Haberler

Gökçeağaç Ayvası Pazardaki Yerini Aldı

Hanönü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Veysel Balcı, Gökçeağaç ayvasının, pazar tezgahlarındaki yerini almaya başladığını söyledi.

Hanönü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Veysel Balcı, Gökçeağaç ayvasının, pazar tezgahlarındaki yerini almaya başladığını söyledi.

Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yaklaşık 3 bin ayva ağacı bulunduğunu belirterek, 500 ağaçtan verim alınamadığını vurguladı.

İlçede daha çok "ekmek ayvası" olarak tabir edilen çeşidin bulunduğunu kaydeden Balcı, "Ayva meyvesi, Gökçeağaç, Yenice, Aşağı Çakırçay, Bağdere, Bölükyazı, Yılanlı ve Yeniboyundurçak köylerinde yetişiyor" dedi.

Çiftçi Şükrü Karadaş ise ayvanın kilosunu 2 ila 2,5 liradan sattığını dile getirerek, "300 ayva fidanım var. En iyi ve kaliteli ayva Gökçeağaç ayvası. Bol vitamin içeren ayvanın, sofralık olarak tüketilebildiği gibi marmelat, komposto ve reçeli de yapılabiliyor" ifadesini kullandı. - Kastamonu

Kaynak: AA / Yerel

Hanönü Balcı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title