Haberler

Başkentte Kültür Sanat

Devlet Opera ve Balesi ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, 2013 2014 sanat sezonun son temsilleriyle sanatseverlerlerle buluşuyor "Akdeniz Esintisi" balesi 30 Mayıs'ta Başkentlilerin karşısına çıkacak.

Başkentte, Devlet Opera ve Balesi (DOB) ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü (DT), 2013-2014 sanat sezonun son temsilleriyle sanatseverlerle buluşuyor.

Başkentte bu hafta gerçekleştirilecek kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

Tiyatro:

Akün Sahnesi:

Polonya'dan gelen "Legnica Şehri Helena Modrzejewska Tiyatrosu" 30 Mayıs'ta, Robert Urbansk'ın kaleme aldığı tek perdelik "Lemko"yla izleyici karşısına çıkacak.

Eser, kolektif sorumluluk anlayışının ve tarihsel karmaşanın kurbanı olan ve kendi etnik kimliklerinin yok olmasına tanıklık eden Lemkler'in anlattıklarına dayanıyor. Sanatseverler, Karpatlar'da yaşayan insanların 20. yüzyıldaki karmaşık tarihini anlatan, kelime, renk ve seslerden oluşan, müzik ve dansla dolu sanatsal bir performans seyretme fırsatı bulacak.

-Opera-Bale

Opera Sahnesi:

"Akdeniz Esintisi" balesi sezonun son gösterisiyle 30 Mayıs'ta Başkentlilerle buluşacak. ADOB Bale Başkoreografı Serhat Güdül ve bale sanatçılarının sanatseverlerin karşısına çıkacağı eser, koreografisi Hans van Manen, müzikleri Astor Piazzolla'ya ait 5 Tango's, koreografisi Uğur Seyrek'e, müzikleri Maurice Ravel'e ait Bolero ve koreografisi Robert North, müzikleri Simon Rogers ve Paco de Lucia'ya ait olan Entre Dos Aguas adlı eserlerden oluşuyor.

Leyla Gencer Sahnesi:

Leyla Gencer Çocuk ve Gençlik Korosu, "Orman Cüceleri ve Ormanda Dans" konseriyle 31 Mayıs'ta dinleyiciyle bir araya gelecek. Konserin şefliğini opera sanatçısı İpek Böler üstlenecek.

-BSO

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO) 31 Mayıs'ta saat 20.00'de, Bilkent Konser Salonu'nda Antonio Pirolli yönetiminde konser verecek. Piyanoda Anika Vavic'in orkestraya eşlik edeceği gecede "A. Scriabin | Piyano Konçertosu, Fa diyez minör, Op.20" ve "C. Debussy | La mer" eserleri icra edilecek.

-Cermodern

20. yüzyılın en bilinen isimlerinden Pablo Picasso, "Picasso: Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler" sergisiyle hafta boyunca görülebilecek. Sanatçının, sanatçı kimliğinden önce Malagalı sıradan bir çocuk olduğunu hatırlatan sergide, Picasso'nun evinden seçilen 56 gravür ve 8 seramik eserle çocukluk dönemine ait özel eşyaları da yer alıyor.

Tercihini "anı ölümsüzleştirmek"ten yana kullananlar için Modern Kore'nin önde gelen fotoğrafçılarını ağırlayan "Kore'de - İpek Yolu'nun Diğer Yönü" sergisi, bugünkü açılışın ardından tüm hafta ziyaret edilebilecek. Sergi, Kore'nin eski hali ile bin yıllık kültürünü koruyan kültürel miraslar, ülkenin önde gelen fotoğrafçılarının deklanşöründen gözler önüne seriliyor.

Modern fotoğrafçılığın sıra dışı isimlerinden Erwin Olaf'ın, "Anlatılmayanın Güncesi" sergisi de ziyaret edilebilecek. Sanatını kolay belgeciliği reddeden, gözden kaçan ve örtülü söylenmemişler üzerine kuran Olaf'ın eserleri, Hollanda Büyükelçiliğinin desteğiyle sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

-Ankara Caz Festivali

Bu yıl 17'nci kez müzik tutkunlarının karşısına çıkan Ankara Caz Festivali'nde konserler hafta boyunca devam edecek.

Türkiye'nin en önemli soul vokallerinden biri olarak gösterilen Dilek Sert Erdoğan, bu akşam Samm's Bistro'da sahne alacak.

Şirin Soysal ve Bora Çeliker, 2013'te başlattıkları gitar vokal duo projelerini ilk kez yarın Janusz Szprot Trio ile buluşturacak. Caz standartlarını yorumlayacakları repertuarlarında, Şirin Soysal'ın kendi besteleri de yer alacak.

Şenay Lambaoğlu 3 Haziran'da Samm's Bistro'da müzikseverlerle bir araya gelecek. Festival konserinde Lambaoğlu'na piyanoda Uraz Kıvaner, saksofonda Yahya Dai, kontrbasta festival izleyicilerinin yakından tanıdığı Volkan Hürsever ve Ekin Cengizkan eşlik edecek.

Nihat Akmehmet'in "Caz Fotoğrafları Sergisi" 2 Haziran'da Armada Alışveriş Merkezinde gezilebilecek.

Torsten Goods IF Performance Hall'de 4 Haziran akşamı dinleyicinin karşısına çıkacak. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları Akdeniz Kore Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title