Haberler

Baharın Ritmi Vurmalı Çalgılarla Duyulacak

"Dinçer Özer İle 8. Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali" kapsamında 8 ilden ve Bulgaristan'dan gelecek öğrenci grupları 21 Mayıs'ta sahne alacak Vurmalı çalgılar sanatçısı Özer: "Tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türk eğitim sisteminde de vurmalı çalgılar yöntemiyle, öğrencilerimizin kendilerini.

Sekiz ilden ve Bulgaristan'dan gelecek öğrenciler, vurmalı çalgılarıyla Başkentte baharın ritmini duyuracak.

"Dinçer Özer ile 8. Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali" kapsamında yarın başlayacak kampın ardından öğrenciler, 21 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Konser Salonu'nda bir konser verecek.

CSO Vurmalı Çalgılar Sanatçısı Dinçer Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının destekleriyle bugünlere gelen festivalin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca eğitimde "en iyi sanat hareketi" ödülüne layık görüldüğünü bildirdi.

Festival ana etkinliği kapsamında bu yıl CSO içerisinde yer alacaklarını belirten Dinçer, her geçen gün daha geniş kitlelere ulaşan festivalin bu yıl uluslararası nitelik kazandığını ifade etti.

Özer, "Tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, Türk eğitim sisteminde de vurmalı çalgılar yönteminin kullanımını sağlamak, öğrencilerimizin kendilerini ifade edebilecekleri sanat ortamını oluşturmak ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutarak içlerindeki enerjiyi pozitif yollarla dışa vurumlarına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen festivalimiz geçen yıllar içinde binlerce öğrenciye ulaştı, onların CSO Konser Salonu'nda sahneye çıkmalarına olanak veren bir sosyal sorumluluk projesi oldu" diye konuştu.

Dinçer Özer ile 8. Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivaline Bulgaristan'dan Sofya Müzik Okulu, Ordu'dan Akkuş Çayıralan Yazıkıyısı Ortaokulu, Ankara'dan Kalecik Dumlupınar Ortaokulu, Keçiören Hatice Hikmet Oğultürk Kız Meslek Lisesi, Melek Özen Ortaokulu, Altındağ Yeni Hayat Ortaokulu, İzmir'den Konak Gültepe Ortaokulu, Antalya'dan Muratpaşa Kazım Şanöz Ortaokulu, Niğde'den ODTÜ G.V.Özel Niğde Ortaokulu, Bursa'dan Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu, İstanbul'dan Özel Florya Final Anadolu Lisesi ve Balıkesir'den Kepsut 125.Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu katılacak. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title