Haberler

Büyükşehir'den, Yeni İlçelerin İtfaiyecilerine Eğitim

Ankara Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına dahil edilen 9 ilçede görev yapan 81 itfaiye personeli, eğitimlerinin tamamlanması sonucu Ankara İtfaiye Dairesi Başkanlığı kadrosuna dahil edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına dahil edilen 9 ilçede görev yapan 81 itfaiye personeli, eğitimlerinin tamamlanması sonucu Ankara İtfaiye Dairesi Başkanlığı kadrosuna dahil edildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı; Polatlı, Nallıhan, Beypazarı, Haymana, Güdül, Kızılcıhamam, Çamlıdere, Şereflikoçhisar ve Evren ilçelerinde görev yapan 81 itfaiye personelini, 4 ayrı gruba ayırarak teori ve pratik bilgilerin yer aldığı, 30 saatlik bir eğitime tabi tuttu.

Ankara İtfaiyesi'nin Başkent'in yerleşik yapısı ve ihtiyaçlarına göre teşkilatlandırıldığını hatırlatan Daire Başkanı Celil Sipahi, "Yeni düzenleme bize bir takım sorumluluklar yükledi. Sınırlarımıza dahil olan yerleşim birimlerinin yangın güvenliğini sağlamak için yaptığımız çalışma, bölgelerin coğrafi konumu ve yapıları itibariyle yeni bir düzenleme yapmamızı gerektiriyor.

Sorumluluk alanımıza dahil olan ilçelerde, itfaiyecilik görevi yapan 81 personelin, eksiklerini gidermek, mevcut kadromuzla uyumunu sağlamak için 30 saatlik bir eğitim programı düzenledik" dedi.

YANGIN VE YANGINA MÜDAHALE TEKNİKLERİ

Ankara İtfaiyesi kadrosuna yeni katılan 81 itfaiyecinin aldığı eğitim programı kapsamında; yangınla mücadelenin temeli "Yanma ve Yangın" konusunda ana bilgiler hatırlatıldı, ekip çalışmasıyla gerçekleştirilen söndürme tatbikatları yapıldı.

Uzmanlar tarafından yangın türleri ve ortamlarının değerlendirildiği programda, İtfaiye araçları ve yangınla mücadelede kullanılan ekipman hakkındaki teorik ve teknik bilgiler, sahada gerçekleştirilen tatbikatlarda somutluk kazandı.

EĞİTİM İTFAİYECİLİĞİN AYRILMAZ PARÇASI

İtfaiye Dairesi Başkanlığı personelini, her türdeki muhtemel yangınla etkin mücadele edecek şekilde hazırlıyor.

Eğitimin itfaiyeciliğin ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, "Eğitim başta olmak üzere mesleği sevmek, çalışmak itfaiyecilikte başarının anahtarıdır. İtfaiyeci her türdeki yangınla etkin mücadele edecek bilgi ve deneyime de mutlaka sahip olmalıdır. Biz inanıyoruz ki uyguladığımız eğitim ve çalışma programı yeni katılan arkadaşlarımıza bu bilinci kazandıracak ve üstlendiği görevi en iyi şekilde yapacak kapasiteye ulaşmaları için kılavuz olacak" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beypazarı Nallıhan Polatlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title