Haberler

Bartın Belediyesi 18. Kitap Fuarı Açıldı

Güncelleme:

Bartın Belediyesi 18. Kitap Fuarı, törenle açıldı. Bartın Valisi Azizoğlu, "Bilgiye sahip olan ve kullanan devletler, dış politikada kendi sözünü, gücünü gösterebilecek devletlerdir" dedi.

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Belediye Sosyal Tesisleri'ndeki fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, 18 yıldır sürdürülen kültür hizmetinin gelenekselleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Fuarın 18 yıldır düzenlenmesinin kent insanının kitap, kültür ve sanatla iç içe olduğunun göstergesi olduğunu ifade eden Azizoğlu, şöyle devam etti:

"En büyük silah, bilgidir. Bilgiye sahip olan ve kullanan devletler, dış politikada kendi sözünü, gücünü gösterebilecek devletlerdir. O zaman bizim de bilgiyi en iyi kullananlardan olmamız gerekiyor. Medeni ülkeleri gezdiğimizde bilim ve tekniğin en güzel şaheserlerine rastlıyoruz ama kendi coğrafyamızı gezdiğimizde ne kadar geri kaldığımızı üzülerek görüyoruz. Bundan kurtulmanın tek yolu, bilimde ileriye gitmektir."

Azizoğlu, dünyada söz sahibi olmak için bilim ve sanatta ileri gidilmesi gerektiğine işaret ederek, bunun başka çaresi olmadığını, bu etkinliklerin artarak devam etmesini istediklerini kaydetti.

"Bilmenin yolu okumaktan geçer"

Belediye Başkanı Cemal Akın da fuarın kent için önemli "kültür meşalesi" olduğunu belirterek, katılan yazar, şair, gazeteci ve yayınevi sahiplerine teşekkür etti.

Bilen insanın güçlü olduğu bir zamanda olduklarını vurgulayan Akın, "Bilmenin yolu, okumaktan geçmektedir ama bu çağda maalesef elimizde telefon, önümüzde bilgisayarlarla okumaya zaman ayırmıyoruz. O da bizim eksikliğimiz ve gelişimimizi sağlayamadığımızı görüyoruz. Onun için fuarımızın okuma alışkanlığının artmasına katkı sunmasını arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

Etkinlik kapsamında düzenlenen yurt içi ve dışından 69 kişinin 180 şiirle katıldığı Hasan Bayrı Şiir Yarışması'nda Bartın'dan İbrahim Çelebi "Dijital Tabut" isimli şiiriyle birinci, Ankara'dan Onur Çeğil "Oslo" isimli şiiriyle ikinci, Zonguldak'tan Gökhan Taner Günsan ise "Ondört" isimli şiiriyle üçüncü oldu.

Kastamonu'dan İbrahim Ethem Yatmaz ise "Yalnız Çam" isimli şiiriyle mansiyon ödülüne layık görüldü.

Yarışmada dereceye girenlere ödül ve plaketleri protokol tarafından verildi, Araştırmacı-Gazeteci Yazar Çetin Asma'ya da fuar onur plaketi takdim edildi.

Fuar, 5 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA / Yerel

Seyfettin Azizoğlu Cemal Akın Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title