Haberler

Mezarlıklar Ramazan Ayına Hazır

Mübarek Ramazan ayında vatandaşlara mezarlık hizmetini başarılı bir şekilde yerine getirmek için çalışmalar başlatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Müdürlüğü, bir takım yenilikler gerçekleştirdi.

Kaybettikleri yakınlarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlara kolaylık sağlamak için Ramazan ayında her türlü tedbiri alan Mezarlık Müdürlüğü yetkilileri, çevre düzenlemesi, yeni yol ve kaldırım düzenlemesi, yön levhaları, ışıklandırma, duvar yapımı ve boyanması, ot temizliği, güvenlik tedbirleri başta olmak üzere bazı kolaylıklar yaptı.

Ramazan ayında vatandaşların gönül rahatlığıyla gelip yakınlarının mezarlarını ziyaret edeceklerini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, "Büyükşehir Belediyemize bağlı Oğuzeli, Asri Mezarlık ve Yeşilkent Mezarlıkları'nda her türlü tedbiri aldık. Mezarlık Müdürlüğü olarak hem çevre temizliği hem de güvenlik konularının üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Özel güvenlik görevlileri tarafından güvenlik kontrolleri 24 saat kesintisiz yapılıyor. Bu tedbirlerimiz ve çalışmalarımız Ramazan ve bayramda da devam edecek" dedi.

18 araç 60 idari personel, 3 bilgi işlem kulübesi, 40 güvenlikçi ve ALO 188 hattı ile 3 merkez mezarlıkta vatandaşların en iyi hizmet almaları için çalıştıklarını aktaran Yetkinşekerci, tüm Gazianteplilerin Ramazan ayında gönül rahatlığı ile mezarlık ziyareti yapabileceklerini söyledi.

RAMAZAN AYI'NDA ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Ramazan ayı ile birlikte ortalama 400 bin vatandaşın mezarlıklara ziyarete geldiğini ifade eden Yetkinşekerci, mübarek ayda vatandaşların mezarlıklara yoğun ilgi gösterdiklerini vurguladı. Yetkinşekerci, vatandaşların mezarlık ziyaretlerinin kolay ve güvenli hale getirilmesi için 'Mezarlık Bilgi Sistemi'nin de sürekli faal durumda olduğunu, haritalandırma, cadde ve geçitlerin numaralandırılması işlemlerinin sürekli güncellendiğini aktardı.

Mehmet Durdu Yetkinşekerci, "Gaziantep'teki nüfus artışı ve yaz mevsiminin de etkisine paralel olarak cenaze sayısı da günlük 15-17 civarına yükseliyor. Artan hava sıcaklığı dolayısıyla cenaze nakil işlemleri için termokinli araçlarımızla kent merkezinin yanı sıra civar il ve ilçelere de hizmet veriyoruz. Ayrıca hastaneler ile mahallelerden gasilhane ve morga cenaze taşıma işlemi 24 saat kesintisiz sürüyor" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Durdu Yeşilkent Oğuzeli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title