Haberler

Uluslararası Resim Çalıştayı

Kastamonu'nun Abana ilçesinde düzenlenen çalıştaya, 10 ülkeden 18 ressam katılıyor.

Kastamonu'nun Abana ilçesindeki Uluslararası Resim Çalıştayı'na 10 ülkeden 18 ressam katılıyor.

Çalıştay için Türkiye ile Arnavutluk, Bulgaristan, Bosna Hersek, İran, Karadağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Makedonya ve Rusya'dan ilçeye gelen ressamlar turistik bölgeleri gezdi, belediye başkanı Rıdvan Oyar'ı makamında ziyaret etti.

Oyar, ziyarette yaptığı konuşmada, ilçe olarak ilk defa uluslararası bir etkinliğine ev sahipliği yaptıklarını belirterek, bundan mutluluk duyduklarını söyledi.

Çalıştayın ilçeye büyük katkı sağlayacağını ifade eden Oyar, "Uluslararası bir etkinlikte değerli ressamlarımızla ev sahipliği yapmak bizleri mutlu etti. İnanıyoruz ki çalıştay verimli bir şekilde geçecek ve ressamlarımız burada çok güzel eserlere imza atacaklar. Yöremizi gezme ve tanıma fırsatı bulan sanatçılarımız ülkelerine döndüklerinde de bizler için birer turizm elçisi olacaklar" diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan da kurum olarak çalıştayı desteklediklerini belirterek, bu tür organizasyonların Türkiye'de oldukça ilgi gördüğünü kaydetti.

Çalıştaya katılan ressamların yaptıkları eserlerden ücret almayıp sponsorlarına bıraktığını dile getiren Kaplan, "En önemlisi de ülkelerine döndüklerinde kaldıkları yörenin güzelliklerini ve misafirperverliklerini övgüyle başkalarına aktarıyorlar. Bizim isteğimiz çalıştayın önümüzdeki yıllarda il genelinde gerçekleştirilmesidir. Çünkü turizmin birçok çeşitliliği ve farklı yöntemleri var. Bu sanat çalıştayları da yörelerin tanıtımında büyük faktörler oluşturmaktadır" şeklinde konuştu.

Çalıştayı organize eden Aynur Açıkgöz ise Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlamak adına 14. Uluslararası Sanat Sempozyumu'nu Abana'da yaptıklarını anımsatarak, yörelerin sahip olduğu güzellikleri tanıtmayı kendine görev edindiğini bildirdi.

20 Eylül'de sona erecek etkinliğe katılan ressamlar, yapacakları eserleri çalıştay sonunda açılacak sergiyle vatandaşların beğenisine sunacak. - Kastamonu

Kaynak: AA / Yerel

Rıdvan Oyar Kastamonu Türkiye Abana Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title