Haberler

Denizli'den Kısa Kısa

Buldan'da kurulan çocuk tiyatro ekibi ilk oyununu sahneledi.

Buldan'da kurulan ve tamamı çocuklardan oluşan tiyatro ekibi, ilk oyununu sahneledi.

Buldan Gelişim Tiyatro Ekibi adıyla 10-14 yaş arasındaki çocuklardan oluşan bir tiyatro ekibi kuruldu. 15 kişiden oluşan ve "iyi ki varsın ayran" eserle ilk oyununu sergileyen çocuk tiyatrocular, salonu dolduran seyirciler tarafından beğeni ile izlendi. Sahnedeki performansları ile izleyenleri hayran bırakan çocuklar oyun sonunda açtıkları "Soma, bir avuç kömür için ömür verenlere, kalbimiz Soma"da yazılı dövizlerle de Soma'da yaşanan maden faciasına dikkati çekti. Çocuk tiyatrocuların Soma'daki maden faciasına gösterdikleri duyarlılık salondakiler tarafından takdirle karşılandı.

Buldan Gelişim Tiyatdo Ekibi Koordinatörü Ferhan Okan Demirbağ, ilk oyunlarını başarı ile sergilediklerini belirterek, "Başta minik kahramanlar olmak üzere, çocuklarımıza desteklerini esirgemeyen ailelerine ve bizimle birlikte bu mutluluğu paylaşan tüm sanatseverlere teşekkür ederim. Ayrıca oyun sonunda Soma'daki maden kazasına atıfta bulunan çocuklarımız kendileri ne kadar küçük olsalar da yüreklerinin bir o kadar büyük olduğunu gösterdiler" dedi.

Oyunu Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş izledi.

- Acıpayam Eğitim ve Kültür Şenliği başladı

Acıpayam Eğitim ve Kültür Şenliği Halk Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen törenle başladı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurs ve okullarda üretilen el emekleri eserlerinin sergilendiği şenliğin açılışında konuşan Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, ilçelerinin eğitim alanında birçok başarı elde ederek adını duyurmaya devam ettiğini belirtti. Belediye ile birlikte ilçeye bir kültür merkezini kazandırma çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü ifade eden Kalkar, "2013-2014 eğitim ve öğretim yılının başlamasından bu yana Halk Eğitimi Merkezimiz bünyesinde 81 farklı alanda 400'ün üzerinde kurs açtık. Bu kurslarda 7 bin 500 kişiye eğitim verdik. Örgün eğitimde de 10 binin üzerinde öğrenci ve 800 öğretmenimizle eğitim ve öğretim yılını tamamlıyoruz. Şenliğimizin, geleneksel hale gelmesi temennisiyle gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan da yaptığı konuşmada, Halk Eğitimi Merkezi'nin düzenlediği kurslara belediye olarak destek verdiklerini dile getirerek, "Bu kurslarda elde edilen ürünlerin pazarlanması ve daha iyi sergilenmesi için çalışma başlatmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Acıpayam Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, Kaymakam Uğur Kalkar, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ve  İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak'a katkılarından dolayı hediyeler verildi.

6 Haziran Cuma gününe kadar sürecek şenliğin açılışına Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı İsmail Güdül, Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Özgür Kasım Aydemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Acıpayam kaldırımlarında yeni uygulama

Acıpayam Belediyesi, kaldırımlardaki yayan geçişleri rahatlatmak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Yeni uygulamaya göre esnaflar dükkanlarının önündeki kaldırımda 75 cm'lik alanın dışına taşmayacak şekilde eşyalarını sergileyecek.

Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, yeni uygulamayla ilişkin, işyerlerine satış yaptıkları ürünleri sergilemeleri için kaldırımlarda 75 cm'lik bir alan ayrıldığını belirterek, "Hem vatandaşlarımızın hem de esnafımızın isteği doğrultusunda bu uygulamayı başlattık. Esnaflar bu alanlardan taşmamak şartıyla sattıklarını sergileyebilecekler. Önümüzdeki günlerde de araç park sorununu hallederek ilçe trafiğini rahatlatacağız" dedi.

İşyeri sahiplerinden Risalet Ülgü, yeni uygulamadan memnun olduklarını ifade ederek kaldırımlara düzen ve güzellik geldiğini savundu.

Bazı vatandaşlar ise daha önce kaldırımlara yığılan eşyalar nedeniyle rahat geçiş yapamadıklarına dikkati çekerek, uygulamanın yararlı olduğunu ifade etti. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Uğur Kalkar Acıpayam Denizli Buldan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title