Haberler

Çadır kentlerde buruk bayram arifesi -

Yayladağı ilçesindeki çadır kentlerde kalan Suriyeliler, Ramazan Bayramı'na girmenin buruk sevincini yaşıyor.

Yayladağı ilçesindeki çadır kentlerde kalan Suriyeliler, Ramazan Bayramı'na girmenin buruk sevincini yaşıyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve ilçedeki TEKEL çadır kentinde yaşayan 3 bin 500 Suriyeli, ülkelerinden uzakta bir bayramı daha Türkiye'de geçirecek.

Lazkiye kentinden kaçarak Türkiye'ye sığınan 4 çocuk babası Muhammed Stanbuli, AA muhabirine, 4 yıldır Türkiye'de olduklarını ve ülkelerinden uzakta üçüncü Ramazan Bayramı'nı geçireceklerini belirtti.

Kardeşleri ve yakınlarının Suriye'de olduğunu kaydeden Stanbuli, "Maalesef ülkemizde halen savaş var. Ve bombaların altında bayramı geçirecekler. Biz Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. Fakat yüreğimiz yanıyor. Aklımız hep Suriye'de. Bize bu yüzden bayram yok" dedi.

İdlib'in Bdama kasabasından Türkiye'ye sığınan Ömer Mustafa da 3 çocuğu ve eşiyle 3 yıldır Türkiye'deki çadır kentlerde yaşadığını söyledi.

Vatanlarından uzakta bayram geçirmenin burukluğunu yaşadıklarını dile getiren Mustafa, Türkiye'nin acılarını unutturmak için her şeyi yaptığını, yakınları Suriye'de can tehlikesi altındayken, kendilerinin bayramı gönül rahatlığıyla yaşayamadıklarını anlattı.

Bayram arifesinde, çadır kent sokaklarında hareketlilik yaşandığı, bazı Suriyelilerin bayram alışverişi yaptığı görüldü. Çadır kentlerde yaşayan Suriyeli çocuklar da ülkelerindeki olaylardan habersiz yaşıtlarıyla oynayarak zaman geçirdi.

-Bayram şekeri Türkiye'den

İlçedeki YİBO ve TEKEL çadır kentlerinde yaşayan Suriyeli ailelere, Yayladağı Kaymakamlığı tarafından bayram çikolatası ve kolonya dağıtıldı. Tek tek çadırları dolaşan görevliler, Suriyelilerin bayramını kutlayarak hediye poşetlerini teslim etti.

-Çadır kent sakini Suriyeliler

-Suriyeli çocuklar

-Suriyeliler röportaj

-Türk görevlileri bayram şekeri dağıtımı

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Yayladağı Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title