Haberler

Torba Kanun ile Ttk ve Özel Maden Şirketleri Bitecek'

Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı eski Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, maden işçilerinin çalışma koşullarını iyileştiren Torba Kanun ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve özel maden şirketlerinin biteceğini savunarak, "Bu şehir bunu hak etmiyor.

Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı eski Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, maden işçilerinin çalışma koşullarını iyileştiren Torba Kanun ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve özel maden şirketlerinin biteceğini savunarak, "Bu şehir bunu hak etmiyor. İdarecilerimiz, şehitlerimize ihanet etmesinler" dedi.

Maden işçilerine ilave sosyal haklar sağlamak amacıyla 1923'te kurulan Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Başkanlığı'nın 2014 yılı Danışma Kurulu toplantısı yapıldı. Divan Kurulu Başkanlığı'nı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkan Vekili Mustafa Dinç'in yaptığı toplantıda konuşan Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz, üye sayısının 9 binin üzerinde olduğunu söyledi. Yılmaz, geçen yıl 36 milyon 829 bin lira üyelere öğrenim, cenaze, geçici iş göremezlik, eğitim ve sağlığa destek yardımı ile ölüm aylığı, iş kazaları maluliyet aylığı, ikraz, konut edindirme ve konut onarım yardımları yaptıklarını ifade etti. Yılmaz, bu yılın Eylül ayına kadar da üyelere 32 milyon 292 bin lira sosyal ve ekonomik yardım yaptıklarını kaydetti.

Aynı zamanda Zonguldak Köyleri Dayanışma Derneği Başkanı olan Amelebirliği eski Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu ise kentin sorunlarına ilgisiz kalan siyasi ve idarecileri eleştirdi. Maden işçilerinin çalışma koşullarını iyileştiren Torba Kanun'un, madencilik sektörünü devletin üzerinden atmak için çıkarıldığını, kanun ile TTK ve özel maden şirketlerinin biteceğini savunan Kalaycıoğlu, şöyle dedi:

"Zonguldak Milletvekilimiz Özcan Ulupınar, geçenlerde bir açıklama yaptı. 'Zonguldak halkı bana yardımcı olsun. Tek başıma benim gücüm bunu düzeltmeye, bunu önermeye, yeniden yasa çıkartmaya yetmiyor' dedi. Bu yasanın Zonguldak'a uymadığını, madenciliğe uymadığını o da söylüyor. Zonguldak'ta bir milletvekilinin bir talebi var ama bu talebin üzerine şehirde bir şey olmadı. Zonguldak ayağa kalkmadı. Maalesef biz Zonguldak'ta siyaseten de idareten de garip kalmış bir iliz. Bizim il olarak sıkıntımız büyük."

Zonguldak'ın şehitler diyarı bir şehir olduğunu ifade eden Kalaycıoğlu, şöyle devam etti:

"Sanayinin ham maddesini sağlamış bir şehir. Bu şehir bunu hak etmiyor. Hiç olmazsa idarecilerimiz açık söylüyorum şehitlerimize ihanet etmesinler. Türkiye'ye katkı sağlamak üzere yerin yüzlerce metre altında şehit olmuş insanlara ihanet etmesinler. Kimse bir şey beklemiyor. Bunun suçlusu Ankara'dakiler değil. Bunun suçlusu yereldeki bizleriz. Ben de işin içindeyim. Siz de işin içindesiniz. Hepimiz işin içindeyiz. Kavga etmeden hiçbir şey alınmıyor. Kimse burada otururken 'Ankara'dan bu gelsin' diye bakmasın. Bunun mücadelesini verenler alıyorlar. Aldıklarını siz de, biz de görüyoruz. Bazı şehirler bir takım hadiselerini halletmişler, bitirmişler. Artık işin süslemesindeler."

Konuşmaların ardından 2013 yılı faliyet raporu ile 2015 yılının çalışma programı okunarak kabul edildi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Muzaffer Kalaycıoğlu Hasan Yılmaz Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title