Haberler

Başkentte İki Mahalle Arasında "Su" Gerginliği

Güncelleme:

Başkentin ilçelerinden Güdül'e bağlı Yeşilöz ve Yelli Mahalleleri arasında, içme suyu gerginliği çıktı.

Başkentin ilçelerinden Güdül'e bağlı Yeşilöz ve Yelli Mahalleleri arasında, içme suyu gerginliği çıktı

Edinilen bilgiye göre, daha önce köy olan Yelli ve Yeşilöz Mahallelerinde içme suyu nedeniyle gerginlik çıktı. Gerginliğin, iki mahallenin içme suyu şebekelerinin ASKİ'ye bağlanmasından sonra ortaya çıktığı bildirildi. Mahalle halkı, Yelli'de sabah akşam yirmişer dakika olmak üzere toplam 40 dakika içme suyu aktığını iddia etti.

Yelli Mahallesi muhtarı Murat Altuntaş, yaptığı açıklamada, daha önce köylerindeki ılıca mevkisi ve vatandaşlardan Osman Kocaoğlu'nun tapulu arazisi içinde bulunan suyun iki mahalle tarafından ortak kullanıldığını anlatarak, "Biz kimsenin suyunu kesmedik ve fazla su da istemedik. Suyu yüzde 50-50 olarak paylaşalım istedik. Bunun üzerine Yeşilöz Mahallesi halkı, 35 araçla 150 kişilik bir grup mahallemize baskına geldiler. Mahallemizde birkaç arkadaşımızı darp ettiler. Biz buna rağmen olaya karışmadık, karışsaydık olaylar çok büyüyecekti. Jandarma olayları yatıştırdı" diye konuştu.

Altuntaş, şu anda aynı noktadan kendi mahallelerine saniyede yarım litre su gelirken, Yeşilöz Mahallesi'ne saniyede 7-8 litre su gittiğini ileri sürerek, suyun eşit akıtılmasını istediklerini söyledi.

Mahallede susuzluk sıkıntısı yaşandığını anlatan Altuntaş, şunları kaydetti:

"Durumu ASKİ yetkililerine anlattık ve onlar su işini çözeceklerini bize bildirdiler. Mahallemizde sadece günde 40 dakika su akıyor. Köyümüzün yeterli suya kavuşmasını istiyoruz. Sadece suyun iki mahalleye eşit olarak verilmesinden yanayız"

Altuntaş, durumu Güdül Belediye Başkanı Hava Yıldırım'a da anlattıklarını ve sorunun çözümü noktasında, belediye başkanın kendilerine söz verdiğini dile getirdi.

Yelli Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Zoroğlu ise durumu ASKİ yetkililerine de aktardıklarını belirterek, ASKİ'den bu sorunu kısa süre içinde çözüme kavuşturmasını dört gözle beklediklerini söyledi.

Mahallelerinin susuzluk çektiğini anlatan Zoroğlu, "Biz böyle mi Ankaralı olacağız ya da başkentli olacağız? Başka deyişle büyükşehirli olacağız? Yeşilöz Mahallesi'nin suyunu kesin demiyoruz. Sadece su, eşit saniye bölü litre bazında yüzde 50-50 olarak verilsin bunu istiyoruz" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Osman Kocaoğlu Murat Altuntaş Yeşilöz Güdül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title