Haberler

Yeni Peugeot 308, İle İddialı Yakıt Tüketimi

Güncelleme:

Peugeot, Türkiye'de bir kez daha son derece iddialı bir yakıt tüketim testi gerçekleştirdi. Peugeot Türkiye, 130 beygir gücündeki yeni turbo benzinli PureTech motorunun verimliliğini ve yakıt ekonomisini Türkiye yol şartlarında ispat etmek üzere Volkan Işık Akademi ve TOSFED ile yola çıktı. Yeni Peugeot 308 1.2l 130 hp PureTech benzinli motor ile gerçekleştirilen test ile Edirne'den Ardahan'a en düşük yakıt tüketimini elde ederek ulaşmak hedeflendi. Peugeot 308 1.2l 130 hp PureTech manuel şanzımanlı Allure versiyonu ile, 100 kilometrede ortalama 3,2 litrelik tüketim değeri ile Edirne'den Ardahan'a 1.718 kilometre geride bırakıldı.

Yakıt ekonomisi Tech, performansı Tech

"2014 Yılın Otomobili" seçilen Peugeot 308, 130 beygir gücündeki yeni turbo benzinli PureTech motoru ile ürün gamını genişletiyor. 6 ileri manuel ve 6 kademeli Efficient Automatic Transmission EAT6 otomatik vites seçenekleri ile sunulan Euro 6 normlarına uygun PureTech motor seçenekleri ile Peugeot 308, yakıt tüketimi ve emisyon salımları açısından sınıfının liderliğine yerleşiyor. Daha da dikkat çekici olarak, bu performans Peugeot'nun standartlarına uygun bir sürüş keyfi sağlayarak gerçekleştiriliyor.

1 depo benzin ile 1.718 kilometre

Peugeot, yeni üç silindirli turbo benzinli 1.2l 130 hp PureTech motorunun 6 ileri kademeli manuel şanzımanla Türkiye'de daha önce hiç yapılmamış bir "Yakıt Tüketim Testi"ni yapmak üzere Volkan Işık Akademi ile bir araya geldi. Test sürüşüne onay veren TOSFED (Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu) yetkilileri de yolculuğa eşlik ettiler.

Edirne'den start alınan tüketim testinde Ardahan'a kadar süren yolculukta toplam 1.718 kilometre geride bırakıldı. Volkan Işık Akademi'nin deneyimli test pilotları bu ekonomik yakıt tüketim testi süresinde farklı yol koşulları ile karşılaştı.

Zorlu hava ve yol koşulları

Şehir merkezi, ilçelerde gibi yerlerde yaklaşık olarak 50'nin üzerinde trafik ışığı geride bırakıldı. Rota boyunca 308 toplamda 4 kez 2000 metrenin üzerine tırmandı. Ardahan İl Tabelası ise 2400 metre ile testin en yüksek noktasıydı. Bir başka dikkat çeken unsur ise bu tırmanışların ardındaki inişlerin, tırmanışlara göre çok kısa olmasıydı. Tüketim değerinde farkedilir bir fayda sağlanamaması ekibin işini oldukça zorlaştırdı. Bu rota boyunca 308 1.2 130bg PureTech ile far, silecek ve havalandırma sisteminin kullanımı da elbette kaçınılmazdı. Edirne'den start alan test, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Çankırı, Kastamonu, Çorum, Amasya, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan'ın geçilmesinin ardından Çıldır Gölü'nün 45 km ilerisinde biten yakıt ile son buldu.

Türkiye'nin en batısından en doğusuna, Edirne'den Ardahan'a

Volkan Işık Akademi tarafından düzenlenen bu testin ardından toplam 1.718 km geride bırakıldı. Bu test ile Peugeot 308 yeni 3 silindirli benzinli PureTech motoru ile ne kadar ekonomik tüketim sonuçlarına imza atabileceğini rahatlıkla ispatlamış oldu. Cam tavanlı Allure versiyonu (Peugeot 308 ürün gamının en ağır versiyonu) olduğu halde 53 lt'lik yakıt deposu olan Peugeot 308 bu sonuçla bir depo benzinle 1.718 km'yi geride bırakabileceğini ortaya koydu. Yeni Peugeot 308, bu test sürüşü ile güvenli ve konforlu olmasının yanısıra yakıt tasarrufunu ve avantajlı kullanım ekonomisini de kanıtladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Volkan Işık Ardahan Peugeot Otomobil Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title