Haberler

Çayıralan 6. Kültür ve Bal Festivali

Adalet Bakanı Bozdağ: "Festival, dayanışmayı, tanışmayı, birliği, dirliği güçlendiriyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çayıralan 6. Kültür ve Bal Festivali'nde, "Festival, dayanışmayı, tanışmayı, birliği, dirliği güçlendiriyor. Onun için de büyük fonksiyonları var" dedi.

Bozdağ, Çayıralan ilçesinde kaymakamlık ve belediye tarafından düzenlenen festivalde, bu tür etkinliklerin, ilçe dışında yaşayanları buluşturup, tanışmalarına vesile olduğunu söyledi.

Etkinlik sayesinde ilçe kültürünün yeni nesillere de aktarıldığına dikkati çeken Bozdağ, şöyle konuştu:

"Festival, dayanışmayı, tanışmayı, birliği, dirliği güçlendiriyor. Onun için de büyük fonksiyonları var. Bugün de burada, büyük bir kalabalık var. Çayıralanlıların da bu festivale sahip çıktığını gösteriyor. Ben böylesi birliktelikleri, birlikte sevinmeyi güçlendiren festivallerin toplumsal bütünlüğüne çok büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Çayıralan Belediye Başkanımızı ve Çayıralan Kaymakamımızı bu organizasyonlarından dolayı tebrik ediyorum."

AK Parti iktidarı döneminde Yozgat'ın, Çayıralan'ın ve tüm Türkiye'nin hizmetle tanıştığını anlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bozok Havaalanını Yozgat'a kazandırdık. Şu an havaalanımızın plan ve projeleri çiziliyor. Yozgat-Alaca arasına Bozok Havaalanını yapıyoruz. Planlar çerçevesinde inşallah 2017 yılında Yozgat Havaalanıyla buluşacak. Başbakanımızın Yozgat'a bir hediyesidir. Köy yollarımızda sıkıntı olduğunu biliyorum. Kaplama asfaltlar yaptık. Şu an o yollarımızda ciddi sıkıntılarımız var. Muhtarlarımızdan da duyuyorum. Kalite konusunda ciddi problemler var. Bu sıkıntıları sezon geçene kadar aşmayı hedefliyoruz."

Bozok Üniversitesi'nin kurulduğunda 3 bin öğrenci olduğunu, bugün sayının 11 bine ulaştığını vurgulayan Bozdağ, "Yozgat'ın bir çok ilçesinde meslek yüksekokullarını faaliyete geçirdik. Şimdi Çayıralan ilçesinde de hayırsever kardeşimiz Hüseyin Eryılmaz'ın katkılarıyla meslek yüksekokulunun binası bitti sayılır. Bu okulun eğitim öğretime başlaması konusunda da bizim adımlarımız olacak. Çayıralan, Bozok Üniversitesi'nin bir bölümüne kavuşmuş olacak" diye konuştu.

Bozdağ, konuşmasının ardından festival kapsamında düzenlenen bal yarışmasında dereceye giren üreticilere ödül verdi. - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Bozok Üniversitesi Bekir Bozdağ Çayıralan Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title