Haberler

Bozok Bereket Kervanı "Gönül Sofrasında Sizlerle" Sloganıyla Yola Çıkıyor

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediye Başkanlığı işbirliği ile hazırlanan “Bozok Bereket Kervanı, ‘Gönül sofrasında sizlerle‘ sloganıyla Yozgatlılar arasında gönül köprüsü kurmak için yola çıkıyor.

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediye Başkanlığı işbirliği ile hazırlanan "Bozok Bereket Kervanı, 'Gönül sofrasında sizlerle' sloganıyla Yozgatlılar arasında gönül köprüsü kurmak için yola çıkıyor.

Vali Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Kazım Arslan, bu yıl ikinci kez yola çıkacak Bozok Bereket Kervanı hakkında bilgi vermek için valilik toplantı salonunda, vali yardımcıları, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanlarının da katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Vali Yazıcı, rahmet ve bereket ayı Ramazanı şerifin maneviyatını paylaşmak ve bereketinden faydalanmak için Yozgatlılar'ı bu yıl da Bozok Bereket Kervanı ile aynı sofrada buluşturacaklarını söyledi.

Geçen yıl yola çıkan Bozok Bereket Kervanı'nın gittiği 13 ilçe ve 6 merkez mahallede sevgi ve muhabbetle karşılandığını belirten Vali Yazıcı, devlet millet kaynaşmasının en güzel örneklerinin sergilendiği Bozok Bereket Kervanı iftar sofrasında yaklaşık 50 bin kişiyi buluşturduklarını söyledi.

Bu yıl da Ramazan ayının manevi atmosferine uygun bir şekilde Ramazan ayını dolu dolu geçirmek, il merkezi, ilçeler, köylerin arasındaki muhabbeti tesis etmek için kervanın yollarda olacağını vurgulayan Yazıcı, "Bozok Bereket Kervanı iftar soframız Ramazan ayının üçüncü günü 30 Haziran'da Yozgat merkezde kurulacak. 1 Temmuz'da kervanımızı Cumhuriyet Meydanı'ndan Kadışehri ilçemize uğurlayacağız. 2 Temmuz'da Çekerek, 3Temmuz'da Aydıncık ilçelerimizde olacağız. 4 Temmuz'da merkezde TOKİ Mahallesi'nde iftarımız olacak. 5 Temmuz Yerköy ve 6 Temmuz Şefaatli ilçelerimizde. 8, 8 Temmuz Çandır, 9 Temmuz Çayıralan ve 10 Temmuz'da da Sarıkaya ilçelerinde olacağız. 12, Temmuz'da Akdağmadeni, 13 Temmuz'da Sorgun, 14 Temmuzda Saraykent. 16 Temmuz'da tekrar merkez Kent Parkta. 17 Temmuz Yenifakılı, 18 Temmuz'da da Boğazlıyan'a kervanımız vatandaşlarımızla buluşacak. 21 Temmuz'da merkez İstiklal Mahallesi, 22 Temmuz'ta Şeyh Osman Mahallesi'nin ardından ilçe ve merkez programlarımızı tamamlayacağız. Bozok Bereket Kervanı'mız programları kapsamında da 24 Temmuz'da da şehit ailelerimize iftar vereceğiz" şeklinde konuştu.

Bozok Bereket Kervanı'nın konakladığı merkez ve ilçelerdeki yerlerde vereceği iftar yemeğinin Turizm ve Otelcilik Lisesi'nde yapılacağını belirten Yazıcı, "Kervanımızda yemek sırası olmayacak. Herkesin masasındaki yemekler hazır olacak. Alanda Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimiz vatandaşlarımıza ilahi dinletisi sunacak. Ramazan eğlencelerimize yine yer veriyoruz. Yozgatlı tiyatro sanatçısı arkadaşlarımız vatandaşlarımıza kültürel ve sanatsal etkinliklerde bulunacak" ifadesinde bulundu.

İlçelerde de programlar ve toplantılar yapacaklarını vurgulayan Yazıcı, özellikle proje ile merkezle ilçeleri kaynaştırmayı amaçladıklarını anlatan Vali Yazıcı, "Belediye Başkanımız Kazım Arslan bey ile ilçelerimizde vatandaşlarımızla bir araya gelerek iftar soframıza davet edeceğiz. Yozgat'tan ilçelerimize gidecek daire müdürlerimiz esnafı gezip "soframızda buluşalım" diye vatandaşlarımızı davet ederken kendi kurumlarıyla ilgili de bilgilendirecekler. Projenin en büyük amacı, kardeşliğimizi tesis etme ve güçlendirmek" dedi.

Proje içerisinde görev alacak kişilerin genelde kamu görevlilerinden oluştuğunu vurgulayan Yazıcı, "Bu projenin en büyük getirilerinden bir tanesi de, ilimizdeki potansiyeli harekete geçirmekti. Geçen yıl bunda başarılı olduk. Kendi sahne tırımızı oluşturduk. Bu proje ile belli birimlerdeki arkadaşlarımızı bir araya getirdik. Onlara farklı aşamalarda görevler verdik. Görevlerini başarıyla yerine getirdiler. Bu işin sonunda birlik ve beraberliğe yaptığımız atıf ve katkıların dışında bir de Yozgatlılar olarak, kendi okulumuzda hazırlanan iftar yemeğimizi yedik. Kendi öğrencilerimizin seslendirdiği ilahilerini dinledik. Şu an ilimizde eğitimli, tecrübeli güzel bir kadro oluştu" diye konuştu.

Belediye Başkanı Kazım Arslan ise Bozok Bereket Kervanı Projesi'ni önemsediğini belirterek bu faaliyetin en güzel şekilde gerçekleşmesi için belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Bozok Bereket Kervanı'nın Ramazan ayına ayrı bir güzellik katacağını ifade eden Arslan, "Ramazan vesilesiyle ilçelerimizle birlikteliğimizi bir kez daha pekiştireceğiz" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kazım Arslan Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title