Haberler

Güngören Belediyesi Ramazan Bereketini İftar Sofralarına Taşıdı

Ramazanın bir simgesi haline gelen sokak iftarları, bu yıl da Güngören'de tüm mahalleleri renklendirdi. Kastamonu ve Balkan ülkelerinde de iftar sofraları kuran Güngören Belediyesi, Ramazan coşkusunu ilçe sınırları dışına taşıdı. Güngören Belediyesi tarafından organize edilen iftarlarda toplam 72 bin kişi Ramazan'ın bereketini aynı sofrada yaşadı.

Güngören Belediyesi, bu yıl da paylaşma ve dayanışma örneklerinin en üst düzeyde yaşandığı Ramazan ayında her mahallede iftar sofraları kurarak binlerce vatandaşı aynı sofrada bir araya getirdi. Güngören'in 11 mahallesinde kurulan iftar sofralarında çocuk-büyük, zengin-fakir 60 binin üzerinde Güngörenli bir araya gelerek Ramazan'ın sevincini aynı sofrada paylaşırken, komşuluk ilişkilerini pekiştirip Ramazan ayının güzelliğini hep birlikte yaşadılar. Düzenlenen iftarlara katılarak vatandaşların Ramazan ayı sevinçlerini paylaşan Başkan Şakir Yücel Karaman, masaları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet etti, onlarla birlikte orucunu açtı. Her akşam dualarla birlik ve beraberliği simgeleyen görüntülere sahne olan sokak iftarlarında binlerce Güngörenli Ramazan coşkusunu, paylaşma ve birlik olma duygusunu iftar sofralarında teneffüs etti. Kur'an tilavetiyle başlayan iftar programlarında birlikte açılan oruçların ardından Güngörenliler hep bir ağızdan dualar ederek, Ramazan ayının manevi havasına ve bereketine ortak oldular.

Mahalle sakinlerini bir araya getiren sokak iftarlarını, komşuluk ilişkilerini pekiştirmesi açısından önemsediklerini ifade eden Başkan Karaman, "Sokak iftarları Ramazan'ın birleştirici özelliğini yansıtıyor. Biz de birlik beraberliğimizi Ramazan ruhuyla beraber ortaya koymak, Ramazan'ın güzelliğini birlikteliğe dönüştürmek amacıyla sokak iftarları düzenliyoruz. Sokak iftarlarıyla vatandaşlarımızla buluşmanın, birlikte iftar yapmanın heyecanını yaşıyoruz. İftarlarımızla gönülden gönüle köprüler kuruyoruz. Bu köprülerin oluşmasında katkısı olan ve davetimize iştirak ederek bu gönül sofrasında bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum" dedi.

İftar sonrası Güngören Belediyesi tarafından dağıtılan sardunya çiçekleri iftara katılan vatandaşlara hoş bir sürpriz yaşattı. Sokak iftarlarında paylaşma ve kardeşliğin en güzel örneklerinin sergilendiğini belirten vatandaşlar, Başkan Karaman'a ve emeği geçenlere teşekkür ederek iftar sofralarından ayrıldılar.

Engellilerin yaşam kalitelerini arttırmak ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak için çalışmalar yürüten Güngören Belediyesi, Ramazan ayında da engelli vatandaşları unutmadı. Ramazan'da komşuluk iftarlarıyla Güngören'in mahallelerinde iftar sofraları kuran Güngören Belediyesi, bir yandan da engelli vatandaşlar ve aileleri için 'Güngören Engelli Merkezi'nde iftar sofraları hazırlandı. Belediyenin hazırladığı özel iftar menüsüyle oruçlarını açan engelli vatandaşlar ve aileleri keyifli bir Ramazan akşamı yaşadılar. İftar masalarında bir araya gelen engelli ve aileleri hem Ramazan sevincini aynı sofrada yaşadı hem de dertleşip, birbirlerini motive ettiler.

Komşu ilçe Bağcılar ile "İki İlçe Tek Sofra" sloganıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Komşuluk İftarında' iki ilçe sakinleri bu Ramazan'da da bir araya geldi. Bağcılar ve Güngören Belediyesi, iki ilçenin sınırına yaklaşık 1 kilometrelik iftar sofrası kurdu. Yaklaşık 8 bin kişi sokak iftarında coşkuyla oruçlarını açtı.

Güngören Belediyesi'nin Taşköprü Belediyesi ile birlikte düzenlediği kardeşlik iftarında 4 bin Taşköprülü iftar sofrasında bir araya geldi. Güngören Belediyesi, ilçe sınırları dışında da iftar sofraları kurarak Ramazan ayının coşkusunu, paylaşma ve birlik ruhunu ilçe sınırlarını dışına taşımak isteyen Güngören Belediyesi, Taşköprü Belediyesi ile ortak düzenlediği 'Kardeşlik İftarı' kapsamında Taşköprü'de 4 bin kişilik iftar sofrası kurdu.

Balkan coğrafyasında tarihin derinliklerinden gelen kardeşlik ve kültürel bağları, sosyal ve kültürel faaliyetlerle güçlendiren Güngören Belediyesi, Ramazan ayında da çalışmalarına devam etti. Güngören ile kardeş şehir olan Gorazde'de, Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak Bölgesi'nde ve Prizen'de iftar sofraları kuran Güngören Belediyesi, Ramazan coşkusunu Balkanlara taşıdı. Düzenlenen iftar yemeklerine katılan Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman da ramazan coşkusunu Balkan coğrafyasında yaşayan binlerce kardeşimizle birlikte yaşadı. Düzenlenen iftarlarda, kardeşlik ilişkileri pekiştirilirken birlik ve beraberliği simgeleyen görüntüler ortaya çıktı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şakir Yücel Karaman Kastamonu Taşköprü Güngören Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (1)

NİZAM HOCA:

EĞER BİR KURUŞLUK VERGİM KISMET OLDUYSA O SOFRAYA ZEHİR ZIKKIM OLSUN

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title