Haberler

Suriyeli çocuklara yönelik yaz okulu ve Kur'an kursu -

Yayladağı ilçesinde kiraladıkları evlerde kalan Suriyeli ailelerin çocukları için yaz okulu ve Kur'an kursu açıldı.

Yayladağı ilçesinde kiraladıkları evlerde kalan Suriyeli ailelerin çocukları için yaz okulu ve Kur'an kursu açıldı.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye sığınan ve çadır kentlerde kalan Suriyelilerin çocukları buradaki okullarda eğitim görme şansı bulurken kiraladıkları evlerde kalan ailelerin çocukları ise yardım derneklerinin açtığı yaz okulu ve Kur'an kursuna katılıyor.

Suriye Türkleri Derneği Yayladağı eğitim sorumlusu Adnan Ordulu, AA muhabirine, İHH İnsani Yardım Vakfı ile Suriyeli çocuklar için geçen yıl açılan okulda yaklaşık 600 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

Ordulu, evlerde kalan ailelerin isteği üzerine okul eğitimlerine devam edemeyen ve Kur'an öğrenmek isteyen çocuklar için yaz okulu açtıklarını söyledi.

Sabah ve öğleden sonra iki grubu yönelik kurslarda Suriyeli gönüllü öğretmen ve din görevlilerinin hizmet verdiğini anlatan Ordulu, "Evlerde kalan Suriyeli çocukların çoğu iki yıl aradan sonra bu yıl eğitimlerine devam edebildi. Bazıları imkanları olmadığından okula düzenli gelemedi, bazıları da çeşitli nedenlerle okulu bırakmak zorunda kaldı. Bu öğrencilerimizin ailelerinin talebi üzerine hem yaz okulu hem de Kur'an kursu açtık. Kursa yaklaşık 300 çocuk katılıyor" dedi.

Kursa katılan 15 yaşındaki Huda Abuli, eğitimin kendileri için verimli geçtiğini, öğretmenlerine çok teşekkür ettiğini söyledi.

-Eğitim gören çocuklar

-Suriye Türkleri Derneği Yayladağı eğitim sorumlusu Adnan Ordulu

-Huda Abuli

Kaynak: AA / Güncel

Yayladağı Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title