Haberler

Altı Siyasi Parti Cumhurbaşkanlığı İçin Deklarasyon Yayınladı

Kastamonu’da, MHP, CHP, BTP, BBP, DSP ve DP bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyen deklarasyon yayınladı.

Kastamonu'da, MHP, CHP, BTP, BBP, DSP ve DP bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyen deklarasyon yayınladı.

10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyen siyasi partilerin temsilcileri, Kastamonu Saat Kulesi'nde iftarda bir araya geldi. İftarın ardından yayınladıkları ortak bildiri hakkında bilgi veren MHP Kastamonu İl Başkanı İlhan Engin, parlamenter rejimin devam etmesini istediklerini ve başkanlık sistemini istemediklerini belirterek, tüm Türkiye'yi kucaklayacak Reis-i Cumhur'un Ekmeleddin İhsanoğlu olacağını söyledi.

Siyasal iktidarın Cumhurbaşkanlığı makamını da içerisine alarak başkanlık sistemini savunduğunu iddia eden İlhan Engin, Başkanlık sisteminin Türkiye'yi bugünkü içinde bulunduğu durumdan daha kötü durumlara götüreceği kanaatinde olduklarını kaydetti.

10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanını halkın seçmesinin Türk siyasetinde bir ilk olacağını vurgulayan Engin, şunları söyledi; "10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde üç aday var. Genel başkanlarımız düzeyinde bir mutabakata varılarak, milli mutabakat adayı şeklinde halkın önüne çıkardığımız bir adayımız var. İlk olarak Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve şuan 7 siyasi partinin desteklediği ve her geçen gün desteğin arttığı bir aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Türk milletinin huzuruna çıkardık. Bu seçim bizler için çok önemli. Türkiye'nin bugün içinde bulunmuş olduğu durumu göz önüne almak lazım. Bir de dışarıdaki Türkiye'nin konumu ile ülkemizin komşularıyla olan ilişkilerini göz önünde bulundurarak herkesin bu seçimde gidip oyunu kullanması gereklidir."

"KASTAMONU'DA YÜZDE 65 OY BEKLİYORUZ"

Kastamonu'da çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüzde 65 oy beklediklerini açıklayan MHP İl Başkanı İlhan Engin, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu şuanda bir öngörüdür. Tabi seyir ne şekilde devam edecek bunu zaman gösterecek. Bu oran daha da artabilir. Çünkü Kastamonu'da yaptığımız bu çalışmalar neticesinde oluşturulan birlikteliğin 'söz konusu vatansa gerisi teferruattır' mantığı söz konusudur. Şuan bu birlikteliğin Çanakkale'deki siperlerden bir farkı yok. Biz siyasetten hiçbir zaman utanmadık. 50 yıllık bir partiyiz. Yaptığımız siyasetten gurur duyuyoruz. İnşallah Kastamonu'da beklediğimiz neticeyi alırız." - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Ekmeleddin İhsanoğlu Kastamonu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title