Haberler

Amelebirliği Danışma Kurulu Toplantısı

Amelebirliği sandığı, bu yılın ocak eylül döneminde 5 bin 471 üyesine 32 milyon 292 bin 405 lira yardım gerçekleştirdi.

Zonguldak'ta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığınca, bu yılın ocak-eylül döneminde 5 bin 471 üyesine ise 32 milyon 292 bin 405 lira yardım sağladı.

Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz, sandıklarının Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bu yıl içerisinde üyelerine yönelik öğrenim, cenaze, ihtiyaç, eğitim ve sağlığa destek, iş kazaları hak sahibi ölüm aylığı ile iş kazaları öğrenim yardımları yaptıklarını söyledi.

Sandıklarının faaliyetlerini sürdürebilmesi için yatırım yapmaları gerektiğini belirten Yılmaz, "Bu yatırımları yapmak için 2014 bütçesini yapmadan önce bakanımızla görüştük. Kendisi de bizim sandığımızı ayakta tutacak her türlü faaliyetimizi desteklediğini söyledi. Önümüzdeki yılın hedefleri arasında eski binalarımızı kentsel dönüşüm kapsamında yeniden yapmak" ifadesini kullandı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam da Zonguldak'ın emeğin başkenti sıfatını taşımasında Amelebirliği'nin katkısının olduğunu vurgulayarak, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarihinin en az sayıdaki işçisiyle yine tarihin en düşük üretimini gerçekleştirebiliyor. Kurumda üç kişinin yapması gereken işi bir kişi yapar hale gelinmiştir" dedi.

Toplantıda, Amelebirliği'nin geçen yıl 6 bin 566 üyesine ekonomik ve sosyal olmak üzere toplam 36 milyon 829 bin 526 lira yardım yapıldığı belirtildi. Sandığın bu yılın ocak-eylül döneminde ise 5 bin 471 üyesine 32 milyon 292 bin 405 lira yardım yaptığı kaydedildi.

Ayrıca toplantıda, Amelebirliği'nin 2013'ün faaliyet ve denetleme kurulu raporu ile 2015'in çalışma programı görüşülerek kabul edildi. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Yılmaz Zonguldak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title