Haberler

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (2) (Kılıçdaroğlu) Haddini bilmeden dün ve bugün yaptığı açıklamalarda 'Türkiye'de parti ile devlet iç içe geçiyor' diyor, bizim AK Parti dönemini kastederek. Türk tarihini bilmiyorsun, insanlık tarihini bilmiyorsun, Kerbela tarihini bilmiyorsun, bari CHP tarihini bil. 1936'da İçişleri Bakanı, CHP Genel Sekreteri oldu bu memlekette.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "(Kılıçdaroğlu) Haddini bilmeden dün ve bugün yaptığı açıklamalarda ' Türkiye'de parti ile devlet iç içe geçiyor' diyor, bizim AK Parti dönemini kastederek. Türk tarihini bilmiyorsun, insanlık tarihini bilmiyorsun, Kerbela tarihini bilmiyorsun, bari CHP tarihini bil. 1936'da İçişleri Bakanı, CHP Genel Sekreteri oldu bu memlekette. Devletle partiyi özdeşleştiren tek parti var, o da CHP" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen partisinin 98. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Türkiye'nin Baas partisinin CHP olduğunu söyleyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün haddini bilmeden dün ve bugün yaptığı açıklamalarda, ' Türkiye'de parti ile devlet içiçe geçiyor' diyor, bizim AK parti dönemini kastederek, tarih bilmediği için. Bari Türk tarihini bilmiyorsun, insanlık tarihini bilmiyorsun, Kerbela tarihini bilmiyorsun. Bari CHP tarihini bil. 1936'da İçişleri Bakanı, CHP Genel Sekreteri oldu bu memlekette. Devletle, partiyi özdeşleştiren tek parti var, o da CHP. Tek parti dönemini bari oku, Şükrü Kaya'yı oku. Hem İçişleri Bakanı 1936'da, hem de CHP Genel Sekreteri, valiler il başkanı. Kendi tarihini oku Kılıçdaroğlu. Ondan sonra çık konuş karşımızda. Cahillerle konuşmak zor oluyor arkadaşlar. Önce öğretmek gerekiyor, önce karşına alıp ders vermek gerekiyor."

İnsanın rakibinin de denk olmasını isteyeceğini ifade eden Davutoğlu, "Kobani nerede dersin. Suriye'de bir şehir der. Ama yine de şaşırdım, 'Alaska da Pasifikler'de bir ada' diyebilirdi" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun, Kobani'nin Suriye'de bir şehir olduğunu canlı yayında keşfettiğini belirten Davutoğlu, "Peki neresinde deseniz, emin olun biraz daha düşünür. Hani Kağıttepe demesiyle Akşehir'e gelip Kırşehir demesi gibi bir yer bulurdu. Yazık" değerlendirmesinde bulundu.

-"Biz ana muhalefet partisi arıyoruz"

' Türkiye'de koltuklar boş' iddialarını hatırlatan Davutoğlu, herkesin hangi koltuğu kimin nasıl doldurduğunu bildiğini söyledi.

Türkiye'de anamuhalefet partisinin boş olduğunu savunan Davutoğlu, "Biz anamuhalefet partisi arıyoruz, anamuhalefet partisi. Karşımıza çıkacak, tartışacak kalibrede bir lider arıyoruz. Yok. Kerbela'yı anlamak için bir emekli müftüyle bir başka Kerbela'yı bildiğini düşündüğü bir siyasetçi adamla da olmuyor, onlar da öğretemiyorlar" ifadelerine yer verdi.

-"Tarihi kardeşliğimiz hatırına kucak açtık"

"Şimdi, zalim, eğer benim ideolojik mahallemdense Baasçı ise susayım ama gün geldi siyasi rant var, ' Kobani'ye askeri gönderelim' diye tezkere talep edeyim demek, coğrafya bilgisinden, tarih bilgisinden yoksun olmak demektir" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"HDP, hani iki kelimeden biri barış diyen, her türlü saldırıyı, baskıyı, zulmü yapıp HDP ve arkasındaki örgüt diyen, onlar da şunu diyor: 'Eğer zalim bana dokunmuyorsa, bin yaşasın.' Emin olun eğer İŞİD, Kobani'ye saldırmasaydı, İŞİD'le yan yana güzel güzel yaşamaya devam ederdi bunlar, Esed'den destek aldılar. Esed'le iç içe geçtiler. Hangi vicdanla Esed'le işbirliği yaptınız siz, şimdi insanlık vicdanından bahsediyorsunuz. Bizi suçluyorlar. İşte burada tekrar açıklıyorum:  Ne zaman Kobani, Haseke, Afrin bizden yardım istemişse, Halep'e, Azaz'a, Bayır-Bucak'a yaptığımız gibi oraya da yardım yaptık. Ama Haseke'ye yardım talep ettiklerinde, Kamışlı kapısından gönderelim dediğimizde, 'oradan yapamayız' dediler. Çünkü Kamışlı'da Suriye rejim askeri vardı.

Siz, Suriye rejimi o insanları etnik ve mezhebi kimliğine bakmadan tümüyle katlederken, ona susarsanız, dönüp bize Kobani konusunda ders veremezsiniz, konuşamazsınız ama biz Bayır-Bucak'tan kaçan Türkmenleri, Yayladağı'nda karşıladığımız gibi, Tel Abyad'dan kaçanlara Akçakale'de kucak açtığımız gibi, Kobani'den kaçanlara da Suruç'ta kucak açtık, Kürt kardeşlerimize de kucak açtık. Sizin hatırınıza değil, o kardeşlerimiz de tarihi kardeşliğimizin hatırına. Onlar bize tarihin emanetidir. Kobani'deki kardeşlerimiz de tarihin emanetidir, bütün Suriyeliler gibi. İşte bizim farkımız bu."

Kendilerinin zalim ve mazlum söz konusu olduğunda dinine, kimliğine, etnisitesine bakmadıklarını, buna herkesin şahit olduğunu; Arakan'ın, Somali'nin, Suriye'nin, Irak'ın, Libya'nın şahit olduğunu, hatta deprem sonrasında ilk uçağın Türkiye'nin gönderdiği uçak olduğu, coğrafyanın binlerce, on binlerce kilometre ötesindeki Haiti'nin, Filipinler'in şahit olduğunu kaydetti.

Kendilerinin insanlık adına yardım ettiklerini belirten Davutoğlu, "İster mağdur olsun bir deprem sonrasında, isterse mazlum olsun bir zalim karşısında..." dedi.

Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu tür liderler öne çıkarlar. Mandela; başka bir dine mensup olmakla birlikte Hz. Hüseyin'in felsefesiyle hareket ettiği, onlarca yıl beyaz ırkçılığına karşı... Gandhi; sömürgeciliğe karşı aynı bilinçle hareket etti. Hüseyni tavrı gerektiğinde o tavrı gösterenler de, o tavra muhatap olanlar da insanlık vicdanı ile hareket ederler. Ama bizim çakma Gandhi, Gandhi nerede deseniz, onu da bilmez, nerede yaşıyor, ne zaman deseniz bilmez. Van'da inşa edenlerle yıkanlar, hicretin mantığını, felsefesini, ahlakını benimseyenlerle bundan uzak olanlar... Kerbela'yı bilenler, yaşayanlar, her gün Ehl-i Beyt'e dua edenlerle onun en temel ahlaki felsefesini anlamamış olanlar.."

"AK Parti dünyada yepyeni siyasi bir çığır açtı"

AK Parti'nin Hicret'in ruhunu, Muharrem'in, Kerbela'nın ruhunu, Ebu Eyyub el-Ensari'nin, Hazreti Hüseyin'in ahlakını temsil eden parti olduğunu ifade eden Davutoğlu, AK Parti'nin 12 yıl içinde yaptıklarının sadece bu ülkede bütün vatandaşlar tarafından benimsenmekle kalmadığını, dünyada da yepyeni bir siyasi çığır açtığını söyledi.

"Keşke seçim dönemlerinde, seçim öncelerinde zor günlerde bize gelen mesajların tümünü sizinle paylaşabilsek, inşallah onları paylaşabiliriz" diyen Davutoğlu, "Arakan'dan dua mesajı gönderip, 'Allah, sizleri bulunduğunuz yerde güçlü kılsın, çünkü bizim sizin merhametinize ihtiyacımız var' diyenler, Tayland'dan, Filipinler'den, dünyanın her bir köşesinden bizim Türkiye'ye ihtiyacımız var deyip, dualarla yanımızda olanlar..." şeklinde konuştu.

Bugün kendilerinin siyasetinin Türkiye  sınırlarını aştığını belirten Davutoğlu, bunun için il başkanlarının, belediye başkanlarının temsil ettiği davanın da artık Türkiye'nin sınırlarını aşmış bir dava olduğunu söyledi.

-"İnadına kardeşlik diyeceğiz"

Davutoğlu, il başkanları ve belediye başkanlarına seslenerek, şunları kaydetti:

"(Temsil edilen dava) Onunla  gurur duymalısınız ve onu her yerde hangi şartta olursa olsun, savunmaya devam etmelisiniz. Şantaj da olsa, baskı da olsa, tehdit de olsa, Kerbala'yı ve Hicret'i hatırlayıp, rahmetle bereketle gelecek günlerin inancıyla direncinizi kaybetmeyeceksiniz, özgüveninizi kaybetmeyeceksiniz. Onun için size saldırmalarının sebebi bundan. Bize dönük yıllarca devam eden saldırıların sebebi bundan. Çünkü birileri 'vicdanın sesi sussun' diyorlar. Enerji hesaplarını, petrol hesaplarını daha rahat yapabilsinler diye kardeşi kardeşe daha rahat kırdırabilsinler diye 'çözüm süreci dursun' diyorlar. Bölgede etnik ve mezhebi çatışma tırmansın' diyorlar. Biz onlara karşı inadına kardeşlik diyeceğiz."

-"Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı Ankara'da yapılmayacak"

Davutoğlu, bir haberinin olduğunu ifade ederek, "MYK'da arkadaşlarla konuştuk ve şöyle bir karar aldık:  Bundan sonra Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı Ankara'da yapılmayacak. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, her ay dönüşümlü olarak Türkiye'nin batısında, doğusunda, kuzeyinde, güneyinde, ortasında yapılacak" dedi.

Davutoğlu, "Ve göstereceğiz ki AK Parti, Edirne'nin de partisidir, Hakkari'nin de Rize'nin de Muğla'nın da... ve oraya gittiğimizde omuz omuza Şırnaklı'yla Aydınlı, Hakkarili'yle, Edirneli, Muğlalı'yla Bitlisli İl Başkanları kol kola girecekler, bir Edirne sokağında görülecekler, bir İzmir sokağında, bir Mardin sokağında, bir Van sokağında. Dost ve düşman görecek ki bu kardeşliği kimse bozamaz, kimse çözemez, dağıtamaz" görüşüne yer verdi.

-Siyasi partilere "her bölgede miting" çağrısı

Siyasi partilere Türkiye'nin tüm illerinde miting ve etkinlik düzenleme çağrısında bulunan Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Yürekleri yetiyorsa halk desteğine güveniyorlarsa onlar da aynısını yapsınlar, o da barışa katkıda bulunur. CHP; bayraksız gittiği Hakkari'ye bir kere de Türk bayrağı ile gitsin. MHP; Ankara'da milli birlik adına nutuklar atmak kolay, kendi ideolojik mahallelerinde çok cazibeli alkışlar eşliğinde bayrağa, vatana sadakat nutukları atmak kolay. MHP il başkanları, Doğu'da, Güneydoğu'da toplansın. Türkiye, demokratik hukuk devleti, herkes her yerde toplanabilir ama acaba teşkilatları var mı? Acaba CHP'nin teşkilatı var mı Doğu'da, Güneydoğu Anadolu'da? Toplandıklarında kaç kişi bir araya gelebilecekler? Türkiye'nin bir bölgesinin ruhundan kopanlar, bütün bölgelerinin ruhundan kopmuş olurlar. HDP; gelsin Trabzon'da, Konya'da, Edirne'de toplansın, her yerde bu toplantıları yapabilelim, biz bunu istiyoruz. Ama onlar, kendi ideolojik mahallelerine çekilip orada nutuk atmayı severler. HDP'li gelip İç Anadolu'da mesaj veremez. MHP, gidip Doğu, Güneydoğu Anadolu'da mesaj veremez. CHP, İç Anadolu'da, seçimlerde gördük, miting yapamadı. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nı Türkiye'nin her yerinde toplayarak omuz omuza olduğumuzu, Türkiye'nin bütün bölgelerinden temsili olan, her yerde bulunan, her bölgenin ruhuna nüfus edebilen tek partinin AK Parti olduğunu dünyaya, aleme göstereceğiz."

Genişletilmiş il Başkanları toplantısının değişik illerde yapılmasıyla Tekirdağ, Edirne il başkanlarının, Şırnak ve Mardin il başkanlarının vandalların baskıları altında çektiğini daha yakından anlayacağını anlatan Davutoğlu, böylece aynı ruhla hareket edileceğini ifade etti.

Türkiye'nin her yerinin aynı ruhu, bilinci barındırdığını dile getiren Davutoğlu, "Birileri parçalamaya, bölmeye, zihinlerinde bölmeye başlamışlarsa hani birisi bölücülük yapıyor, doğru, diğerleri de zihinlerinde bölüyorlar. 'Şu bölgede siyaset yapılamaz' gibi bir kanaati yaygınlaştırıyorlar" dedi.

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title