bir vizyon sunuyor.

• Yeni sürüş keyfi için Hibrid dizel

HYbrid4 teknolojisinin Peugeot ürün gamında yaygınlaşacağının bir göstergesi olan 508 RXH, 3008 HYbrid4'ten sonra, Marka'nın hibrid dizel motor seçeneğini alacak ikinci modeli olacak.

2.0 HDi FAP motor seçeneği ve arka aks üzerindeki elektrikli motordan gelen 200 beygir gücünün toplam gücüyle 508 RXH, HYbrid4'ün 4 modunun seçimi (otomatik, « sıfır emisyon », sport, 4WD) ve mükemmel şekilde hesaplı yakıt tüketimi (karma devirde 4,0 l/100 km, 109 g/km CO2) sayesinde yeni bir sürüş keyfini ortaya koymayı biliyor.

Peugeot, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda 508 RXH Limited Edition'ı tanıtıyor. Calern Kahverengi renginde, deri Alcantara döşemeli numaralandırılmış 300 adet araç, fuarın açılışından itibaren önceden sipariş edilebilecek.

 HX1 : çok yönlü bir konsept araç

Frankfurt Otomobil Fuarı'nda dünya prömiyeri yapılacak olan HX1, güçlü, atletik görünüm ile Peugeot'nun yeni tasarım kimliğini bir araya getiren sıra dışı bir tarz ile alışılmadık bir aerodinamiğe sahip, eşsiz bir iç mekan ve sürüş keyfi sunan bir araçta 6 kişinin yolculuk etmesini öngören bir gelecek konsepti.

Bu zor görev için, tasarımcılar uyarlanabilirliği eserlerinin kalbine yerleştirdi. HX1, bulunduğu çevre, sürüş koşulları, yolcularının beklentileri doğrultusunda kendini dönüştürmeyi biliyor.

Böylelikle, hızın emrindeki hareketli aerodinamik birçok parçasıyla, HX1'in 4,93 metrelik bir uzunluk için oldukça alçak, alışılmadık tek hacimli mimarisi, 0,28'lik mükemmel bir Cx'e izin veriyor.

Peugeot markasının en yüksek üst gam iç mekanı için vizyonunu ortaya koyan, tersine açılan dört kapısıyla kolayca erişilebilir HX1'in iç mekanı, incelik et modernlik, doğal malzemeler ve ultra-ileri teknolojiyi birleştiriyor. İç mekan yolcularına olağanüstü genişlik, orijinal « 4+2 » konfigürasyonuyla yenilikçi bir modülerlik ve sürücüsüne kullanım koşullarına uyum sağlayan bir sürücü bölmesi sunuyor.

Ön konumdaki 2,2l HDi motorunun ve arka aksa entegre elektrikli motorunun gücü ile 299 beygir gücünü toplayan hibrid-dizel motoru, 4 çekiş ve menzili 30 kilometreye taşınan ve "plug-in" fonksiyonunun eklenmesiyle "% 100 elektrikli mod" gibi HYbrid4 teknolojisinin işlevlerini sağlıyor.

HX1 böylece, kilometrede 83 gram CO2 emisyonu için 100 kilometrede 3,2 litrelik özellikle düşük karma yakıt tüketimine ulaşıyor.

 Peugeot : gamda yükseliş

Frankfurt Otomobil Fuarı Peugeot standında, Peugeot Markası'nın gamdaki yükselişinin canlı örneği olan Premium modellerine yer veriyor.

• Avrupa'da 2011'in ilk yarısındaki başarılı lansmanından (haziran sonunda 57 000 adet satış), sonra da Çin pazarına Ağustos'taki girişinden güç alan, 508 tarihi alanlarından biri olan Grand Touring'ler konusunda Peugeot'nun hedeflerini yeniden ortaya koyuyor.

Sedan ya da SW 508, tarzı, geniş motor seçeneği ve ileri teknolojileri ile çevreye saygı konusundaki etkinliği, iç mekan konforu ve sürüş tecrübesi ile dinamik, sorumlu ve müşteri kitlesinin taleplerinin merkezindeki modern bir ürün sunuyor.

• 2010 ilkbaharındaki lansmanından itibaren RCZ hedeflerini aşıyor ve Avrupa'da kendi sportif coupe sınıfının önde gelen modelleri arasında pozisyonunu ortaya koyuyor.

Frankfurt'ta, RCZ'nin dinamizmi aşağıdakiler yoluyla kendini gösteriyor

o Mat gri kasa rengi, iki tonlu 19 inç lastikleri ve radikal sportif tasarıma katkıda bulunan ayırt edici birçok iç ve dış unsuruyla 200 beygir gücündeki seri üretimdeki araçtan farklılaşan « Asphalt » Sınırlı Seri'nin bir örneği

o Ayrıca, 2011 « 24 Heures du Nürburgring » dizel kategorinin lideri ve VLN Alman Dayanıklılık Şampiyonası'nda dizel klasmanın mevcut lideri 200 beygir gücündeki 2.0 l HDi bir RCZ.

• Yeniden artışa geçen 2011'in ilk yarısındaki satışlar (74 000) ve geniş oranda gamın üst versiyonlarını ön plana çıkartan bir talep ile 3008 Crossover olağanüstü bir ticari kariyer izliyor.

3008, 3008 HYbrid4'ün pazara bile gelmesinden önce, tek hacimli kompakt 5008'in "kompakt hacimliler"in çok rekabetçi pazarında vazgeçilemez bir aktör olarak sergilediği etkin tamamlayıcılığı ile Peugeot'nun kendini ortaya koymasını sağladı.

 Peugeot : çevre konusundaki liderlik

Frankfurt Otomobil Fuarı'nda, 508 RXH, konsept araç HX1, Peugeot Sport'un geliştirmeye devam ettiği 908 HYbrid4, Peugeot'nun dizel, elektrik ve hibrid yolundaki öncü ve kararlı ilerleyişinin kanıtları.

Ancak Peugeot'nun çevre konusundaki çabaları, Marka'nın Frankfurt'ta sergilediği önemli ilerlemelerle 2011'de somut olarak kendini gösteriyor.

• Peugeot, modellerinin CO2 emisyonlarını azaltmaya devam ediyor : Marka'nın modellerinin ortalama emisyonları 2015 için Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen 130 g/km düzeyinin altına inerek, 2010'da 131,3 seviyesindeydi, 2011 yılının ilk yarısında ise129,8 g/km düzeyine yerleşiyor.

 3008 HYbrid4, Dünyanın ilk Hibrid dizeli

2011'in son çeyreğinde dünyanın ilk hibrid dizelinin lansmanını yaparak, Peugeot çevreye saygılı özellikler ve sürüş keyfi konularında benzersiz bir ürün sunuyor.

3008 Crossover'daki, ön takımdaki 163 beygir gücündeki 2.0 HDi FAP dizel motor ve arka takımdaki 37 beygir gücü kapasitesindeki elektrikli bir motorun hibridlenmesi yeni bir sürüş keyfini dört çekiş, 200 bg.lik maksimum güç, «sıfır emisyon» modunu ve eşdeğer güçteki termik motora kıyasla % 35 azalan 100 kilometrede 3,8 litreden başlayan ortalama yakıt tüketimi(99 g/km CO2) ile bir araya getiriyor.

 e-HDi, mikro hibrid teknolojisi

508 ve yeni 308, 2011'in ilk yarısında şehir içi trafikte yakıt tüketiminde yaklaşık % 15 azalma sağlayan yeni nesil Stop&Start, yenilikçi e-HDi teknolojisini başlattılar. Bu teknoloji yılın ikinci yarısında 3008, 5008 ve PARTNER'da uygulanmaya başlanacak.

e-HDi, yavaşlama enerjisini kazanan bir sistem ve aracı çalıştırmaya tamamlayıcı bir enerji sağlayan hibrid bir akü ile tamamlanan 1.6 l HDi Euro 5 motorunu ve Stop&Start fonksiyonunu sağlayan ters alternatörü birleştiriyor.

 Elektrikli : 2 tekerlekten 4 tekerleğe …

o iOn, profesyonel ve binek araç müşterileri için tasarlanan yeni nesil %100 elektrikli bir şehir içi otomobili. 64 beygir gücündeki elektrikli motorunu besleyen lityum-ion piller 130 km/s'lik maksimum hız ve 150 kilometrelik bir menzile izin veriyor. Avrupa'da birçok fiyatla farklılaşan iOn, Haziran 2011 sonunda 2 000'den fazla sipariş kaydediyordu.

o e-Vivacity scooter, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Peugeot standında Marka'nın "sıfır emisyon" şehir içi ulaşım konusundaki yeni beklentilere verdiği cevabın diğer örneği : %100 elektrikli, pratik ve modern, kullanımı kolay ve etkin e-Vivacity, yeni nesil kompakt lityum-iyon pilleri sayesinde, 60 kilometrelik bir menzil ve enerji açısından 100 kilometrede 0,4 €'luk bir ortalama maliyet sunuyor.

o Öte yandan Peugeot için, « elektrik » aynı zamanda "gücü" de simgeleyebilir. EX1 konsepti, işte böylelikle doğdu. Kendisine 340 bg.lik toplam güç veren iki elektrikli motoru ve dört çekişi, olağanüstü aerodinamiği ve ultra hafif yapısı ile EX1, yoğun duygular için tasarlanmış iki kişilik sıra dışı bir roadster. EX1, Fransa ve Çin'de şimdiden birçok hızlanma rekorlarına ulaştı ya da kırdı.

 Yeni otomobil düzeni : Peugeot'nun ileri hamlesi

Ulaşımın yeni beklentilerini öngörmek ve bunlara cevap vermek için, Peugeot yeni otomobil düzeninin zorluklarına verdiği somut cevaplarla bu alanda yeni vizyonunu sunuyor.

 Mu by Peugeot bir araç sahibi olan veya olmayan müşterilerine kendi seçtikleri süre için Peugeot gamlarından bir modelin kiralama hizmetini sunan "yeni nesil "bir kiralama hizmeti : binek araç, ticari araç, scooter, bisikletler, aksesuarlar.

Artık elektrikli araçlarla da zenginleştirilen ürünün çeşitliliği, kapsamlı fiyatları ile Mu by Peugeot 8 Avrupa ülkesinde şimdiden 8 000'den fazla müşterinin beğenisini kazandı.

Marka, 2013'te Avrupa'da 300 tesis hedefiyle senede 75 yeni Mu tesisinden oluşan bir ilerlemeyi öngörüyor.

 Peugeot, Frankfurt'ta Batı Avrupa'da mevcut olan bağlantılı hizmetlerini tanıtıyor. Peugeot Connect üç ürün sunuyor: Peugeot Connect SOS acil çağrı, Peugeot Connect Assistance onarım yardımı ve Peugeot Connect Fleet filo yönetimi.

Gam modellerinin neredeyse tamamında bulunan veya standart olan Peugeot Connect, Peugeot'nun ikincil güvenlik konusundaki liderliğini güçlendiriyor. İkincil güvenlik konusunda şimdiden lider olan Peugeot'nun 600 000 acil çağrı aracını aşma 2011 hedefi bulunuyor.

 Dünyanın en eski iki tekerlekli motorlu üreticisi ve 2010'daki 4. en büyük Avrupa markası olan Peugeot Scooters iddialı bir gelişim planı izliyor ve artık 50'den 500 cc.'ye kadar 22 modele sahip. 2011 yılında, Peugeot Scooters elektrikli e-Vivacity ve CityStar 125 cc'nin lansmanını yapıyor.

 Bisiklet, Peugeot için, 120 yıllık geçmişi olan bir tutku. 50'den fazla referansla zengin Peugeot Cycles'ın yeni gamı herkesin beklentilerine uyum sağlıyor.

Frankfurt'ta sergilenen Peugeot Stil Merkezi'nin özel tasarımı olan Design Lab DL-121, bakır uygulamasıyla bisiklet dünyasına yeni bir boyut getiren küçük seri halinde ticarileşen bir konsept bisiklet. Allure gamından e-bike AE-11, yenilikçi yumuşak dokunuşu ve çok güvenilir pili Panasonic Li-ion manganèse12 Ah ile tutkuya yer bırakıyor.

Hızlanma işareti gösteren 2011

2011'in ilk yarısında, bu dinamik, Peugeot'ya şunları sağladı:

 1 091 000 adet dünya satışı gerçekleştirmek ve uluslararası genişlemesini hızlandırmak

 Avrupa ve sonra da Çin'de 508'in lansmanını başarıyla gerçekleştirmek

 Yeni 308'in çok olumlu karşılanmasıyla pazarın merkezinde bulunan ürününü modernleştirmek

 Ürünlerinin çevre üzerindeki izini daha da azaltmak

 Çok yenilikçi Mu by Peugeot ulaşım hizmetinin uygulanmasını hızlandırmak .

Basın ve Halkla İlişkiler Direktörlüğü

Tel : +90 0216 579 94 50 / Fax : +90 216 579 94 05

elcin.uguzluoglu@peugeot.com / serdar.akman@peugeot.com

www.peugeot.com.tr / www.peugeot-pressepro.com

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title