Haberler

Türkiye'nin Minik Bilimcileri Gaziantep'te Yetişecek

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gezegenevi ve Bilim Merkezi tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen "Bi Dünya Bilim" adlı proje hayata geçti.

Merkez ve ilçelerdeki okullarda uygulamaya giren projede, yılsonuna kadar 7 bin 500 ilk ve ortaokul öğrencisinin bilimin eğlenceli yüzüyle tanıştırılması hedefleniyor.

Gezegenevi ve Bilim Merkezi gösterilerinin ilki Taşlıcada'ki Bülbülzade Abdullah Edip Ortaokulu'nda başladı. Uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilen proje, Şahinbey, Şehitkamil, Nizip, İslahiye, Nurdağı, Araban, Oğuzeli, Yavuzeli ve Karkamış'ı ilçelerini de kapsıyor.

Birçok ilginç deneyle öğrencileri buluşturmayı amaçlayan projede, deneylerin hepsi özenle belirlenerek, çocukların yaş ve sınıf bilgilerine göre hazırlandı.

Ayrıca öğrenciler proje çerçevesinde, balon deneyiyle; ısı, sıcaklık, ısınmayla genleşme, yanardağ deneyiyle; asit baz tepkimesi, sıcaklık ve basınç, cadı kazanı ve akıtmayan kevgir deneyi ile; yüzey gerilimi, kola gayzeriyle; sıvılarda basınç, Air Zooka deneyi ile ise akışkanlar mekaniği, gazların hareketi gibi bilgileri öğrenecek.

Öte yandan özellikle ilçeler ile şehrin çevresindeki okullarda öğretmen ve öğrencilere Gezegenevi ve Bilim Merkezi'nin tanıtımı yapılarak, öğrencilere sunduğu imkanlar anlatılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Türkiye Güncel Haberler

title