Haberler

Hkü'de Anlamlı Buluşma

"Hasan Kalyoncu dostları" Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin iftar yemeğinde bir araya geldi.

"Hasan Kalyoncu dostları" Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin iftar yemeğinde bir araya geldi.

Üniversite kampüsü içinde bu yıl hizmete giren HKÜ Camii'nin avlusunda verilen İftar yemeğinin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz, daha yeni bir üniversite olmalarına rağmen pek çok alanda üst sıralara tırmandıklarını söyledi.

Yılmaz, üniversitenin 6 yılda geldiği noktayı değerlendirerek, kısa bir süre içinde pek çok alanda ülke dereceleri kazandıklarını ve ilk sıralarda yer almaya başladıklarını belirterek, "6 yıllık geçmişe sahip Üniversitemiz; 5 Fakülte, 3 Yüksekokul ve 3 Enstitüde 19 Lisans Programı, 15 Lisansüstü Programda 3 bin 100 öğrenciye hizmet veriyor. Bu yıl 4 yeni bölüm açtık, 975 kontenjanımız var, önümüzdeki günlerde açıklanacak olan ÖSYM sonuçlarında tamamını doldurmayı hedefliyoruz" dedi.

Eğitim-Öğretim faaliyetlerine bir takım yenilikler getirdiklerini bildiren Yılmaz, "Co-Op sistemine geçerek öğrencilerimizin sürelerinin önemli bir bölümünü sanayide, işletmelerde geçirmelerini sağladık. Sanayi tesislerine ve ilgili İşletmelere teknik geziler düzenliyor ve seminerler veriyoruz. Sadece derse girerek üniversite okunmaz, öğrencilerimize mentörlük sistemiyle sanayiden rehber atadık. Bu sistemde öğrenci eksik kaldığı yönleri, bilmediklerini direkt sahada olanlardan aldığı bilgi ve tecrübe desteğiyle tamamlıyor" diye konuştu.

Daha yeni kurulmuş bir üniversite olmalarına rağmen önemli başarılar elde ettiklerini söyleyen Yılmaz, "Ulusal ve Uluslararası değişime de çok önem veriyoruz. 25 ülke ile ERASMUS anlaşmamız var. Bunların başında Almanya, Portekiz ve İtalya gibi Eğitimde önde olan ülkeler geliyor. Öğrenciler ve sanayimiz için önemli olan "Teknoloji Transfer Merkezi" açtık. Üniversite-Sanayi İşbirliğini geliştiriyoruz. Bölgenin ilk "Çevre Analiz Laboratuvarı"nı kurduk, kentsel dönüşüm yetkisi aldık" ifadelerini kullandı.

HKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Cemal Kalyoncu ise, "Hasan Kalyoncu dostları" olarak hitap ettiği davetlilere, verdikleri destekler için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Üniversitenin kuruluş çalışmaları ve merhum Hasan Kalyoncu'nun Eğitim sevdasına dikkat çekti. Kalyoncu, "Biz Mütevelli Heyeti ve aile olarak bu mekanın fiziki imkanlarını ve yönetimin taleplerini karşılıyoruz. Özellikle fiziki alanda universitemiz belli universiteler arasına girdi. Bu yeterli mi? Elbette değil. Daha iyisini inşallah yapmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Üniversitelerin sadece fiziki mekanlar yaparak gelişmeyeceğini belirten Kalyoncu, "Burada gençlerimizi yetiştirecek hocalarımıza büyük bir iş düşüyor. Bu mübarek gecede hocalarımızdan, ülkemizin geleceğine imza atacak gençlerin yetişmesinde üstün gayret göstermelerini ve bilim alanında büyük başarıları sağlamalarını gönülden istiyorum. Onlar bunu yapınca biz de yapabileceğimizin daha fazlasını yapacağımıza HKÜ Mütevelli Heyeti adına söz veriyorum" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci ise, 1983 yılında merhum Hasan Kalyoncu ile birlikte Eğitim Vakfını kurduklarını belirterek, "O zaman değerli dostlarımızla ülkemizin geleceği için küçük bir adım atmıştık. Merhum Hasan beyin inançlı ve kararlı duruşu, bugün önemli bir universitenin oluşmasını sağladı. Kendisini rahmetle anıyorum" diye konuştu.

İftar yemeğine Gaziantep Valisi Erdal Ata ve eşi, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci ve eşi, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer ve eşi, HKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Cemal Kalyoncu ve eşi, HKÜ Mütevelli Heyet Üyeleri, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Şehitkamil eski Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Oğuzeli eski Belediye Başkanı Bekir Öztekin, HKÜ Akademisyenleri, Özel Erdem Koleji Yöneticileri ve her iki kurumun İdari çalışanları katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cemal Kalyoncu Hasan Kalyoncu Tamer Yılmaz Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
title