Haberler

Yozgat'ta Dolu Ekili Alanlara Zarar Verdi

Güncelleme:

Yozgat'ın Çayıralan ve Sarıkaya ilçelerine bağlı köy ve beldelere dolu düştü, yaklaşık 50 bin dekar ekeli alan zarar gördü.

Yozgat’ın Çayıralan ilçesine bağlı Konuklar Beldesi ve çevresindeki köylere dolu düştü. Doludan başta hububat ekili alanlar, sebze, meyve ve üzüm bağları büyük zarar gördü. Hububat ekili alanlar biçilemez duruma gelirken, çiftçiler devletten yardım bekliyor. Konuklar Belediye Başkanı Muammer Çetin, belde halkı ve çevre köylerin geçim kaynağının çiftçilik olduğunu belirterek, “Halkımız genelde arpa ve buğday ekmektedir. Beldemizde 17 bin dekar çevre köylerle birlikte yaklaşık 50 bin dekar alan doludan zarar gördü. Çiftçimiz borçlanırken, hasat zamanına göre borçlanır. Ancak beldemize yağan dolu ürünlere yüzde yüz oranına yakın zarar verdi. Ekinler artık biçilmez hale geldi. Devletimizden halkımız yardım beklemektedir. Yardım gelmez ise beldemizde büyük sıkıntı yaşanır” dedi.

Çiftçinin ürününü sigorta yaptıramadığını ifade eden Çetin, “Bizim bu bölgede çiftçimiz genelde kiralama usulü olarak ekin ekmektedir. Bu yüzden de sigortasını yaptıramıyor. Sigorta yapılan ürün yüzde bir yada ikidir” dedi.

Feridun Öztürk isimli çiftçi de yağan dolunun ekinlere yüzde yüz oranında zarar verdiğini belirterek, “Biz geçimimizi çiftçilikle sağlıyoruz. Son günlerde güzel yağmurlar yağdı. Ancak yağan dolu ürünlerimizi tamamen bitirdi. Arpa, buğday, nohut, mercimek tamamen biçilemez hale geldi. Benim 460 dekar ekinim var bunun 100 dekarı sigortalı, diğer kısmını icara ektiğim için sigorta yaptıramıyoruz. Mazot gübre desteğinden yararlanamıyoruz. Bu konudan devletimizin bir çözüm üretmesini bize tohumluk yardımı ve borçlarımızın da silinmesini istiyoruz” diye konuştu.

Veysel Oba isimli çiftçi de Konuklar beldesi ve çevresine düşen dolunun büyük zarar verdiğini dile getirerek, “Ekinlerimiz, bağ ve bahçemizde hiçbir ürün kalmadı. Ekinler biçilemez duruma geldi. Ekinler biçilemyeceği gibi hayvanlarımız için saman dahi bulmakta zorlanacağız. Dolu o kadar şiddetli yağdı ki pvc kapılarımızı dahi kırdı. Devletimizden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan Yozgat Muslubelen mevkiine yağan dolu yol kenarlarında kış mevsimini andıran görüntüler oluşturdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çayıralan Sarıkaya Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500

Yorumlar (2)

mehmet karabulut:

yozgatlı biri olarak devletimize milletimize güveniyor bizlerin bu zor günlerinde devletten bir baba şefkati bekliyoruz

0
0
yanıtYanıtla
mehmetöcal:

allah.daha,beterinden.korusun,tüm,yozgatlı,hemşerilerime,geçmiş,olsun,mehmet,öcal

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title