Haberler

Ankara Devlet Opera ve Balesi'nden Sezonun Son Prömiyeri

Akdeniz Esintisi ‘Üçlü Bale’ ile Ankara Devlet Opera ve Balesi Bale Başkoreograf Serhat Güdül ve bale sanatçıları 24 Mayıs 2014saat 20.00’de Opera Sahnesi’nde sanatseverler ile buluşmaya hazırlanıyor.

Akdeniz Esintisi 'Üçlü Bale' ile Ankara Devlet Opera ve Balesi Bale Başkoreograf Serhat Güdül ve bale sanatçıları 24 Mayıs 2014saat 20.00'de Opera Sahnesi'nde sanatseverler ile buluşmaya hazırlanıyor.

Koreografisi Hansvan Manen, müzikleri AstorPiazzolla'ya ait 5 Tango's, koreografisi Uğur Seyrek'e, müzikleri Maurice Ravel'e ait Bolero ve koreografisi Robert North, müzikleri SimonRogers ve Paco de Lucia'ya ait olan EntreDosAguasadlı eserlerden oluşan eser, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından görsel bir şölen vaad ediyor.

Ünlü Türk koreograf Uğur Seyrek, Maurice Ravel'in Bolero adlı eserinin dünya prömiyerini 1998 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesi için gerçekleştirmiş olup 2014-2015 sanat sezonunda yepyeni bir dansçı kadrosuyla tekrar izleyicinin beğenisine sunuyor.

Ankaralı sanatseverlerin yakından tanıdığı dünyaca ünlü koreograf Robert North ise EntreDosAguas adlı eseriyle gerçek bir Akdeniz Ruhu'nu sahneye taşırken, izleyici, ilk kez bir Hans Van Manen koreografisiyle tanışma fırsatı bulacak. 5 Tango's adlı eser güçlü bir dansçı kadrosu tarafından, AstorPiazzolla'nın eşsiz müzikleriyle sahnelenecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Güdül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title