Haberler

KKB'den Merkezi Karar Destek Sistemi

Güncelleme:

KKB'nin üyelerine sunmaya başladığı Merkezi Karar Destek Sistemi sayesinde tüm kredi tahsis süreci bulut teknolojisiyle KKB üzerinden yönetilebilecek.

Kuruluşundan bu yana bir veri paylaşım platformu olarak üyelerine hizmet veren Kredi Kayıt Bürosu (KKB), kredi riski alan tüm kurum ve kuruluşların risk yönetim sürecinin her aşamasında kullanabilecekleri Merkezi Karar Destek Sistemi'ni (MKDS) sunmaya başladı.

Tüm teknik alt yapısı KKB tarafından sağlanan ve kredi karar süreçlerinin otomasyonunun bulut teknolojisi ile KKB üzerinden yönetilebilmesine olanak tanıyan MKDS, bu teknolojiyi kullanan kurumlar için önemli avantajları da beraberinde getiriyor. Pek çok finansal kurumun hali hazırda kendi sistemlerine entegre olarak kullanmakta olduğu yazılım teknolojisinin KKB üzerinden sunulmasının en büyük avantajı ise yatırım-işletim maliyetinin çok düşük olması ve çok hızlı bir şekilde hayata geçirilebilmesi.

Sistemin tanıtımı, Finansal Kurumlar Birliği Genel Sekreteri ve yöneticileri ile Faktoring Şirketlerinin Genel Müdür ve üst düzey yöneticilerinin katılımlarıyla 13 Mayıs 2014 tarihinde Yapı Kredi Plaza'da gerçekleştirildi. MKDS, sürekli değişen iş ortamına uyum sağlayacak şekilde kredi politikalarının ve buna bağlı olarak kararların devamlı güncellenmesi, optimize edilmesi ve etkin bir strateji yönetimi ile birlikte KKB raporlarının tahsis süreci içerisinde değerlendirilmesi için mümkün olan en esnek ve kontrollü platformu sunuyor.

Bankalar, leasing ve faktoring kuruluşları, tüketici finansman şirketleri, sigorta şirketleri, telekom şirketleri ve reel sektörün kullanabileceği sistem, sahip olduğu tüm özellikleri ile başvuru, limit ve tahsilat yönetimi alanlarında süreçlere katkı sağlayacak. Her türlü raporlamayı basit ve hızlı bir şekilde yapmayı olanaklı kılan sistem sayesinde risk yönetimi kolaylaşırken, karar süreleri kısalacak, karar kriterleri etkin ve pratik olarak yönetilebilecek ve geçmişte verilen kredi kararlarının doğruluğu ölçülebilecek.

Minimum IT kaynağı ve kısa entegrasyon süresi

Tüm teknik alt yapısı ve işletimi KKB tarafından merkezi olarak sunulacak MKDS ile, kredi veren kurumlar tamamen kendileri tarafından belirlenmiş kredi politikalarını uygulayabilecekleri bir karar destek sistemine minimum IT kaynağı ve entegrasyon süresi ile sahip olacaklar. Bu sayede, sisteme girilen müşteri bilgileri ile KKB risk ve çek raporlarının, ilgili kurum tarafından belirlenen kredi politikaları paralelinde değerlendirilip kredi kararına dönüşmesi sadece bir kaç dakikada sonuçlanabilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title