Haberler

Küçük Boyda Avlanan Balıklara El Konuldu

Karadeniz'de küçük boyda avlandığı için el konulan 6 bin 860 kilogram balık ihaleyle satıldı.

Cide ilçesinin İlyasbey köyü yakınlarında küçük boyda avlandığı belirlenen 2 bin 800 kilogram lüfer ve 4 bin 60 kilogram istavrite İnebolu'da el konuldu.

İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu balık yüklü iki kamyonun İnebolu'ya bağlı Erkekarpa köyü mevkisinde durdurulduğunu söyledi.

Kamyonlarda taşınan balıkların ilgili tebliğe aykırı boyda avlandığının belirlendiğini anlatan Görgülüarslan, kamyon sürücülerine 960'ar lira idari para cezası uygulandığını belirtti.

Görgülüarslan, el konulan 6 bin 860 kilogram ağırlığında 280 kasa lüfer ile 406 kasa istavritin ihale yoluyla satışının gerçekleştirildiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Denetimlerimiz bundan sonra da aralıksız sürecek. Denizlerimizdeki balık varlığının ve avcılığın sürekliliği için konulan kurallara uyulması büyük önem taşıyor. Devlet kurumlarının yanı sıra balıkçılık örgütlerinin içlerindeki çürük yumurtaları ayıklayarak denizlerimizin ve balıkçılarımızın geleceğinin mahvedilmesine izin vermemeleri gerekiyor." - Kastamonu

Kaynak: AA / Güncel

İnebolu Cide Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title