Haberler

Yozgat'tan Kısa Kısa

Çayıralan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen gitar ve bağlama kursuna katılan kursiyerler konser verdi.

Belediye Kültür Merkezindeki konsere, İlçe Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş İsa Kırıkçı, Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner, siyasi partilerin temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Müzik öğretmeni Necmiye Susamış ve usta öğretici Aytaç Pınarbaşı yönetimindeki konserde seslendirilen eserler beğeni topladı.

- Dev mantar dikkati çekti

Akdağmadeni ilçesinde, arazide bulunan yaklaşık 1 kilogram ağırlığındaki mantar, vatandaşların büyük ilgisini çekti.

Ahmet Duran Karakuş, Kızılcaova bölgesindeki ormanlık alanda bulduğu dev mantarı ilçeye getirdi.

30 santimetre çapında ve yaklaşık 1 kilo ağırlığındaki mantar, görenlerin dikkatini çekti.

Karakuş, AA muhabirine, ilk defa bu kadar büyük bir mantar ile karşılaştığını söyledi.

Bu tür mantarların ormanlık alanda sağlıklı bir şekilde büyümediğini belirten Karakuş, "3-4 senedir mantar topluyorum. İlk defa böyle bir mantar buldum. Görünce çok şaşırdım. Mantarı arkadaşlarımla birlikte yemeyi düşünüyorum" dedi.

- Sorgun'da mantar zehirlenmesi

Sorgun ilçesinde  bir kişi yediği mantardan zehirlendi.

Bilal Yılmaz (62), evinin önünden topladığı mantarları pişirerek yedi.

Bir süre sonra rahatsızlanan Yılmaz, yakınlarının çağırdığı ambulansla Sorgun Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yılmaz, buradaki ilk müdahalenin ardından ambulansla Ankara'ya sevk edildi.

- Aydıncık'ta pilav şenliği

Aydıncık Çok Programlı Lisesi tarafından pilav şenliği düzenlendi.

Okul bahçesinde bu yıl beşincisi düzenlenen şenliğe, Aydıncık Kaymakamı Nesim Işık, Belediye Başkan Vekili  Mehmet Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Mehmet Engin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Akyol, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Okul Müdürü Ercan Kaymak, geleneksel hale getirdikleri pilav şenliğinin bu yıl beşincisini düzenlediklerini belirterek, şöyle devam etti:

" Her yıl yaz tatili öncesi okulumuz tarafından pilav şenliği düzenliyoruz. Okulumuzda birlik, beraberlik adına öğrenci, öğretmen veli kaynaşmasının en güzel örneğini bu gibi etkinlikler sayesinde yaşıyoruz. Bu vesile ile bu etkinliğimizin gerçekleşmesine katkıda bulunan Kaymakamımız Nesim Işık'a ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Bilal Yılmaz Çayıralan Sorgun Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title