Haberler

Başbakan Yardımcısı Atalay: Bunlar Şehit Sever

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkmenlere yardım edilmediği yönünde hükümete yöneltilen eleştirilere yanıt verirken, Türkmenler için ne gerekiliyorsa yapıldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkmenlere yardım edilmediği yönünde hükümete yöneltilen eleştirilere yanıt verirken, Türkmenler için ne gerekiliyorsa yapıldığını söyledi. Atalay, "Türkmenlere karşı kendilerinin yaptıkları bir şey de yok. Bunlar iki şeyi istismar ederler birincisi Türkmenleri, ikincisi şehitlerin gelmesi. Bunlar şehit sever. Siz eğer çözüm süreci ile uğraşıyorsanız, şehitler gelmesin, analar ağlamasın bu kardeşlik tekrar kurulsun, ülkemiz tekrar birlik ve bütünlük içinde o bin yıllık kardeşliğini sürdürsün, bütün farklılıklar Türkiye'de özgürce yaşasın kardeşliğimizi güçlendirelim diye çalışırsanız bunların gözünde siz hain oluyorsunuz" dedi.

Atalay, Kanal 24 Televizyonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Atalay, Türkiye'nin siyasi manada, Irak'ta, Gazze'de, Filistin'de ve Suriye'de etkin politikasını sürdürürken insanı yardımları en kapsamlı şekilde ulaştırmaya çalıştığını söyledi.

Son 1-2 gün içerisinde Gazze'ye ilaç ve gıda yardımı ulaştırdıklarını belirten Atalay, "İlk günlerde biraz zorluk çekiliyorduk, şimdi kendi direk kanallarımızla ulaşıyoruz. BM'nin Filistin'de yardım kuruluşu var. Bahçeli'nin, "sürekli Gazze konuşuluyor. Türkmenler hiç konuşulmuyor' gibi siyaset ortamında ki sözlerine cevap verdik" dedi.

Irak Türkmen Meclisi Başkanı Erşad Salihi'nin "Bize Türkiye'den başka yardım eden ülke yok" sözlerini anımsatan Atalay, Iraklı Türkmenlere 92 tır yardım malzemesi gönderildiğini söyledi.

Kuzey Irak'ta Türkmenler için 20 bin kişilik kamp kurulacağını aktaran Atalay, "Daha önce TİKA başkanı oradaydı. Olaylardan bir gün sonra AFAD başkanını gönderdim insani yardımla ilgili. Habur'da sadece Türkiye'de devletin gönderdiği değil sivil toplum kuruluşlarının da insani yardımlarının en etkili ve hızlı şekilde yerine ulaşması için koordine ediliyor. Orada Türkmen kardeşlerimize yiyecek, gıda, çadır, battaniye, ilaç, hijyen malzemesi temel ihtiyaçlar ne ise hepsi gönderiliyor" dedi.

-"BUNLAR ŞEHİT SEVER"-

Muhalefeti Irak konusunda Romantik değerlendirmelerde bulunmakla eleştiren Başbakan Yardımcısı Atalay, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bu kavramlarla bunların istismarı ile siyaset yapan bir parti var. Yani Irkçılık üzerine siyaset kurmuş onun dışında bir ölçüsü olmayan bir parti var. Bu partinin genel başkanı 3 bayram günü, bayram günü biliyorsunuz bizim töremizde, inancımızda kardeşlik günleridir. Ama o günlerde bu nefret söylemi partimize, Tayyip beye, hükümetimize, hakaret ediyor tam bir kin ve nefret. Hiç bir şey yaptıkları yok aslında zaten ellerinde öyle bir şeyde yok. Türkmenlere karşı yaptıkları bir şey de yok. Bunlar iki şeyi istismar ederler birincisi Türkmenleri, ikincisi şehitlerin gelmesi. Bunlar şehit sever. Bunlar için şehitlerin gelmesi çok önemlidir. Siz eğer çözüm süreci ile uğraşıyorsanız, şehitler gelmesin, analar ağlamasın bu kardeşlik tekrar kurulsun, ülkemiz tekrar birlik ve bütünlük içinde o bin yıllık kardeşliğini sürdürsün, bütün farklılıklar Türkiye'de özgürce yaşasın kardeşliğimizi güçlendirelim diye çalışırsanız bunların gözünde siz hain oluyorsunuz. Böyle bir parti var.

-"20 BİN KİŞİLİK KAMP"-

Türkmen kardeşlerimiz kendiler çıktılar. Buraya geldi onların temsilcileri Davutoğlu ile açıklama yaptılar. İnşallah Dohok yakınında bir yerde 20 bin kişilik bir kamp kuruyoruz. Çok iyi şartlarda bir kamp, onun malzemeleri gitmeye başladı AFAD bunları götürüyor. Yönetimini de onlara vereceğiz.

-"SADECE TÜRKMENLER İÇİN 3 KAMP VAR"-

Şu anda Türkiye'de 22 kamp var Suriyeli sığınmacılar için kurduğumuz. Üçü sadece Türkmenler için. Hatay'da Yayladağı kampı, Osmaniye Kampımız ve Malatya kamplarımız içinde çok az diğer gruplardan var. Üç tane kampımız Türkmen ağırlıklı ve oralarda boş yerimiz de var. Biz Cumhurbaşkanımızla Ramazan da Malatya kampını ziyaret ettik 2 bin 500 kişilik sadece o kampta boş yer var. Türkmen kardeşlerimiz burada dilencilik yapacağına gidip orada rahatça yaşayabilir. Biz şuan da ülkemizde 1 milyon 100 binin üzerinde Suriyeli kardeşimizi ağırlıyoruz. Bunun içinde sorun olan küçük bir şeydir. Dün biraz da bu konuları çalıştık. Her ülkede olduğu gibi orada da dilencilik yapan kişiler var. Onlar gelip Türkiye'de de yapıyor.

-"KÜÇÜK İSTİSNALAR SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİ LEKELİYOR"-

Devlet 1 milyon 100 Suriyelinin sağlık hizmetini veriyor. Ankara'daki bir Suriyeli kardeşimiz rahatsızlık geçirip hastaneye giderse sağlık masrafını biz karşılıyoruz. Gönüllü kuruluşlar seferber, yerel yönetimler seferber. Kırıkkale benim seçim bölgem bin 500 kadar Suriyeli sığınmacı var. Belediye ve Valilik organize etti. Her aile bir Kırıkkaleli aile ile irtibatlı hale getirdiler. Onlar kardeşlik kurdular birbirinin ihtiyacını karşılıyorlar. Her yerde bu böyle, küçük istisnalar Suriyeli kardeşlerimizi lekeliyor. Sanki onların hepsi gelmişte burada cami kapılarında dilencilik yapıyormuş gibi görüntüler bizi üzüyor. Bize ulaşan Suriyeliler bunlardan kendilerinde üzüntü duyduğunu söylüyor.

-"GAZZE'YE YARDIMLARI ARTTIRACAĞIZ"-

Gazze'ye AFAD, TİKA ve Kızılay üçlü koordinasyon içinde yardım götürüyoruz. Daha artıracağız o yardımları, hem BM kanalı ile hemde kendimiz direk. Orada vatandaşlarımıza şunu söylüyoruz ateşkes içinde mutlaka Gazze'ye bir kapı açılmalıdır. Şu anda Gazze'nin bütün kapıları kapalı. Biliyorsunuz Refah kapısı en önemlisiydi Mısır Kapısı Bu yeni Mısır yönetimi o kapıları kapattı. Gazze'ye bir şey göndermekte çok zorlanıyorsunuz. Zaten İsrail kesiminden oraya geçmek imkânsız. Bu şartlarda biz elimizden geleni yapıyoruz. Elimizde hem kaynak olarak hem de insani yardım noktasında çok şey var."

Kaynak: ANKA / Güncel

Beşir Atalay Türkiye Gazze Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli?
title