Haberler

Mehmetçik Sınırı Geçmeye Çalışanlara Göz Açtırmıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları, Suriye sınırında 15 kişilik grubun yasa dışı geçişini engellerken, silahlar patladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları, Suriye sınırında 15 kişilik grubun yasa dışı geçişini engellerken, silahlar patladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Türkiye-Suriye hududunda, dün, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı (Kırıkhan / Hatay) Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Mobil Yol Kontrol Unsuru devriye faaliyeti esnasında, hudut hattına yaklaşan 15 kişilik bir grup tespit edildi ve şahıslara "dur" ikazında bulunuldu. Şahısların ikaza uymamaları üzerine havaya uyarı ateşi açıldı. Açılan uyarı ateşi sonucu şahıslar Suriye istikametine kaçtı ve yasadışı geçiş teşebbüsü engellendi.

Grubun kaçışı esnasında, Suriye tarafından piyade tüfeği olduğu değerlendirilen silahlarla TSK unsurlarına ateş açıldı, açılan ateşe anında karşılık verildi. Unsurların karşı ateşi üzerine, anılan şahısların ateşi kesildi ve şahıslar bölgeden uzaklaştı. Olay sonrasında araçlarda yapılan inceleme sonucunda Taktik Tekerlekli Zırhlı Araca mermi isabet ettiği tespit edildi.

Olaya ilişkin, Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığına ve Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilirken adli tahkikat da başlatıldı.

-270 LİTRE MAZOT-

Yine Türkiye-Suriye hududunda, dün, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı (Narlıca / Hatay) Hacıpaşa, Ziyaret, Kıyıgören Komutanlıkları ve 2'nci Hudut Alayı (Yayladağı / Hatay) Güveççi Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahalarında, hudut devriye faaliyeti icra eden Mobil Yol Kontrol Unsurları tarafından, Asi nehri üzerinde ve çevresinde kaçakçılık faaliyetlerinde kullanıldığı değerlendirilen 800 metre uzunluğunda boru, içerisinde 270 litre mazot bulunan 22 adet bidon ve sekiz adet sal tespit edildi.

Bulunan boru ve sallar Altınözü ve Yayladağı Cumhuriyet Savcılıklarının talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirildi, içlerinde mazot olan bidonlar ise Hatay İl Jandarma Komutanlığı unsurlarına teslim edildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Türkiye Suriye Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title