Haberler

Tarihi Hanın Restorasyonunda Sona Gelindi

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde atıl durumdaki 250 yıllık hanın restorasyonunda sona gelindi Kaymakam Bulacak: "İlçemizdeki önemli tarihi yapıların yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması için yoğun bir tempoyla çalışıyoruz"

Safranbolu ilçesinde atıl durumdaki 250 yıllık hanın restorasyonunda sona gelindi.

Toprakcuma köyünde 1764 yılında yapıldığı bilinen, bir süre kullanıldıktan sonra atıl hale gelen ve "Yoraf'ın Hanı" olarak bilinen yapının yaklaşık bir yıl önce başlayan restorasyonu devam ediyor.

Kaymakam Murat Bulacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihte bazı önemli olaylara ev sahipliği yaptığı rivayetlerinin olduğu hanın tekrar kazanılmasının önemli olduğunu söyledi.

Karabük Valiliği ve Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün katkılarıyla başlayan restorasyonda sona gelindiğini ifade eden Bulacak, "Tarihi hanın restorasyonu devam ediyor. Büyük bir kısmı bitti. Çatısında çalışmalar sürüyor. Kısa süre sonra bitmiş olacak. İlçemizdeki önemli tarihi yapıların yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması için yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Bir eseri daha yaşatacak olmak bizi heyecanlandırıyor" diye konuştu. - Karabük

Kaynak: AA / Yerel

Murat Bulacak Safranbolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title