Haberler

Tosya'da İsrail Protesto Edildi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Cuma namazı çıkışı ilçenin Cumhuriyet Meydanı’nın da toplanan kalabalık önce İsrail aleyhine slogan attı sonra basın açıklaması yaptı.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Cuma namazı çıkışı ilçenin Cumhuriyet Meydanı'nın da toplanan kalabalık önce İsrail aleyhine slogan attı sonra basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması Sadık Büyük tarafından okundu. Açıklamada; "Değerli Tosyalılar. Şu mübarek Ramazan günlerinde, sanki artık organize şekilde ve özellikle Ramazanda yoğunlaştırılan katliam, zulüm ve cinayetlere tepkimizi gösterebilmek adına toplanmış bulunuyoruz. Dünyanın her yerinde; Irak'ta, Suriye'de, Doğu Türkistan'da, Afganistan'da, Arakan'da, Keşmir'de, Orta Afrika'da ve son haftalarda özellikle Gazze'de, ümmete yönelik saldırılar artık dayanılmaz bir hal aldı. "Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir." Hadisinden beslenen bu ümmet, tabi ki tepkisiz kalmayacak. Bazı kesimlerce sık sık dile getirilen; ihanetin cezasını çekiyorlar argümanı, tarihi gerçeklerden ve İslam kardeşliğinden bihaber, işin kolayına kaçmayı tercih edip sorumluluktan kurtulabileceğini sanan cahil ve taassup sahibi kişilerin hezeyanlarından ibarettir. Eğer gerçekten böyle olsaydı; Doğu Türkistan'daki ya da orta Afrika'daki Müslüman kardeşlerimiz de bize ihanet etmiş, arkadan vurmuş ve onun için bu zulmü hak ediyorlar diyebilirdik.

Kardeşlerim; gün birlik ve beraberlik günüdür. Binlerce kişilik orduyla, üstün teknoloji silahlarla ve gözünü kan bürümüş bir halde saldıran Siyonist işgalci, bu sefer karşısında direnen ve kendisine şimdiye kadar olmadığı şekilde kayıplar verdiren şanlı bir direnişle karşılaşınca iyice kudurdu. Dün itibariyle 800'e yaklaşan şehit, ki bunların 200'e yakını henüz çocuk, ve beş binlere ulaşan yaralıya rağmen, saldırılar hız kesmeden sürüyor, buna mukabil Gazze'nin yiğit evlatları da işgalcilerin hiç beklemedikleri bir direniş sergileyip kayıplar verdiriyor.

Bütün dünyanın gözleri önünde, her ne kadar halklar bu zulme karşı dursa da devletler nezdinde hiçbir önleyici tepki görmeyen katil İsrail'in küstahça saldırılarına en büyük tepki hiç şüphesiz Müslüman Türk halkından ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinden gelmiştir. Devleti yönetenler nezdinde yapılabilecekler sınırlıdır. Halk olarak bizim de, bir din görevlisi kardeşimizin dediği gibi gidip savaşma imkanımız da yoktur. Ama bu katillerin anladığı dil para ve ekonomiden ibaret olunca bizim yapacaklarımız da bellidir. Son günlerde sıkça dile getirilen boykot meselesi başta olmak üzere fiili dualarımızın yanında, kavli dualarımızda da bilhassa Gazze'yi ve genelde de tüm İslam coğrafyasını unutmayıp, bir an önce birlik, beraberlik, uyanış ve zaferle sonuçlanacak bir hayırlı netice için Rabbimize el açmalıyız.

Ramazan'ın sonuna yaklaştığımız şu günlerde, bu çağrımıza kulak verip geldiğiniz, oruçlu olarak sıcağın altında, karınca misali tarafınızı belli ettiğiniz, İbrahim'in ateşine bir damla su taşıdığınız ve zalimin zulmünü haykırdığınız için hepinizden Allah razı olsun. Unutmayalım ki "Zulmedenler yakında nasıl bir inkılapla devrileceklerini bileceklerdir" denildi.

Basın açıklamasının ardından emekli din görevlisi Hüseyin Akbıyık tarafından dua edildi. "Kahrolsun İsrail ve "Direnişe devam Gazze'ye selam" sloganları atan grup sessizce dağıldı.

Belediye Başkanı Kazım Şahin'in de katılarak destek verdi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kastamonu İsrail Gazze Tosya Yerel Haberler

title