Haberler

Oğuzeli İlçesine Afet Koordinasyon Merkezi Kurulacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Oğuzeli ilçesine afet koordinasyon merkezi kuracaklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Oğuzeli ilçesine afet koordinasyon merkezi kuracaklarını bildirdi.

Belediye tarafından düzenlenen ilçe çalıştaylarının 7'ncisi, Oğuzeli'nde gerçekleştirildi.

Fatma Şahin, burada yaptığı konuşmada, Oğuzeli'nin muhteşem güzelliğine yakışır eserler üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Oğuzeli'nin kalkınmasını istediklerini ifade eden Şahin, "Oğuzeli'ne afet koordinasyon merkezi kuruyoruz. Burada itfaiye birimi de oluşturacağız. Körkün Sanayi Bölgesi bizim için çok önemli. Bu anlamda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüyle çalışmalar Ankara boyutunda devam ediyor ve bu hafta sonlanacak" dedi.

Sorunlarının en kısa zamanda çözülmesi için daha önce Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde temsilcilikler oluşturulduğunu dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Oğuzeli bölgesi için de bir arkadaşımızı görevlendirdik. İlçemizin en önemli sorunlarının başında yol geliyor. Bakanımız ve Karayolları Genel Müdürüyle yapmış olduğumuz görüşmelerde, 'Siz kamulaştırmayı yapın biz yolu hemen yaparız' dediler. Sizlerin desteğiyle biz bu yolu yapıp halkın hizmetine açmak istiyoruz. Oğuzeli bölgesi tarım için son derece önemli. Bu topraklardan daha fazla yararlanabileceğimiz projeleri hayat geçirmemiz gerekiyor. Oğuzeli'nin daha fazla kazanacağı projeler üretmemiz gerekiyor. Biz, Oğuzeli'ni merkezden ayırmıyoruz."

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ise ilçenin alt yapı sorunlarıyla ilgi çalışmaların devam ettiğini belirterek, Oğuzeli'nin 91 mahallesine ve Kilis'in Elbeyli ilçesine bağlı 17 köye içme suyu verildiğini aktardı.

İçme suyu ve kanalizasyon konusunda çok hassas olduklarını vurgulayan Sönmezler, şunları kaydetti:

"Başkanımız, Gaziantep merkezin içme suyu nasılsa, ilçelerin ve köylerin de öyle olmasını istiyor. Mahalle olan köylerimizin, il ve ilçelerimizin sularının standardının yüksek olmasını istiyor. Biz de GASKİ olarak bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nisan ayından bu yana kanalizasyonda 503, içme suyunda ise 760 arızayı gidermiş durumdayız." - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title